Caroline Wozniackis første kamp i den hvide gruppe var mod Karolina Pliskova, som Caroline har mødt 9 gange før -6-3. Sidste gang var i sidste års WTA finaler, hvor Caroline vandt. Det var altså en kendt spiller og spilletype, der stod på den anden side af nettet. Hvem skulle vinde denne gang? Wozniacki havde mulighederne men Pliskova var for god i dag. 62 64 til Pliskova, der spillede ret god tennis i dag – rimelig god kamp af de to bedste spillere i hvid gruppe – synes jeg efter de første to kampe.

Spillerne på vej

Første sæt startede med et es af Wozniacki og gode server, så første parti kom hjem med pænt spil. Pliskova havde flere problemer og så et par breakchancer til Woz, der ikke blev brugt, og Pliskova reddede sit parti. De misbrugte breakchancer skulle vise sig at holde hele kampen, og var en af årsagerne til at Wozniacki tabte kampen. Den anden ting, der var medvirkende, var ineffektive anden server.Da Pliskova havde servet sit parti hjem brød hun Wozniacki og holdt sit parti til stillingen 13, og Wozniacki havde på det tidspunkt kun vundet 2 ud af 8 anden server, og det er ikke godt nok mod en Pliskova, der returnerede rigtig godt i dag. Specielt 5te parti var anden serverne plus en dobbeltfejl med til at Pliskova kom på 14. Pliskova holdt og Wozniacki holdt, selvom der igen sneg sig en dobbeltfejl ind – 25. Et es og et meget flot lob var med til at sikre næste parti til 26 til Pliskova.Wozniacki havde svært ved at finde rytmen, da Pliskova varierede sit spil hele tiden. Fortjent sæt til Pliskova.

Redder også tredie breakbold

Flot duel -Pliskova

Wozniacki baghånd

Flot baghånd Woz

Første sæt Pliskova

Statistik

Andet sæt startede med et afgørende mistet parti af Wozniacki, der kom bagud 15-40, og sluttede sit parti med en bold i nettet, og Pliskova var kommet godt i gang. Andet parti var længere med flere breakmuligheder til Wozniacki, men selv 3 af slagsen var ikke nok, og Pliskova holdt sin serv -02. Så fulgte to hurtige partier -13. Wozniacki havde store problemer med at holde sit serveparti, men det lykkedes -23. Pliskova vandt efterfølgende sit parti rent -24. Wozniacki fulgte op med et sikkert parti -34. Begge spillere leverede rigtig flot spillede dueller. Wozniacki havde igen en breakchance, som hun ikke udnyttede, og det stod -35. Wozniacki kom lidt på hælene i sit efterfølgende parti og overlevede 2 matchpoint, før partiet var i hus -45. I Pliskovas parti havde Wozniacki de sidste to breakmuligheder ud af 10, men udnyttede dem ikke, så Pliskova tog partiet og dermed kampen. 26 46. Ellers fint andet sæt af begge spillere, men de sidste 5g manglede i Wozniackis spil.

Flot volley Woz

Pliskova redder flere breakpoint – igen

Lige efter bogen

Meget flot duel afgjort ved nettet

Stubs har gode råd

Woz baghånd

Pliskovas serv

Woz redder et par matchpoints

Pliskova for god

Kampens statistik

Wozniacki pressemøde