Holger Vitus Nødskov Rune var næsten klar til at rejse hem, da han bagud både 0-4 og 1-5 i 2. sæt var på nederlagets rand, men et vanvittigt comeback sikrede sejr i kvalfinalen

Som forudset stod 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune overfor en svær opgave, da han i kvalfinalen ved Grade 4 turneringen 2nd Qatar ITF Open 2017 i Doha, Qatar mødte sidste uges semifinalist 16-årige Fabrizio Andaloro (ITA).
Holgers eneste chance mod spillere på dette niveau er, at han spiller på et konstant højt niveau, men et enkelt break i 1. sæt betød, at Italieneren vandt sættet 6-4, hvilket næppe var sket, hvis Holger havde bevaret fokus gennem hele sættet.

2. sæt startede endnu værre, idet Holger blev brudt 2 gange, og han var ikke i nærheden i af at bryde sin modstander, som kom foran 4-0.
Et sjusket parti fra Italieneren bragte dog Holger på 1-5, men Holger havde ikke vist den helt store kampgejst, indtil tilråb udefra om at tage sig sammen og få noget ud af kampen, uanfægtet at han var ved at tabe, pludselig gjorde underværker.

Herefter tog Holger sig gevaldigt sammen, og point for point fik han kæmpet sig op, og han afværgede 2 matchbolde med et par inside-out forhånds-vindere.
Et par tætte og nervepirrende partier blev derefter vundet af Holger, som dermed vandt 2. sæt 7-5.

I 3. sæt blev Holger brudt fra start, hvilket er hårdt psykisk mod en spiller med en god serv, men Holger fik brudt tilbage og holdt serv til 2-1.
I de efterfølgende partier spillede Holger frit og overbevisende frem til stillingen 5-1, hvorefter han forcerede lidt for meget for at få afsluttet kampen, som havde varet 2½ time i den stinkende varme.
Modstanderen havde dog ikke tænkt sig at give op, og han fik reduceret til 3-5, inden Holger fik lukket kampen med cifrene 4-6, 7-5, 6-3.

Der blev således ikke brug for at bestille flybilletter endnu, idet Holger er videre til hovedturneringen, hvor han i 1. runde tirsdag møder 15-årige Emiliano Maggioli (ITA), som i februar tabte 7-5(5), 4-6, 1-6 til Sebastian Grundtvig i KB.
I slutningen af januar var Italieneren i semifinalen i en Grade 5 turnering i Israel.
Det er allerede afgjort, at vinderen møder 8. seedede no. 391 Mischa Lanz (SUI).

 

 

Forrige artikelWTA Miami Open 2017: Caroline kørte Muguruza mør
Næste artikelDavis Cup: Uændret dansk trup mod Casper Ruud og co. på TV2 Norge
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.