Trods 3 mistede matchbolde i 2. sæt holdt Clara Tauson hovedet koldt og sikrede sejr i 1. runde ved prestigefyldt turnering i Florida

Clara Tausons første modstander ved Grade 1 turneringen Eddie Herr ITF i Bradenton i Florida var den erfarne 17-årige Ali Collins (GBR), der et års tid var tilknyttet det amerikanske tennisakademi Sanchez-Casal, inden hun vendte retur til hjemlandet i slutningen af 2016.
Herefter har hun b.a. trænet med Judy og Andy Murray, som er fra samme by i Skotland.

Collins har præsteret flere bemærkelsesværdige resultater, som betyder en rangering som no. 77, og især sejren over ranglistens no. 9 Olga Danilovic (SRB) ved optakts-turneringen i Roehampton før Wimbledon kunne tyde på, at Clara stod overfor en svær opgave allerede i 1. runde.

Kampen startede nervøst hos begge, og Claras normalt afslappede frie spil kom ikke helt til sin ret, og modstanderen fik trukket tempo ud af spillet med velspillede slicede bolde, hvilket stillede krav til Claras tålmodighed.
Clara kom bedst fra start med en hurtig 4-1 føring, men Collins fik udlignet til 4-4, hvorefter Clara spillede to ekstremt fokuserede og velspillede partier, og derved sikrede hun sig 1. sæt 6-4.

I 2. sæt hang Clara lidt unødvendigt efter sin modstander, men bedst som det tydede på, at sættet var afgjort, bragte Clara sig pludselig tilbage i sættet, og hun brød desuden til 6-5 med mulighed for at serve kampen hjem.
Det lykkedes dog alligevel for Collins at bryde tilbage og få tvunget kampen ud i 3 sæt med 7-9 i tiebreak efter 3 matchbolde til Clara.

Der skal dog mere til at slå Clara ud af fatning, og i stedet var hun i 3. sæt fuldt fokuseret, og hun fandt frem til sit normale niveau, hvilket nye bolde hjalp godt med til.
Det blev hurtigt både 3-0 og 4-1 til Clara, som derefter ikke så sig tilbage, og hun sikrede sig en sikker sætsejr til slutresultatet 6-4, 6-7(7), 6-1.

Det blev derved en god start i en af Verdens allerstørste juniorturneringer, hvor der er masser af virak omkring arrangementet.
Sejren blev ledsaget af klapsalver fra de pænt mange tilskuere, heriblandt en håndfuld danskere med base i Bradenton, og de gjorde deres til at sikre Clara opbakning.
Tennisavisen har modtaget ovenstående billede fra kampen.

Claras modstander i 2. runde (R32) bliver ikke som Tennisavisen havde spået, 11. seedede Nicole Mossmer (USA), idet hun tabte 5-7, 4-6 til 16-årige Margaryta Bilokin (UKR), som er no. 94 på ranglisten.
De har mødt hinanden 2 gange tidligere i 2017, hvor Clara vandt 6-4, 4-6, 7-5 i semifinalen i Grade 2 turneringen i Bochum i Tyskland, men ugen efter fik ukraineren revanche, da hun vandt 6-0, 6-4 i semifinalen i Grade 2 turneringen i Castricum i Holland.

God finsk start for Oona Orpana

Den talentfulde 16-årige Oona Orpana (FIN), der er no. 67 på ranglisten, fik en perfekt start med en imponerende sejr 6-2, 6-2 over 12. seedede no. 52 Eillie Douglas (USA), og hun møder i 2. runde no. 103 Mana Kawamura (JPN).

Oona Orpana, Rebakka La Cour Hillingsø
Foto: Adam Blicher – Oona Orpana og Rebecca La Cour Hillingsø