For første gang siden Grade 3 finalen i Casablanca for 5 uger siden blev Holger Vitus Nødskov Rune besejret, da han blev stoppet i semifinalen ved Grade 2 turnering, hvor han som følge af et forsinket program trak sig fra finale i double

Når Holger Vitus Nødskov Rune søndag 29. april fylder 15 år, får han omsider mulighed for at slappe af fra tennis efter et par hæsblæsende måneder, som har været præget af tennis-oplevelser, som er de færreste forundt.

I slutningen af februar deltog Holger i en Grade 3 turnering i Pretoria, hvor han nåede kvartfinalen, som var hans hidtil bedste resultat i denne kategori.
Da han kort tid senere forsøgte sig i en Grade 2 turnering i Vinaros i Spanien, mødte han i 1. runde en spansk top 100 spiller, som sørgede for, at Holger kun fik en enkelt kamp i single, men han nåede til gengæld semifinalen i double.

Ugen efter nåede Holger for første gang finalen i en Grade 3 i Casablanca, hvor det desuden blev til en titel i double sammen med Sebastian Grundtvig, og både Holger og Sebastian blev kort efter udtaget til Danmarks Davis Cup hold, hvor de ugen efter deltog i træningen sammen med de øvrige Davis Cup spillere som optakt til opgøret mod Egypten i Gentoftehallen 7-8. april.

Efter den fornemme Davis Cup debut, hvor Holger sensationelt vandt over ATP-ranglistens no. 311 Yossef Hossam, tilbragte Holger en uge på Mouratoglou Tennis Academy i Nice som optakt til sidste uges Grade 3 turnering i Tunis, hvor Holger nåede endnu en milepæl, da han vandt sin første single titel i denne kategori, hvilket sikrede ham en rangering som no. 100 på ITFs rangliste, hvor en 14-årig i top 100 i Boys singles er en sjældenhed.

ITF Rangliste: Holger Rune no. 100 i hans sidste uge som 14-årig

Det blev nødvendigt at ofre et større beløb på at ændre flybilletter, så Holger både kunne nå at spille finalen i Tunis og derefter nå frem i tide til den næste turnering, som er Grade 2 turneringen 12ème Tournoi International Juniors de Tlemcen i Algeriet, hvor Holger som nævnt i ovenstående artikel havde spillet sig frem til semifinalen, da han i kvartfinalen gentog kunststykket fra Davis Cup debuten og sikrede sejren 9-7 i 3. sæts tiebreak efter at være bagud 1-6.

Forinden havde Holger i 1. runde vundet over Ismail Saadi (MAR) 6-1, 7-5, og i 1/8-finalen lød sejren på 6-3, 2-6, 6-2 over Brandon Perez (VEN), inden han i semifinalen vandt over Karol Paluch (POL) 3-6, 6-3, 7-6(7).

Semifinalen skulle være spillet torsdag, men på grund af voldsom regn, blev programmet skubbet et døgn, hvorved finalerne først afvikles lørdag.
Finalen bliver dog uden deltagelse fra Holger, der i semifinalen tabte 3-6, 2-6 til 2. seedede Arthur Cazaux (FRA).

Til gengæld kvalificerede Holger sig sammen med Yassir Kilani (MAR) til finalen i double-rækken, som var præget af, at flere kampe blev vundet på walkover, hvilket formentlig hænger sammen med udsættelserne på grund af vejret.

Holger og hans makker var som 2. seedet oversiddere i 1/8-finalen, og i kvartfinalen vandt de på walkover, og derved var de direkte i semifinalen uden at spille en eneste kamp.
I semifinalen vandt Holger og makker 6-3, 7-6(5) over 4. seedede Brandon Perez (VEN) og Eric Vanshelboim (UKR), der er velkendt i Danmark, hvor han er vokset op og spiller for KB.
Eric og hans makker var ligeledes videre fra kvartfinalen på walkover, men de havde i det mindste haft en kamp i 1. runde, hvor de vandt 6-4, 3-6, [11-9] over Lancelot Carnello (SWE) og Karol Paluch (POL).

Eric var også med single, hvor han i 1. runde vandt 6-1, 6-3 over Mohamed-Racym Rahim (ALG).
I 1/8-finalen tabte Eric 3-6, 4-6 til Terence Atmane (FRA).

Eric Vanshelboim
Foto: Sportsfotograf.com. – Eric Vanshelboim

Finalen i double bliver også afgjort på walkover, hvilket hænger sammen med, at det ville være en bekostelig affære igen at ændre flybilletter som følge af, at finalerne var flyttet fra fredag til lørdag, og derfor bliver double-rækken vundet af Ismail Saadi (MAR) og Samuel Guarin (COL), som i semifinalen vandt 7-6(3), 6-7(4), [10-8] over Arthur Cazaux (FRA) og Damien Wenger (SUI).

På det øverste billede ses Holger og hans double-makker med 2. præmien, og på billedet herunder ses Holger sammen med både hans modstander i semifinalen i single og hans double-makker.

Yassir Kilani, Arthur Cazaux, Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Aneke Rune – Arthur Cazaux, Yassir Kilani, Holger Rune

Når ranglisten opdateres mandag – dagen efter Holgers 15-års fødselsdag – vil de optjente point i både single og double i Algeriet betyde, at Holger er i top 90.

Efter nogle dages afslapning med familien venter nogle uger med træning hjemme i Danmark, inden han formentlig igen tager til Frankrig, hvor han bl.a. får lejlighed til at træne sammen med Arthur Cazaux.

Forrige artikelWTA Istanbul Cup: Wozniacki måtte trække sig med maveproblem
Næste artikelLørdag 28. april: 19-årige Stefanos Tsitsipas i semifinale i Barcelona
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.