Bare rolig - overskriften betyder ikke "good-bye", men "oversiddere" - Elmer Møller vandt i 1. runde. Holger Rune og Clara Tauson er seedede og i 2. runde. Claras norske double-makker Emilie Elde også videre

I denne uge afvikles en U14 Category 1 turnering i Stockholm med det klingende navn Kungens Kanna & Drottningens Pris, hvor en stor del af den europæiske U14 elite deltager, herunder 3 af de yngre danske spillere, som trods deres unge alder (12-13 år) for længst har demonstreret, at de hører til på øverste hylde i deres respektive årgange.

Både Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune er årgang 2003 og derfor netop rykket op i U14, hvor det helt naturligt er årgang 2002, der dominerer, og derfor vil det være lidt urimeligt at forvente, at sidste års dobbelte U12 Europamestre (inde og ude) og vindere af et hav af U12-titler allerede i 2016 vil gøre det samme i U14.
Til gengæld får de muligheder for at blive presset i alle turneringer, hvilket kan være mere lærerigt end at vade igennem turneringer med lutter sejre.

Elmer fik da også sin sag for allerede i 1. runde i Stockholm, da han mødte den et år ældre italienske kval-spiller Ammar Elamin.
Efter en god fight lykkedes det Elmer at vinde kampen med de knebne cifre 6-2, 4-6, 7-5.

I 2. runde (R32) bliver der bestemt også brug for fight, og måske også nærmest at spille “over evne”, når han møder 11. seedede Arthur Cazaux (FRA), der er årgang 2002 og no. 23 på TE junior-ranglisten, hvor Elmer er no. 46, men i top 10 hvis man ser isoleret på årgang 2003.

Holger er no. 24 og desuden den højst rangerede blandt årgang 2003, og derfor er han seedet 12 og dermed oversidder i turneringen.
I 2. runde møder han kval-spilleren (112) Giorgio Tabacco (IRL), som vandt over (WC) Elliot Altman (SWE) 6-1, 6-0. Holgers modstander betegnes som en god fighter med god spilforståelse.

Vinderen af den kamp kunne i teorien møde Bjørn Borgs søn, Leo Borg i runden efter, men det bliver dog ikke aktuelt, for selvom den unge Borg, der er no. 240 og er med på wildcard, også har talent for tennis, kunne han ikke hindre, at han i 1. runde blev besejret af no. 37 Angel Guerrero Melgar (ESP) 6-0, 4-6, 6-4.
Spanieren får dog en svær opgave, når han i 2. runde møder 5. seedede no. 8 Viktor Jovic (SRB), som kan blive Holgers modstander i en eventuel 1/8-finale.

Holger og Elmer spiller sammen i double, hvor de er seedet 8 og møder møder Sebastian Lind (SWE)/Nikolai Marin (GBR) i 1/8-finalen, da begge par var oversiddere i 1. runde.

Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller
Foto: Aneke Rune – Holger og Elmer efter en af deres mange U12 finaler

Hos pigerne er Clara Tauson seedet 7 i double sammen med Emilie Elde, som Tennisavisen omtalte i sidste uge, da hun i Grade 4 turneringen Oslo Open sendte Helena Francati ud og derefter gav kamp til stregen mod den senere vinder Malene Helgo.
Begge har vist, at de også kan gøre sig gældende hos seniorerne, idet Emilie i december 2015 blev Norges yngste senior-mester nogensinde.

ITF Junior Oslo: Helena Francati slået af Norges yngste senior-mester

Emilie Elde
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Emilie Elde ved Oslo Open

Clara vandt forleden en senior GPS i KB med finalesejr over Julie Noe, og sidste år nåede hun som 12-årig semifinalen ved DM ude.

GPS: 13-årig vinder KBs GPS-turnering

Parret var oversiddere i 1. runde i double, og i 1/8-finalen møder de Noa Krznaric (SRB)/Emma Shasteen (SWE), som ligeledes var oversiddere.

Emilie Elde er no. 36 og seedet 15 i single, mens Clara er no. 39 og seedet 16.
Clara møder tirsdag Emma Shasteen i både single og double, idet svenskeren i 1. runde vandt over kval-spilleren (118) Daria Krasnova (RUS) 6-3, 4-6, 6-4.
Den norske senior-mester møder no. 46 Katriin Saar (EST).

Clara Tauson
Foto: Sportsfotograf.com. – Clara Tauson

Tennisavisens svenske venner fra SweTennis.se dækker også turneringen, hvor Clara Tausons modstander i single er eneste, der er videre i single hos pigerne, mens både Ross Weibull og Adam Heinonen er videre hos drengene.

Tre svenskar är vidare till den andra omgången i Kungens Kanna och Drottningens Pris. SweTennis är på plats under hela veckan och rapporterar.

Opslået af SweTennis.se på 29. februar 2016

Forrige artikelWTA Monterrey: Wozniacki forsøger at finde rytmen i Mexico
Næste artikelSå er semifinalerne i DH-slutspillet klar
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.