Trods føring 6-2 i tiebreak i 3. sæt tabte Olga til no. 130 Veronika Erjavec, som steppede op i sidste øjeblik. Både Olga og Clara Tauson er videre i double med udenlandske makkere

Da 16-årige Olga Helmi i fredags tabte finalen i Grade 4 turneringen i Malmø, kunne man ikke være i tvivl om, at hun var skuffet over, at det ikke lykkedes at tage sejren hjem, selvom hendes svenske modstander Alexandra Viktorovitch havde overtaget i både 2. og 3. sæt.

Skuffelsen var formentlig – om muligt – endnu større, da Olga ved Grade 1 turneringen RPM Junior Open 2017 i Vestec i Tjekkiet tabte i 2. runde 7-6(3), 4-6, 6-7(6) til 17-årige Veronika Erjavec (SLO), der er no. 130, hvilket ville have været en god skalp for Olga.

Nederlaget var ekstra ærgerligt, idet Olga havde 4 matchbolde i 3. sæts tiebreak, da hun førte 6-2.
Olga fortalte efterfølgende, at hun aldrig før har oplevet, at en modstander i en sådan situation pludselig spiller sit allerbedste i hele kampen.

Olga kan dog vende nederlaget til noget positivt, idet hun har fået bekræftet at det niveau, som hun senest præsterede i Malmø, også rækker til at spille lige op mod spillere omkring top 100, og derfor er der ingen tvivl om, at Olga snart vil begynde at slå spillere i top 100, hvilket hun har gode muligheder for med den flotte teknik, som hun behersker på en tennisbane.

Senere på dagen fik Olga dog lejlighed til at smage sejrens sødme, da hun sammen med Maileen Nuudi (EST) vandt 1/8-finalen i double over Ksenia Domnina/Ekaterina Shalimova (RUS) 6-4, 4-6, [10-7].

Clara Tauson er ligeledes videre i double, da hun sammen med Benedetta Ivaldi (ITA) vandt over Denisa Hunkova/Klara Novakova (CZE) 6-2, 6-4.

Clara Tauson vinder af DM udendørs 2016
Foto: Sportsfotograf.com. – Clara Tauson

Begge par møder i kvartfinalen seedede modstandere, men uanset udfaldet er de sikret yderligere point til ranglisten, hvor doublerne tæller med 25 procent.

 

Forrige artikelAustralian Open: Alle favoritter klar til anden runde
Næste artikelITF Junior Columbia: Patrick Kristensen vinder gyser mod no. 59
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.