Efter to gange 6-0, 6-0 i kvartfinale og semifinale fortsatte Clara Tauson i uimodståelig stil, da hun i finalen vandt 6-1, 6-0 over 2. seedet kineser. Holger Vitus Nødskov Rune tæt på top 50

Da Tennisavisen bragte nedenstående midtvejs-rapport fra den prestigefyldte Grade A turnering Osaka Mayor’s Cup i Japan, var begge de 15-årige danske supertalenter Clara Tauson og Holger Vitus Nødskov Rune samt 17-årige dansk-hollandske Christian Lerby videre til kvartfinalerne i single.

ITF Junior Osaka: Tauson, Rune og Lerby toppræsterer i Grade A

Holger havde som omtalt klaret sig igennem 1/8-finalen på en enkelt Tuc-kiks, men dagen efter mod den 2 år ældre 1. seedede Valentin Royer (FRA), der er no. 39 på ITFs junior-rangliste, fandt han aldrig den indre “fighter” frem mod den velspillende franskmand, der sad på kampen og vandt 6-1, 6-3.

Også Christian Lerby blev stoppet i kvartfinalen, hvor han tabte 0-6, 0-6 til den 17-årige japaner Keisuke Saitho, der efterfølgende både vandt semifinalen over Holger banemand 5-7, 6-1, 6-2 og finalen over ranglistens no. 44, 2. seedede Bo Yunchaokete (CHN) 7-5, 6-0.

Kvartfinalen betyder at Holger nærmer sig top 50 på ranglisten, hvor han er den suverænt højst rangerede fra sin årgang 2003, og når årgang 2000-drengene slutter junior-karrieren til nytår, vil Holger formentlig være omkring no. 30 med direkte adgang til hovedturneringen ved Australian Open til januar.

Inden Holger derefter kunne rejse tilbage til Danmark, modtog Tennisavisen ovenstående billede med Holger og Clara, som dermed var alene om at repræsentere de danske farver ved turneringen, som havde dansk vinder i både 1998 og 1999 ved Christian Pless og i 2004 og 2006 ved Caroline Wozniacki.

12 år senere er der igen dansk vinder ved Osaka Mayor’s Cup, og det endda på den mest overbevisende måde, man overhovedet kan forestille sig, idet Clara efter at have afgivet i alt 7 partier i de 3 første kampe, gjorde rent bord med de knusende cifre 6-0, 6-0 – populært kaldt “briller” – i både kvartfinalen mod det 14-årige talent Robin Montgomery (USA) og 16-årige Sohyun Park (KOR).

Tennisavisen er blevet bekendt med et citat fra en person med god indsigt i international junior-tennis, hvor det blev anført, at niveauet hos deltagerne i Claras halvdel ikke var specielt imponerende, da de piger, som “kan noget” er i modsatte halvdel.
Derfor kunne Clara formentlig forvente langt mere kvalificeret modstand i finalen, hvor hun mødte den 2. seedede 16-årige kineser Qinwen Zheng, der er no. 18 på ranglisten.

Cifrene i finalen 6-1, 6-0 bekræfter, at Clara fik mere modstand i finalen, hvor hun måtte afgive et enkelt parti, men hun fortsatte den uimodståelige stil fra tidligere i turneringen, hvor meldingerne fra turneringen fortæller, at Clara har spillet fejlfrit og lagt et konstant og kontrolleret tryk på modstanderne med ganske få fejl i spillet.

Udover de tidligere danske vinder af Osaka Mayor’s Cup kan blandt titel-vinderne nævnes navne som Kristina Mladenovic (2009), Saisai Zheng (2010), Katerina Siniakova (2012), og Anastasia Potapova (2016), som alle efterfølgende har markeret sig fornemt på WTA-touren.
Ingen har dog vundet turneringen i samme suveræne stil som Clara, og derfor kan det ikke undgås at give genlyd i tennis-verden og forstærke de høje forventninger, som allerede er skabt til en glorværdig karriere som følge af de resultater, som Clara i forvejen har præsteret – seneste som U18 Europamester.

Ifølge liverankingen på Resultina app’en betyder titlen, at Clara avancerer til 1. pladsen på juniorernes rangliste, men da denne liste erfaringsmæssig er meget usikker, tages alt muligt forbehold for denne oplysning.

TV2 Sport dækker Junior Master i Kina

Desværre har det ikke været muligt at følge kampene ved Osaka Mayor’s Cup, men efter lidt higen og søgen på Youtube er der dog fundet et par klip fra et par af Claras kampe, hvilket lykkedes ved at søge på denne oversættelse: “世界スーパージュニアテニス”

Når Clara i den kommende uge deltager i 2018 ITF Masters i Chengdu i Kina, hvor de 8 bedste juniorer deltager, bliver der dog mulighed for at følge med hjemme i Danmark, idet TV2 har sikret sig rettigheder til at vise kampe fra stævnet, hvor Clara er sikret mindst 3 puljekampe.
Der tages dog forbehold for, at der kan være tidsmæssigt sammenfald med kampe fra WTA Finals i Singapore på TV2 Sport, og i så fald bliver Claras kampe vist på TV2 Play i stedet, og der kan være risiko for, at ikke alle hendes kampe spilles på en TV-bane.

Dansk Tennis Forbunds Sportschef Jens Anker Buus Andersen er imponeret over resultatet, som fik denne korte kommentar: “Voldsomt!”.
I en pressemeddelelse uddyber han med disse bemærkninger:
Det er rigtig flot, at Clara ender med at kunne løfte pokalen i så stor en turnering – og endda med så mange overbevisende sejre undervejs. Det viser, at hun bliver ved med at udvikle sig. Turneringssejren i Osaka er en perfekt optakt til næste uges Masters i Kina, som afgjort er en af sæsonens højdepunkter.

Turneringen i Chengdu afvikles 24-28. oktober med disse deltagere:
1. Xiyu Wang (CHN)
2. En Shou Lian (TPE)
3. Xinyu Wang (CHN)
4. Maria Camila Osorio Serrano (COL)
5. Clara Burel (FRA)
6. Clara Tauson (DEN)
7. Eleonora Molinaro (LUX)
8. Leylah Annie Fernandez (CAN)

Billeder fra finalen ved Osaka Mayor’s Cup

Tennisavisen har efterfølgende været i kontakt med den japanske fotograf Reiki Takanishi, som har lagt nedenstående billeder på sin facebook.

Tennisavisen har desuden fået lov til at bringe nedenstående billeder fra finalen

 

Forrige artikelSøndag 21. oktober: ATP-finaler og start på WTA Finals i Singapore
Næste artikelWTA Singapore 2018: Pliskova for god i dag
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.