Den 17-årige australier Dane Sweeny trak det længste strå i 3-sæts kampe i både single semfinalen og double finalen mod Holger Vitus Nødskov Rune

Ved Grade 1 turneringen PTT – ITF Junior Grade 1 i Nonthaburi i Thailand var Holger Vitus Nødskov Rune seedet 1, hvilket ikke kan undgå at skabe ekstra forventninger om endnu en titel til den 15-årige dansker, der i forvejen har vundet titler i alle kategorierne under Grade 1, og hvis mål for 2019 også er at vinde i titler i de højeste kategorier.

Efter at have siddet over i 1. runde (R64) vandt Holger 6-2, 6-4 over 16-årige Kamil Kozlowski (AUS), der var videre fra kvalifikationen, og i 1/8-finalen mod 14. seedede 17-årige Arthur Craig Pantino (PHI), der er no. 97 på ranglisten, vandt Holger overbevisende 6-1, 6-1 efter offensivt pointopbyggende spil.

I kvartfinalen mod Holgers 17-årige double-makker, 12. seedede no. 90 Andrew Paulson (CZE) blev han for alvor testet i en svær kamp mod en modstander, der har været god til at udnytte sin serv og forhånd på de hurtige baner.
Det lykkedes dog for Holger at vinde kampen 4-6, 6-3, 7-6(4), selvom flere dommerkendelser ikke gik Holgers vej, men generelt blev dommerne i de tidligere kampe dog betegnet som gode.

Fredagens semifinale blev et godt eksempel på, at erfaringerne fra en tabt kamp fremadrettet kan bidrage mest til en spillers videre udvikling.
Holger tabte 4-6, 6-3, 3-6 til 4. seedede no. 46 Dane Sweeny (AUS), der i sidste måned fyldte 18 år.

Australieren er en god kontraspiller, som også er god til at udnytte farten i en god førsteserv i returneringen, hvorved han ofte fik overtaget på de første bolde efter Holgers serv, hvilket med et enkelt break blev udslagsgivende for udfaldet af 3. sæt.
En efterfølgende analyse af statistikkerne fra kampen viser, at Holger var bedst på de øvrige parametre, og derfor havde skruede server med kick formentlig været en bedre taktik.

Dane Sweeny var få timer senere også medvirkende årsag til, at Holger ikke nåede helt til tops i double, hvor han ligeledes var seedet 1 sammen med Andrew Paulson.
Sweeny og han landsmand Tristan Schoolkate var seedet 2, og de vandt finalen efter match-tiebreak 6-2, 3-6, [10-7].

Holger og hans makker, der ses herover med deres præmie, vandt på vejen til finalen alle kampe i 2 sæt.
De var oversiddere i 1. runde (R32), og i 1/8-finalen vandt de 6-1, 6-4 over det thailandske par Patorn Hanchaikul/Pawin Jirapoomdaje, hvorefter de i kvartfinalen vandt 6-3, 6-2 over de 8. seedede australiere Ken Cavrak/Chen Dong, og i semifinalen 6-2, 6-4 over japanerne Kokoro Isomura/Shunsuke Mitsui.

Holger avancerer formentlig en enkelt plads til no. 27 på ranglisten, hvor han optjener yderligere 55 point.

Christian Lerby
All rights reserved Espen Hildrup 2016 – Christian Lerby

17-årige dansk-hollandske Christian Lerby deltog ligeledes i turneringen, hvor han var seedet 10 og oversidder i 1. runde i single, hvorefter han i R32 tabte Patorn Hanchaikul (THA), der var videre fra kvalifikationen.

I double-rækken var Christian sammen med sin hollandske landsmand Lodewijk Weststrate seedet 3, og de vandt efter en tæt match-tiebreak 6-4, 4-6, [10-8] over kineserne Hanwen Li/Xiofei Wang, hvorefter de i kvartfinalen tabte 6-7(7), 5-7 til Adam Neff (USA)/Blu Baker (GBR).

Både Holger og Christian samt flere af de øvrige deltagere spiller i næste uge ved en Grade 1 turnering i Malaysia med det lange navn “33rd Sarawak Chief Minister’s Cup (I) ITF Junior Tennis Championship”, hvor Holger formentlig igen vil være seedet 1.

Herunder nogle billeder, som Tennisavisen har modtaget fra Thailand – heriblandt en klipning af Holger for 26 kr.

 

Forrige artikelSidste runde af grundspillet
Næste artikelNy kurs for dansk tennis
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.