Rebecca Munk Mortensen holdt hovedet koldt og vandt mod russer med "dårlige øjne", hvorefter hun vandt over 8. seedede. Johanne Christine Svendsen også videre efter 2 sejre

Efter en ufrivillig lang pause fra internationale turneringer blev det langt om længe mulighed for, at Danmarks to højst rangerede junior piger, 15-årige Rebecca Munk Mortensen og 16-årige Johanne Christine Svendsen igen kan dyste om point til ITFs junior-rangliste.

Begge rykkede ved årsskiftet adskillige pladser frem på ranglisten, da årgang 2002 ikke mere er juniorer, og derved rykkede Johanne 118 pladser frem til no. 258, mens Rebecca tog et spring på 207 pladser til no. 473.

Indtil kort før Nytår var det tvivlsomt, om de fik mulighed for at deltage i Grade 4 turneringen 3. Eintracht Frankfurt ITF Jugend Weltranglistenturnier, da det var usikkert om turneringen blev gennemført, og om de kunne rejse til Tyskland uden at tilbringe flere dage i karantæne, men da det blev afklaret, at en negativ covid-19 attest gav adgang, drog de af sted sammen med Morten Christensen og Morten Lyngbæk fra Leschly Tennis Foundation.

Selvom turneringen spilles indendørs, er de fysiske forberedelser henvist til en frostkold tysk parkeringsplads, og eneste mulighed for tennismæssig opvarmning inden den første kamp var på en våd udendørs bane.

Johanne er seedet 4 i turneringen, og hun vandt i 1. runde tirsdag 6-3, 6-2 over Stella Remander (FIN), der er no. 403 på ranglisten.

Rebecca mødte samme dag Anna Semenova (RUS), der både er et år ældre og højere rangeret som no. 392, og desuden havde hun meget svært ved at bedømme, hvor boldene fra Rebecca ramte på banen, og derfor måtte en referee holde ekstra øje med den bane.
Da mange junior-kampe spilles uden dommer, vil Rebecca uden tvivl ofte opleve tilsvarende situationer, og derfor gælder det om at håndtere det på en måde, der ikke går ud over koncentrationen om selve spillet, hvilket Rebecca formåede, da hun vandt kampen 7-6(3), 6-2.

Pigerne kunne derefter nyde en velfortjent burger og en hviledag om onsdagen, inden Johanne torsdag mødte 14-årige Anna Linn Puls (GER), der havde wildcard til turneringen.
Det unge talent fulgte godt med i 1. sæt, inden Johanne efter en solid indsats sikrede sejren 7-6(5), 6-2.

Senere torsdag mødte Rebecca 8. seedede Karolina Kozakova, der er no. 346 på ranglisten og den bedste fra årgang 2005 i Schweiz og tidligere no. 6 hos Tennis Europe, og hun var 1. single på holdet, da Schweiz vandt EM.
Disse meritter rakte dog ikke mod Rebecca, der igen leverede en solid indsats, som sikrede en overbevisende sejr 6-2, 6-2.

Fredag gælder det kvartfinalen, hvor både Johanne og Rebecca møder jævnaldrende franske modstandere.
Johanne spiller kl. 0900 på Court 3 mod 6. seedede no. 308 Chloe Noel, og umiddelbart efter spiller Rebecca på samme bane mod no. 510 Clara Cwajgenbaum.

Senere fredag ved 1530-tiden spiller de igen på Court 3, når de i kvartfinalen i double møder Chloe Noel og hendes landsmand Lou Baudouin.