En erfaringsrig uge sluttede med 2. plads til Rebecca Munk Mortensen og en doubletitel sammen med Johanne Christine Svendsen

Danmarks to højst rangerede juniorpiger, 16-årige Johanne Christine Svendsen og 15-årige Rebecca Munk Mortensen fik den perfekt start i årets første ITF Grade 4 turnering 3. Eintracht Frankfurt ITF Jugend Weltranglistenturnier, da de begge spillede sig frem til kvartfinalen uden at afgive sæt.

ITF Junior Frankfurt: Både Johanne og Rebecca er i kvartfinale efter solide sejre uden at afgive sæt

I fredagens kvartfinale mødte Johanne, der var seedet 4 i turneringen, 6. seedede 16-årige Chloe Noel (FRA), der med sin atypiske spillestil formåede at skabe usikkerhed hos Johanne med sit serv-flugt spil, som Johanne aldrig blev tryg ved, selvom hun vandt 6-1 i 2. sæt efter 7-3 til Noel i 1. sæts tiebreak.
Den unge franskmand sikrede sig efter 3 timers kamp den endelige sejr 7-6(3), 1-6, 6-4 til stor skuffelse for Johanne, der dog kan bruge erfaringen til at være bedre forberedt, når hun fremover møder spillere, som ikke følger det vante mønster.

Rebecca mødte derefter 15-årige Clara Cwajgenbaum (FRA), der er no. 510 på ranglisten, og efter endnu en solid indsats – med godt tryk i spillet og gode server – vandt Rebecca 6-3, 6-2, hvilket af Leschly Tennis Foundation betegnes som en “knusende sejr”.

Johanne fik senere på dagen revanche for nederlaget, da hun sammen med Rebecca vandt kvartfinalen i double over det franske par Chloe Noel og Lou Baudouin 6-3, 6-3.

Om lørdagen fortsatte Rebecca de gode takter, da hun i semifinalen mødte 5. seedede no. 441 Daria Yesypchuk (UKR) med samme cifre som dagen før, 6-3, 6-2, og dermed var hun klar til sin første Grade 4 finale mod 1. seedede no. 238 Chelsea Fontenel (SUI), der i den anden semifinale vandt 7-6(4), 6-4 over Chloe Noel.

Rebecca og Johanne sørgede senere lørdag for, at der også var dansk deltagelse i doublefinalen, da de i semifinalen vandt 6-4, 6-4 over Stella Remander (FIN) og Anet Angelika Koskel (EST).
Som resultaterne viser var pigerne godt kørende – også i firmabilen fra Leschly Tennis Foundation.

På finaledagen søndag kunne Rebecca ikke helt undgå, at nerverne spillede med mod den 1. seedede schweizer, der løb det meste op, og Rebeccas server havde ikke samme præcision som i de tidligere kampe, og resultatet blev sejr til Chelsea Fontenel 6-3, 6-4.

Rebecca fandt dog hurtigt humøret tilbage, da hun sammen med Johanne sikrede titlen i double, hvor de i finalen vandt over 3. seedede  Nora Knezevic (CRO) og Karolina Kozakova (SUI) efter en nervepirrende match-tiebreak, hvor det 2. seedede danske par sikrede sejren 6-3, 3-6, [10-7]

Morten Lyngbæk ser frem til, at Leschly Tennis Foundation efter en erfaringsrig uge med masser af kampe kan støtte pigerne ved flere turneringer i løbet af året.

Rebecca skal efter planen allerede i aktion i den kommende uge ved Grade 5 turneringen Intgernational HTV Juniors Open i Offenbach, som er i nærheden af Frankfurt.
Zoe Du Pasquier Jensen er tilmeldt samme turnering.

Forrige artikelSM: Finaledag
Næste artikelSM mestre kåret
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.