En marathon-kamp over 3 timer på det "ukristelige" tidspunkt kl. 08 lokal tid endte med ny 3-sæts sejr til Clara Tauson

14-årige Clara Tauson havde som tidligere omtalt chancen for at serve kampen i 1. runde af Grade 1 turneringen Eddie Herr ITF i Bradenton i Florida hjem i 2 sæt, men selvom det ikke lykkedes, holdt hun hovedet koldt og vandt sikkert 6-1 i 3. sæt.

ITF Junior Eddie Herr: Clara Tauson bevarede fokus trods 3 mistede matchbolde

Noget lignende gentog sig, da Clara i 2. runde kl. 08 om morgenen lokal tid mødte 16-årige Margaryta Bilokin (UKR), som efter 3 timer blev besejret 7-5, 4-6, 6-1.

Ukraineren har sin daglige gang og bliver trænet på IMG Academy, som er vært for turneringen, og derfor heppede de fleste tilskuere på den snart 17-årige “hjemmebane” favorit, som vandt det seneste indbyrdes møde 6-0, 6-4, hvilket var blot en uge efter, at Clara havde vundet deres første møde 6-4, 4-6, 7-5.

På forhånd var det således et helt åbent opgør mellem de to spillere, som begge er i top 100 hos ITF, og det blev da også en lang og sej kamp, som strakte sig over 3 timer.
Clara startede bedst og kom foran 3-1, og derefter blev det lidt unødvendigt 4-4, men Clara løftede sit spil, da det virkelig gjaldt, og hun sikrede sig sættet 7-5.

2. sæt startede med et blankt parti til Clara, som også dominerede det næste parti, og det tydede på, at hun havde fundet det rette tempo, som kunne løse opgaven.
Det blev dog alligevel nogle tætte partier, og ukraineren benyttede desuden sit velkendte “mind-game” kort, som fik Clara til at miste en smule fokus, og ukraineren “stjal” nærmest 2. sæt 6-4, og det var op ad bakken med en ketsjerstreng, der sprang på et uheldigt tidspunkt.

Selvom ukraineren kørte sit “mind-game” til grænsen, gentog Clara bedriften fra sin første kamp, hvor hun i 3. sæt sænkede skuldrene og fandt det frie, afslappede spil samt arbejdshandskerne frem, og med velspillede og velovervejede dueller sikrede hun sig endnu en fortrinlig sejr 7-5, 4-6, 6-1.

Selvom det kunne forekomme unødvendigt, at kampen måtte i 3 sæt og vare 3 timer, blev Clara dog en erfaring rigere med hensyn til, hvordan de såkaldte “mind-games” fra en modstander kan tackles, og derfor var det ganske tilfredsstillende at konstatere en moden reaktion på modgangen i 2. sæt.

Dermed er Clara klar til 1/8-finalen i en stor turnering, og selvom turneringen også er optakt til næste uges mere glorværdige Orange Bowl er der stor prestige forbundet med Eddie Herr, som blandt vinderne – siden starten i 1987 – bl.a. omfatter så promonente navne som de tidligere Verdens-ettere Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, Maria Sharapova, Marcelo Rios og Andy Roddick.

Caroline Wozniacki deltog som 15-årig i turneringen i 2005, hvor hun i kvartfinalen tabte 2 gange 5-7 i tiebreak til Sabine Lisicki, og ugen efter vandt hun Orange Bowl med finalesejr 6-1, 6-4 over den nu 29-årige Michaela Buzarnescu (ROU), som netop har opnået sin højeste rangering som no. 59 efter en forrygende sæsonafslutning med 2 titler og en finale i 3 turneringer lige under WTA kategorierne.

I skrivende stund er resultaterne fra de øvrige kampe endnu ikke opdateret på turneringens hjemmeside, men på oversigten med “Kampe i uge 48”, vil det fremgå om Clara i 1/8-finalen møder 5. seedede no. 28 Naho Sato (JPN) eller no. 87 Thasaporn Naklo (THA), som begge er 16 år.

Kampe i uge 48: Clara Tauson møder eliten i Florida. Flere juniorer i Stavanger