August Holmgren er klar til 3. runde mod kineser. Olga Helmi kom tilbage efter 0-6 men tabte i 3 sæt

Det blev som tidligere omtalt ingen rangliste-point til August Holmgren, da han i sidste uge havde en hård lodtrækning og tabte i 1/8-finalen til 1. seedede Louis Wessels (GER), der er no. 25 på ranglisten i en kamp, som han ifølge Federico Ricci kunne have vundet, hvis han havde undgået et par “black-out service games”, som han udtrykte det.

ITF Junior Salsomaggiore Terme: Holmgren fulgte no. 25 til dørs

August har efterfølgende reflekteret over kampen og delagtiggjort Tennisavisen i hans egen opfattelse af kampen, hvor han i starten fik modstanderen ud at løbe uden at tage alt for store risici, hvilket gav break til 2-1.
August erkender, at han ofte har for vane at blive brudt tilbage umiddelbart efter et break, og derfor var han lettet over at holde serv til 3-1.
Han havde desuden mulighed for endnu et break ved 0-40 i næste parti, men det lykkedes ikke på grund af lidt for passivt spil, og et “vanvittigt dårligt” serveparti til 3-4 banede vejen for, at Wessels tog sættet 6-3.

I 2. sæt blev August brudt fra start, men han brød tilbage ved 2-3 og igen til 5-4, hvorved August tog sættet 6-4.
I 3. sæt var alle Augusts servepartier tætte med flere gange 40-40 – dog kun 2 break-muligheder. Det var især en god udnyttelse af serven, der gjorde det muligt for August at vinde sine partier, mens Wessels vandt sine partier nemmere, da han servede hårdere og tungere med de nye bolde, som de fik udleveret før sættet.
August var meget ærlig og selvkritisk i sin analyse af slutningen af kampen ved 3-3 i 3. sæt

“Ved 3-3 selvdestruerede jeg! Byggede første point op og fik en drive-volley, somjeg skød tilbage til ham i stedet for til den åbne bane. Han lavede et vinder passér-slag.
Resten af partiet var: dobbelt-fejl, baghånd lang på 2/3 slag og slice lang på 2/3 slag.
Jeg kunne ikke breake ham tilbage og tabte 6-4”

August fremhævede 3 punkter, hvor der er brug for forbedringer
1. Ikke nok disciplin til at holde taktikken, som var at neutralisere serven og starte pointet og udnytte modstanders begrænsninger i bevægelse ved at spille fra side til side. For mange bolde blev spillet til baghånden.
2. For langsomme bevægelser
3. Undgå “lorte-partier”, som ofte sker en  enkelt gang pr. sæt – i dette tilfælde 1. og 3. sæt.

August havde dog også positive ting at fremhæve
1. Super god når disciplin med spilmønstre blev overholdt og kontrollerede med forhånden.
2. Velfungerende serv – lige bortset fra 3-3 i 3. sæt.
3. God retur, hvorved næsten alle bolde kom i spil, og modstander desuden kom under pres, når August kunne returnere med forhånden.

Efter dette tilbageblik fra sidste uge gælder det i denne uge Grade 2 turneringen 24 Int. Tournament U18 Cittá di Prato, hvor August er seedet 11 og derfor oversidder i 1. runde.
Onsdag indledte han med sejr i 2. runde, da han vandt 6-1, 6-4 over no. 179 Federico Iannaccone (ITA).

I 1/8-finalen bliver modstanderen den 7. seedede kineser no. 85 Chukang Wang, som var på hælene i 2. runde mod no. 271 Emil Ruusuvuori (FIN), som havde vundet 1. sæt 6-1, men sygdom var medvirkende til, at finnen ikke kunne stå distancen, og det blev kinesisk sejr 1-6, 6-3, 7-6(3).

Finnen var ikke den eneste, der blev ramt af sygdom. Det samme gjorde Kristian Tamm (EST), som skulle have spillet double sammen med August, og derfor måtte de trække sig double-rækken.

Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com.

Hos pigerne var der også dansk deltagelse i single, hvor det blev til en enkelt kamp for Olga Helmi, der i 1. runde mødte no. 406 Enola Chiesa (ITA), der ligesom Olga er årgang 2000.
Olga fik ikke nogen god start, idet hun tabte 1. sæt 0-6, men det gik væsentlig bedre i 2. sæt, som Olga vandt 6-2.
I 3. sæt fik italieneren igen overtaget, og hun vandt kampen 6-0, 2-6, 6-1.

Olga er også med i double, hvor hun i 1. runde sammen med Cristina Elena Tiglea (ITA) vandt over Isabella Tcherkes Zade/Elisa Visentin (ITA) med de tætte cifre 3-6, 6-4, [11-9].
I kvartfinalen møder de 4. seedede Monica Cappelletti/Lisa Piccinetti (ITA).

 

Forrige artikelSLTU stod bag Danmarks største skumtennisstævne i Hillerød
Næste artikelChallenger Buson: Løchte og O’Hare i kvartfinale torsdag morgen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.