Trods rygproblemer og tidlig exit i single insisterede Holger Vitus Nødskov Rune på at gennemføre double sammen med Andrew Paulson, der i finalen forærede modstanderne matchbold efter to advarsler for ketsjerkast

Selvom 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune fortsat er den højst rangerede fra årgang 2003 på ITFs junior-rangliste, har han i årets første måneder endnu ikke opnået de topresultater, som han formentlig selv havde forventet.

I ovenstående opslag på Instagram, hvor Holger nærmer sig 10.000 følgere, bebudede Holger efter årets første 3 turneringer, at der skulle arbejdes endnu hårdere i bestræbelserne på at forbedre sig og vende stærkere tilbage.

Det var derfor med store forventninger, at Holger rejste til Østen for at deltage i 2 Grade 1 turneringer i Thailand og Malaysia.
I den første turnering blev udbyttet for Holger – som tidligere omtalt i Tennisavisen – semifinale i single og finale i double.

ITF Junior Thailand: Holger i semifinale og double-finale i Grade 1

Et sådant resultat i Grade 1 kategorien kan enhver 15-årig dreng være ganske stolt af i betragtning af, at de fleste deltagere er 1-2 år ældre, men for Holger er målet at nå helt til tops i sådanne turneringer.

En ny mulighed herfor kunne opstå, da Holger igen var seedet 1 i den forløbne uges Grade 1 turnering 33rd Sarawak Chief Minister’s Cup (I) ITF Junior Tennis Championship i Kuching i Malaysia, hvor han ligesom ugen forinden også stillede op i double sammen med 17-årige Andrew Paulson (CZE).

Holger fik imidlertid den værst tænkelige optakt til turneringen, da hans ryg tirsdag aften før hans første kamp i single satte sig, og turneringens fysioterapeut ville først ankomme torsdag.
Holger fik nogle piller og lavede en masse strækøvelser, inden han – efter at være oversidder i 1. runde (R64), i 2. runde mødte 17-årige Ethan Kai Xin Lye (SGP), der forinden havde vundet 2 kampe i kvalifikationen og i 1. runde havde vundet 5-7, 6-3, 6-1 over 16-årige Alex Bulte (AUS).

Lye udnyttede situationen ved at slice boldene, så Holger måtte ned og “rive” dem op, hvilket ikke var optimalt for ryggen, og der kom aldrig rigtig “klip” i hverken serven eller slagene.
Holger gennemførte dog kampen, som han tabte 5-7, 3-6.

Selvom det “klogeste” formentlig havde været at trække sig helt fra turneringen for ikke at risikere at forværre skaden, insisterede Holger af hensyn til sin makker på at gennemføre 2. runde i double senere samme dag, hvor det 1. seedede dansk-tjekkiske par efter “bye” i 1. runde (R32) mødte kineserne Yu Zhang og Baoluo Zheng.

Da double ikke stiller samme fysiske krav som single, kunne Holger og hans makker vinde en sikker sejr 6-1, 6-3 på “rygraden”, og selvom det krævede lidt mere “rygrad” i næste runde, blev det også til sejr i kvartfinalen, hvor de vandt knebent 6-7(7), 6-3, [11-9] over det 7. seedede australske par Ken Cavrak og Chen Dong.

Semifinalen blev ligeledes vundet efter match-tiebreak efter sejr over 8. seedede Blu Baker (GBR) og Adam Neff (USA).

Finalen blev også afgjort i match-tiebreak, efter at Holger og makker havde vundet 1. sæt 6-3 og tabt 2. sæt 1-6, og de var meget tæt på sejren, da Andrew Paulson for 2. gang i kampen smed med ketsjeren, hvilket resulterede i point-straf, så modstanderne havde matchbold, hvor stillingen ellers kunne være 8-8.
Matchbolden blev udnyttet til britisk-amerikansk sejr 3-6, 6-1, [10-8], og dermed blev det for 2. uge i træk til en 2. plads for Holger og Paulson.

Single-rækken blev ugen før i Thailand vundet af Dane Sweeny (AUS), der havde vundet over Holger i 3 sæt i semifinalen, da han i finalen vandt 6-4, 5-7, 6-1 over Shunsuke Mitsui (JPN).
I Malaysia fik Mitsui revanche, da han i semifinalen vandt 6-2, 6-3 over Sweeny, hvorefter han i finalen vandt 7-6(3), 6-4 over 8. seedede Kevin Chahoud (SWE), der formentlig havde forventet at møde Holger i kvartfinalen.

Dansk-hollandske 17-årige Christian Lerby, der var seedet 10, var oversidder i 1. runde, og i 2. runde tabte han 6-7(8), 2-6 til 16-årige Xiaofei Wang (CHN), der senere tabte i kvartfinalen til den japanske titelvinder efter en “default”.

Lerby og hans hollandske doublemakker, Lodewijk Weststrate var seedet 3 og oversidder i 1. runde i double, og i 1/8-finalen vandt de 6-4, 7-5 over Muhammad Aiman Hamdan/Naufal Siddiq Kamaruzzaman (MAS).
Efter at have vundet på “default” i kvartfinalen tabte de derefter 4-6, 6-1, [4-10] i semifinalen til Mitsui og Isomura.

Holgers skade betegnes ikke som “alvorlig”, og ryggen skal “knækkes på plads” efter hjemkomsten til Danmark, hvor Holger forventes at deltage i slutspillet i Elitedivisionen, hvorefter der følger et par ugers træning inden de næste turneringer.

 

Forrige artikelITF Shenzhen: Tauson tæt på WTA top 400 med karrierens største titel
Næste artikelTorpegaard tordner mod toppen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.