Efter sidste uges titel ved Grade 3 turneringen i Tunesien er Holger Vitus Nødskov Rune no. 100 på ITFs rangliste, og når han fylder 15 sidst på ugen venter yderligere avancement

Som tidligere omtalt i Tennisavisen vandt 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune i sidste uge sin første Grade 3 titel i Tunesien, og da den nye rangliste blev offentliggjort mandag blev det bekræftet, at de derved optjente 100 point rakte til, at Holger nu er i top 100 på ITFs rangliste.

ITF Junior Megrine: Nyt karriere-højdepunkt for Holger med titel i Tunis

Det er en sjældent foreteelse, at en 14-årig er i stand til at opnå en placering i top 100 hos drengene, men det er ikke desto mindre tilfældet for Holger Vitus Nødskov Rune, der efter sidste uges titel ligger præcis som no. 100 på den seneste rangliste fra ITF.

Allerede om en uge vil det være et overstået fænomen, idet Holger på søndag 29. april fylder 15 år, men når den næste rangliste offentliggøres dagen efter, vil Holger til gengæld avancere yderligere på ranglisten.
Hvor mange pladser det handler om afhænger af, hvor langt Holger når i den igangværende Grade 2 turnering i Tiemcen i Algeriet, hvor Holger foreløbig har vundet de 2 første kampe, og dermed har han sikret et avancement på mindst 5 pladser mere.

Træningsophold på Mouratoglou Tennis Academy

Efter Holgers fornemme debut på Danmarks Davis Cup hold, hvor han vandt Danmarks eneste sejr i opgøret mod Egyptens 1. single Youssef Hossam, der er no. 311 på ATP-ranglisten, tilbragte Holger en uge sammen med sin træner Lars Christensen på Mouratoglou Tennis Academy i Nice, hvor de på grund af Holgers talentfulde potentiale til hver en tid kan komme og træne sammen med andre af de største talenter i Verden samt få støtte og vejledning af nogle af tennissportens største kapaciteter.

Lars får under sådanne ophold god inspiration gennem sparring med Patrick Mouratoglou, og selvom meget af træningen består af træningskampe, får Holger stort udbytte heraf, da han er god til at modtage korrektioner under kampspil.

Holger har fået stor anerkendelse efter præstationen ved Davis Cup, og om fremtiden hedder det, “når” han når ATP-toppen, og ikke “hvis” han får opfyldt sine ambitioner.
Han er altid blevet rost for sin teknik og spilforståelse, men det var især imponerende, hvor meget han har løftet sit spil, og der lød også stor anerkendelse til både Lars og Kenneth Carlsen for deres arbejde med Holger.

Den målrettede fysiske træning har desuden bevirket, at Holger kan matche de større drenge uden at hans teknik krakelerer.
En række fysiske tests bekræfter, at teamet er på rette spor i med hensyn til, hvor der sættes ind for at styrke fysikken.

Holger kunne desuden hente god inspiration fra flere af de store stjerner, som på grund af regnvejr i Monaco trænede hos Mouratoglou, hvor der også er indendørs grusbaner, hvor navne som Djokovic, Berdych, Zverev, Goffin m.fl. trænede.

Blandt Holgers trænings-partnere var sidste års French Open vinder Alexei Popyrin (1999), samt et par årgang 2001 fra top 20-40, og han fik desuden trænet med den franske ATP-spiller Mannarino.

Første Grade 3 titel sikret efter disciplineret indsat

De sidste 2 dage på Mouratoglou trænede Holger på hardcourt, da han ugen efter spillede på et sådant under lag ved turneringen i Tunesien, hvor han mødte op med stor selvtillid, og forberedte sig super disciplineret med hensyn til mad, søvn, stræk, opvarmning, træning mv.
En serbisk træner bemærkede, at Holger er så professionel, at det lyser langt væk, når ankommer til anlægget.

Kampene i Tunesien var velspillede, selvom der var et enkelt udfald i kvartfinalen mod 15-årige Nicholas David Ionel (ROU), som Holger tidligere har været i 3 sæt med, men ellers var han bundsolid.
I 1/8-finalen mod den teknisk dygtige 15-årige sydafrikaner Khololwam Montsi var der forventet en jævnbyrdig kamp, men Holger afgav ikke et eneste parti i kampen.

Heller ikke den 16-årige Max Wiskandt (GER), der var videre fra kvalifikationen og havde vundet over både 5. seedede Connor Thomson (GBR) og 17-årige Gianmarco Ferrari (ITA), der havde sendt 2. seedede Megh Bhargav Patel (IND) ud, kunne stille meget op mod Holger, der vandt 6-2, 6-3.

I finalen lod Holger sig ryste efter et par grumme fejldomme, da Holger var ved at bringe sig foran 6-2, 5-3, og han mistede derfor sit momentum og tabte 2. sæt 5-7, men i 3. sæt fightede han sig til titlen med sejr 6-2, 5-7, 6-4.

15-års fødselsdag fejres med ny fremgang på ranglisten

Når Holger søndag 29. april fylder 15-år vil der ikke mere være nogen 14-årige på ranglisten, hvor Holger fortsat vil været den suverænt højst rangerede fra årgang 2003, og han vil være den 3. højst rangerede 15-årige, da der i årgang 2002 fortsat vil være to højere rangerede, som endnu ikke er fyldt 16.

Holger deltager i denne uge i en Grade 2 turnering i Tiemcen i Algeriet, hvor han med sejre i de 2 første runder er i kvartfinalen, hvilket betyder et yderligere avancement på ranglisten på yderligere mindst 4 pladser.

Holger præsterer en ny Houdini

Udgivelsen af denne artikel blev trukket en smule i ørerne for også at få resultatet fra kvartfinalen i Tunesien med, og da forløbet af kampen blev oplyst, illustrerer det på bedste vis, hvilken mental styrke den endnu 14-årige unge dansker er i besiddelse af.

Mange husker formentlig ganske klart, da Holger i sin Davis Cup debut var nede 1-6 i tiebreak i 2. sæt, hvor han afværgede hele 8 sætbolde, inden han sikrede sejren på sin 5. matchbold.

I kvartfinalen i Algeriet var Holger igen nede 1-6 i tiebreak, bortset fra at det denne gang var i 3. og afgørende sæt, og derfor giver det mening at drage sammenligning med Houdini, som beskrives som “Udbryderkonge, charmør og umulig at stoppe“.

Kampen mod 17-årige Karol Paluch (POL) kom sent i gang på grund af massiv regn hele dagen, og derfor var banerne fedtede, hvilket ikke bekom Holger vel, da han ikke er “fedt-spiller” og bevæger sig skidt på et sådant underlag, og Holger tabte 1. sæt 2-6.

I 2. sæt var banerne mere tørre, og straks fungerede tingene bedre, da Holger vandt 6-3 i 2. sæt, og han var godt på vej mod sejren med 5-3 føring inden modstanderen skulle serve, da regnen igen brød løs.

Da kampen blev genoptaget en time senere, var polakken fyr og flamme på underlaget, som igen var tungt, og han fik udlignet til 6-6, og som nævnt bragte han sig derefter foran 6-1, og det var her Holger “Houdini” ligesom i Davis Cup opgøret igen lavede et vanvittigt comback og sikrede sig en plads i semifinalen med cifrene 2-6, 6-3, 7-6(7), og ifølge en tidligere oplysning i Resultina-app’en må det være 6. gang i 8 kampe, at Holger vinder efter at have tabte 1. sæt.

Holger kan derved foreløbig lægge yderligere 30 point til på ranglisten, hvor han vil være sikret en plads i top 90.

Forrige artikelUdvalgte klubskifter
Næste artikelDagens kampe torsdag 26. april: Wozniacki mod Errani på TV2 Sport kl. 16
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.