For tredje turnering i træk er Holger Vitus Nødskov Rune i kvartfinale i en større turnering. Kvartfinalen mod 3. seedede Drew Baird kan følges på livestream

15-årige Holger Vitus Nødskov Rune har det erklærede mål at blive Verdens bedste tennisspiller, og på vejen dertil er placeret en række milepæle, som er blevet passeret en efter en.
Efter at Holger som både U12 og U14 vandt et hav af sejre under Tennis Europe, satte han sig som det første mål at vinde en Grade 4 titel, da han som 13-årige begyndte at spille turneringer under ITF, og da det mål blev indfriet, var næste mål at vinde Grade 3, hvilket også blev indfriet, og det samme blev det næste naturlige mål, da Holger i september vandt sin første Grade 2 titel i Cairo.

De fremgangsrige resultater betød samtidig en støt stigning på ITFs junior-rangliste, hvor Holger længe har været – og fortsat er – den suverænt højst rangerede i sin årgang 2003, og for en måned siden opnåede han sin hidtil bedste rangering som no. 56 på ranglisten, som domineres af årgang 2000, der slutter junior-karrieren til nytår, hvor Holger som minimum kan forvente at befinde sig i top 30.

Et af Holgers delmål på nuværende tidspunkt er at vinde over spillere i top 30, og dette mål var tæt på at blive nået, da Holger torsdag vandt 1/8-finalen ved Grade A turneringen Mundial Juvenil Yucatan HSBC FMT i Merida i Mexico, hvor han som omtalt i nedenstående artikel med sejr i 2. runde havde levet op til sin seedning som no. 12.

ITF Junior: Holger og Elmer fortsætter perlerækken af toppræstationer mod sæsonafslutning

Holgers modstander i 1/8-finalen 6. seedede Valentin Royer (FRA) er lige under top 30, idet han for et par måneder siden opnåede sin højeste rangering som no. 34, og han på den seneste rangliste no. 36.

Franskmanden vandt i sidste måned 6-1, 6-3 over Holger i Osaka på hardcourt, hvor Holger ikke fandt de rette midler til at modstå trykket fra modstanderen, men på gruset i Mexico trak Holger det længste strå, da han efter en fokuseret indsat med flot tennis vandt 6-4, 7-6(1).

Holgers store potentiale er blev bemærket i internationale tennis-kredse, og efter kampen blev Holger af den canadiske landstræner inviteret til at træne hos det canadiske forbund i ugen op til den Grade A turnering, som afvikles i Canada ugen før US Open næste år, hvilket giver en unik mulighed for at lære tricks af eksempelvis Milos Raonic, Denis Shapovalov, Vasek Pospisil og stortalentet Felix Auger-Aliassime.

Holger er dog ikke uvant med at færdes blandt stjernerne, når han somme tider træner i Nice

Holger Vitus Nødskov Rune, Grigor Dimitrov, Novak Djokovic
Foto: Aneke Rune – Holger Vitus Nødskov Rune sammen med både Grigor Dimitrov og Novak Djokovic

Med sejren i 1/8-finalen har Holger mere end levet op til sin seedning, inden han i kvartfinalen møder 3. seedede Drew Baird (USA), som sidste år vandt Grade A titlen i Osaka med finalesejr over 1. seedede Sebastian Korda (USA), der er søn af den tidligere tjekkiske tennis-stjerne Petr Korda (CZE), som i 1998 var no. 2 på ATP-ranglisten.

Amerikaneren opnåede i marts sin højeste rangering som no. 12, og derfor vil målet om at slå en top 30 spiller i tilfælde af sejr til Holger blive betragtet som indfriet, selvom Baird i mellemtiden har mistet sidste års point og dermed er under top 30 på den seneste rangliste.

I de første 3 kampe har Holger spillet allerede fra morgenstunden, og ingen af kampene har været spillet på Estadio banen, som kan følges på livestream.
Det bliver der til gengæld mulighed for i kvartfinalen, som afvikles som fredagens sidste kamp på Estadio, hvilket er tidligst kl. 2045 lokal tid svarende til 0345 natten til lørdag dansk tid.

Derfor skal man enten blive meget længe oppe natten til lørdag eller stå tidligt op, hvis man vil følge kampen live.
Formentlig kan man dog gense kampen på turneringens facebook-side på https://www.facebook.com/CopaYucatandeTenis/.
Der er link til livestream fra turneringen på http://copayucatan.com.mx/partidos-en-vivo

Forrige artikelDavis Cup: Frankrig har brug for sensation på førstedagen mod Kroatien
Næste artikelTo topopgør hos kvinderne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.