Oskar Brostrøm Poulsen og hans norske makker Jakob Krefting vandt double-titel i Paradis open, hvor Leo Borg er i finale mod 2. seedede Toby Samuel

I Tennisavisens omtale fra Category 3 turneringen Paradis Open TE 14 i Bergen var der for en enkelt gangs skyld ingen kommentarer fra Oskar Brostrøm Poulsen, som tabte to gange 7-9 i tiebreaks i kvartfinalen i single, men til gengæld spillede han sig i finalen i double sammen med sin norske makker Jakob Krefting efter sejr over det svenske par Leo Borg og Adrian Luddeckens 6-4, 5-7, [10-5].

Oskar havde efter den langvarige single ikke tid til at skrive kampreferat, som ellers hører til spillernes rutiner, når de rejser med Euroelite Tennis.

Leo Borg havde til gengæld lidt mere tid til rådighed efter sejren 6-2, 6-2 i kvartfinalen i single mod 1. seedede Marcel Politowicz (POL), inden doublen mod Oskar og hans norske makker, og han slap ikke for at udføre opgaven selvom hans berømte farmand mødte op i Bergen for at følge sønnen i kvartfinalen

TE U14 Bergen: Oskar i doublefinale – semi mod Leo Borg glippede

Udenforstående kan nemt forledes til at tro, at det lægger et ekstra pres på 13-årige Leo Borg, hvis man forventer, at han skal leve op til nogle særlige krav, men det har Leo for længst vænnet sig til, og for ham er Patricia og Bjørn Borg blot “far og mor”, så det er han helt immun overfor, og han spiller helt sit eget spil, som han beredvilligt også fortæller om i dagens blog.

Leo mødte i semifinalen den jævnaldrende 4. seedede Jack Pinnington Jones (GBR), som Oskar som nævnt tabte knebent til dagen før, og Leo var tæt på at lide samme skæbne, men han fik presset kampen i 3 sæt, og med cifrene 6-7(4), 7-5, 6-0 er svenskeren klar til finale mod 2. seedede Toby Samuel (GBR), der vandt over 7. seedede Laurent Schroeder (LUX) 7-5, 6-3.

Herunder kan man studere Leo Borgs kompetente analyse af semifinalen – på billedet ses de 2 EuroElite team-kammarater Oskar Brostrøm Poulsen og Leo Borg.

Senere fredag eftermiddag blev double-finalen afviklet, og som det øverste billede afslører endte pokalen efter match-tiebreak i hænderne på 2. seedede Oskar Brostrøm Poulsen og Jakob Krefting, der vandt over 3. seedede Lucas Olivier (FRA)/Laurent Schroeder (LUX) 7-6(0), 4-6, [10-8].

Efter sejren og præmieoverrækkelsen fandt Oskar en ledig stund til at berette om kampen, hvor de i 1. sæt overlevede hele 7 sætbolde, inden de fik sættet ud i en tiebreak, som de vandt 7-0, da modstanderne var helt nede mentalt efter de missede chancer.
En dårlig start på 0-4 i 2. sæt betød dog, at de tabte sættet 4-6, og finalen måtte afgøres i match-tiebreak, hvor de indhenter 5-8, så imponerende moral at komme igen, når det ser sværest ud.

Tillykke til Oskar og makker med titlen, og desuden en tak til både EuroElite og Paradis Tennisklub samt Tennis Rivera, som har leveret billeder til omtalen. Paradis Tennisklub har desuden viderebragt Tennisavisens tidligere omtale fra turneringen.

Tennis Rivera drives af Antonio Rivera sammen med sønnen, 24-årige Claudio. En anden søn 15-årige Leyton er velkendt af flere af danske juniorer, bl.a. Elmer Møller, som for et par uger siden netop besejrede Leyton Rivera i 3 sæt i hans ITF-debut i Stavanger.

Forrige artikelTennisviden: Afsnit 16 – Mening over glæde
Næste artikelITF Ankara: Karen Barritza sendt på juleferie af formstærk rumæner
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.