Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller viste ægte fighterånd, da de i den afgørende double vendte 1-4 og 3-5 til 2-1 sejr over Frankrigs U16 Europamestre

Forud for førstedagen ved Junior Davis Cup i Budapest i Ungarn blev der hos Tennisavisen søgt desperat efter links med oplysninger om lodtrækning og spilletider samt eventuel livescore og mulighed for livestream.

Tennisavisen havde dog fået opsnust, at Danmark var i pulje med Frankrig, som er seedet 2 efter Italien, og 8. seedede Australien samt Uruguay, og at Frankrig blev Danmarks første modstander ved Davis Cup stævnet.

Ved kvalstævnet forud for U16 Europamesterskaberne for hold, hvor Danmark kvalificerede sig til Junior Davis Cup, havde Danmark tabt 1-2 til Frankrig i kvalfinalen, og da Frankrig efterfølgende blev Europamestre, var de selvsagt storfavoritter i puljen.

EM U16 hold: Elmer og Holger sikrer Junior Davis Cup deltagelse med super præstationer

Selvom Frankrigs højst rangerede U16 spiller, no. 34 Arthur Cazaux var skadet, var Frankrig på papiret stadig klar favorit, med 1. singlen no. 43 Harold Mayot og 2. singlen no. 105 Lilian Marmousez, der begge født i starten af 2002, mens Danmark stiller med no. 63 Holger Vitus Nødskov Rune og no. 270 Elmer Møller, der begge er årgang 2003 og derfor mere end et år yngre, hvilket normalt har stor betydning hos drengene, hvor fysikken som regel gør en afgørende forskel.

Begge de danske singler har dog ofte vist, at de kan hamle op med de “store drenge”, og derfor var håbet om dansk sejr på forhånd ikke helt urealistisk.

Sædvanen tro indledtes med 2. singlen, hvor Elmer havde opbakning fra frysende landsmænd ved sidelinjen

Junior Davis Cup
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador

Kampene spilles på grusbaner, hvis beskaffenhed gør det svært at glide hen til boldene, hvilket fik Oskar Brostrøm Poulsen, som er med i truppen, til at falde under træningen dagen før, og tidligt i kampen måtte Elmer også en tur i gruset.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Elmer Møller måtte en tur i gruset og behandles

Elmer kom bagud 0-3 i 1. sæt, men efter sit styrt fik han momentum og udlignede til 4-4, men marginalerne faldt ud til fransk fordel i de næste partier, som sikrede Frankrig sættet 6-4, hvilket fik franskmanden til at blomstre i 2. sæt, og han vandt kampen 6-4, 6-0.

Elmer Møller
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Elmer Møller

I 1. singlen spillede Holger mod Harold Mayot, som Elmer ved EM overraskende havde besejret i 3 sæt 6-0, 4-6, 6-0, og selvom franskmsoanden er rangeret som no. 43, måtte han igen indkassere “æg”, da Holger vandt 7-5, 6-0.

Heller ikke her manglede opbakning fra sidelinjen.

Junior Davis Cup
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador

Som cifrene antyder var der stor jævnbyrdighed i 1. sæt, hvor Holger måtte acceptere, at han intet fik forærende og derfor måtte kæmpe for at vinde sættet, hvilket gav ro og overskud i 2. sæt, hvor franskmanden ikke fandt modtræk, selvom han forsøgte med forskellig taktik undervejs.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Holger Vitus Nødskov Rune

Dermed var stillingen 1-1 og kampen skulle afgøres i doublen, hvor Danmark ikke har haft den bedste statistik ved EM, hvor Danmark ikke har vundet i double siden Holger og Elmer tilhørte U14 årgangen.

Efter starten på doublen lykkedes det langt om længe at få oplyst et link, hvor kampene kunne følges på livescore, hvilket blev slået op på både Tennisavisens facebook og i diverse tennis-grupper, hvor opmærksomme tennis-interesserede derfor kunne følge med i den nervepirrende afslutning på kampen.

Holger og Elmer spillede fremragende i 1. sæt, som de vandt 6-3, hvorefter niveauet faldt i 2. sæt, hvor fransmændene Mayot og Marmousez bragte sig foran både 4-1 og 5-3.
Danskerne fik dog vendt skuden og begyndte igen at spille “rigtig” double, og efter en nervepirrende afslutning blev det dansk sejr 6-3, 7-6(5).

Dermed står Danmark med en oplagt mulighed for at blive puljevinder, da de ikke kan undgå favorit-rollen mod både Australien og Uruguay, hvis indbyrdes opgør endte med 2-1 sejr til Uruguay, hvilket betyder at Danmark onsdag møder Australien og torsdag Uruguay.

Den danske holdkaptajn Lars Christensen ser ud til at være helt rolig, og han kan være godt tilfreds med dagens indsats.

Lars Christensen
Foto: HTA/Peter Bor- Peter Zador – Lars Christensen

Elmer havde denne kommentar til indsatsen:
Det er mega fedt. Vi blev ved med at kæmpe for hvert eneste point. Vores samarbejde var det, der gjorde, at vi endte med at vinde i dag. Vi spillede rigtig godt sammen.” 

og Holger supplerede således:
Det er sindssygt stort. Vi har vi lige slået europamestrene og de andenseedede til Junior Davis Cup. Jeg synes også, at det er fortjent. Vi har spillet godt Selv da vi var bagud 1-4, havde vi sindssygt god energi. Vi spiller en rigtig god double og er meget intense og ‘på’ bolden hele tiden.

Sportschef Jens Anker Buus Andersen, der var rejst til Budapest for at bakke op om holdet, var ganske godt tilfreds, som han udtrykker på denne måde:
Det er super flot for to i årgang 03 at slå Frankrigs to bedste fra 02. Men jeg kender vores spilleres topniveau, og jeg ved, at de kan slå dem alle sammen. Det var første kamp i en lang turnering. Så vi tager det stille og roligt og arbejder videre.

.Dansk Tennis Forbund har lagt en række billeder fra dagens kampe på deres facebook herunder.

På Hungarian Tennis’ facebook-side findes et stort album med masser af billeder fra tirsdagens kampe – https://www.facebook.com/huntennis/

Desuden er det lykkedes at finde links til turneringen på  https://itfjuniors.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=65D54E67-A867-4E4C-B05F-48416FE58CFC

Endvidere er der links til livescore på  http://ws1.crionetmedia.com/livescore/2018/Budapest/

og til livestream på Court 1 og 2 på  http://ws1.crionetmedia.com/streaming/2018/JuniorDavisFed/Court1.html
http://ws1.crionetmedia.com/streaming/2018/JuniorDavisFed/Court2.html

Samtlige resultater fra Junior Davis Cup i de 4 puljer opdateres løbende i “Kampe uge 39” herunder, hvor det måske bør overvejes at udskifte “WTA i Wuhan” med “Junior Davis Cup”, hvor det ligeledes er en “Hovedbegivenhed”, hvor “(næsten) hele Verdenstoppen” i U16 deltager.

Kampe uge 39: Hovedbegivenheden WTA i Wuhan med (næsten) hele Verdenstoppen

 

 

Forrige artikelDen stille stjerne takker af på topniveau
Næste artikelStore ændringer skal skabe bedre vilkår i international tennis
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.