atrick Kristensen leverede sit hidtil bedste resultat, da han i en 3½ times gyser vandt over argentiner, der er no. 59 på ranglistenDa 17-årige Patrick Kristensen deltog i kvalifikationen til Grade 1 turneringen Copa Barranquilla i Columbia, var det ikke uden startvanskeligheder i den første kamp, som dog blev vundet 7-5, 6-1, og i kvalfinalen måtte han ud i en tiebreak-afgørelse i 3. sæt, inden han var klar til hovedturneringen, hvor han tirsdag mødte 9. seedede 17-årige Juan Pablo Grassi Mazzuchi (ARG), der er no. 59 på ranglisten, hvor Patrick er no. 330.

Derfor lå det i luften, at Patrick skulle levere noget ekstraordinært for at have en chance for at kommer videre i turneringen – og det gjorde han så, idet han i en 3½ time lang gyser vandt med cifrene 1-6, 7-6(7), 7-6(5).

Som cifrene antyder var det en kamp, hvor det var meget op ad bakke for danskeren, der i starten var lidt nervøs og kom i defensiven på grund af argentinerens flade og hurtige slag, der hurtigt gav ham 1. sæt.

I 2. sæt troede Patrick mere på sin forhånd, hvilket holdt argentineren mere tilbage på banen, og danskerens mere stabile returer gjorde det sværere for modstanderen, der dog fik 2 matchbolde ved 15-40 i Particks serv.

2 gode førsteserver fik dog reddet situationen, og sættet skulle afgøres i tiebreak, hvor Patrick hele tiden førte, og han var ovenpå mentalt.
Alligevel fulgte argentineren med til 6-6, men ved 7-7 vandt Patrick en længere duel, hvilket knækkede argentineren, og Patrick vandt tiebreaken 9-7, og et 3. sæt skulle afgøre kampen.

Begge spillede deres bedste, og det blev igen et langt sæt, hvor Patrick ved 5-5 kom bagud 0-40, men han var indstillet på at kæmpe for hver eneste bold, da han var klar over, at argentineren ville blive frustreret, hvis han ikke fik udnyttet denne mulighed.
Med nogle velspillede bolde kæmpede Patrick sig tilbage til 40-40, og han kunne mærke, at han var ovenpå igen, hvilket han udnyttede til at bringe sig på 6-5.

I argentinerens næste serveparti fik Patrick spillet sig frem til matchbold, men en god førsteserv, som ikke kunne returneres, bevirkede at sættet ligesom i det forrige endte i en tiebreak, hvor Patrick efter en uprovokeret fejl og to gode server bragte argentineren på vinderkurs med 3-0.

Patrick forventede dog, at han nok skulle få nogle billige point tilbage, og han fik slidt og slæbt sig tilbage til 3-3, og igen var danskeren ovenpå mentalt, og forhånden var “on fire”, så han skulle fortsætte med at tro på sit spil, og han fik som ventet et gratis point, som endda kom på et vigtigt tidspunkt ved 5-5, og dermed blev det dansk matchbold, hvor Patrick med en god retur “inside out” fik presset argentineren så meget, at han sendte en forhånd langs linjen for langt, og Patrick kunne efter 3½ times hård fight løfte begge hænder i vejret.

Patrick Kristensen
Foto: EuroElite

Patrick afslutter sin blog herunder på EuroElite’s Facebook med at anføre, at han har lært – og indset – at de gode resultater nok skal komme, hvis man tror på sit eget spil.
Han gik ikke ind til kampen med tanke på selve resultatet, men med tanken: “Jeg kan spille op med ham, men jeg skal fokusere på mig selv, og kun mig selv”.

Patrick Kristensen
Foto: EuroElite

Tirsdagens øvrige resultater fra turneringen er endnu ikke modtaget, men det kan dog fortælles, at Helena Francati og Hannah Viller Møller mandag fik en god start i double, da de i 1. runde vandt over Rut Galindo/Maria Gabriela Rivera Corado (GUA) 6-0, 6-2, og da doublerne tæller til ranglisten med 25 procent, vandt de dermed for første gang rangliste-point i en Grade 1 turnering.