Kenneth Carlsen har udtaget Frederik Løchte Nielsen, Søren Hess-Olesen, Thomas Kromann og August Holmgren til Davis Cup opgøret mod Norge

Det kommer næppe som den store overraskelse, at Danmark stiller med uændret hold i Davis Cup kampen 7-9. april i Norge, da flere college-spillere som tidligere omtalt ikke er til rådighed.

Davis Cup: Danmark må undvære college spillere mod Norge

Den Norske holdkaptajn Anders Håseth har som ventet udtaget, 18-årige Casper Ruud, der er no. 128 pår ATP-ranglisten, samt no. 623 Viktor Durasovic, der netop er fyldt 20 år.
De to unge Nordmænd sikrede Norge en 3-0 føring mod Litauen i februar, da de begge vandt singlerne på første-dagen, og sammen vandt de doublen om lørdagen.

Desuden er der genvalg til både 18-årige Simen Sunde Bratholm og 22-årige Joachim Bjerke. Førstnævnte fik debut mod Litauen, hvor han vandt 2-1 i sæt over Rudolfs Mednis i en kamp, som ikke havde betydning for den endelige sejr.

Håseth har denne kommentar til udtagelsen:
Vi har et veldig lovende lag. Vi kom i en god stim i Latvia, og vi ønsker å fortsette den mot Danmark.”
Holdkaptajnen glæder sig over, at Viktor Durasovic tilsyneladende har “knækket koden”, idet han var i semifinalen i en 15K turnering i Bahrain i sidste uge, og han har denne kommentar om den 19-årige spiller:
Jeg er veldig fornøyd med at Viktor har kommet så langt i Bahrain, at seirene begynner å komme. Han har hele tiden vist at han har hatt nivået inne, men hatt litt stang ut, så dette er veldig hyggelig.”

Den Norske holdkaptajn har tydeligvis stor respekt for den Danske double, og ikke mindst Frederik Løchte Nielsens double titel i Wimbledon, og han har denne kommentar til lørdagens double:
Viktor spiller mye double, og vi så, at han hadde utviklet seg sist. Casper spiller det ikke så mye, men har verktøyene til det. Det blir helt åpenbart utfordrende å spille mot en så god spiller i double, men samtidig en morsom utfordring – en skikkelig publikumskamp.”
Afslutningsvis giver Håseth udtryk for, at Norge har en god chance i alle kampene.

Søren Hess-Olesen tanker selvtillid inden Davis Cup

I en pressemeddelelse efter udtagelsen af det danske hold giver Kenneth Carlsen udtryk for, at Norge på papiret må betegnes som favoritter, og han tilføjer
men vi tror vi på, at vi har holdet til at tage sejren, og vi glæder os  meget til kampen.”

Sportschef Jens Anker Buus Andersen tilføjer:
Vi ser frem til en spændende uge i Stavanger. Vi glæder os til at spille mod vores nabonation, og håber, at rigtig mange danskere kommer og støtter holdet.”

I Tennisavisens omtale med afbud fra college spillerne blev Norge betegnet som favorit til den samlede sejr, men det blev samtidig påpeget, at nøglen til Dansk sejr formentlig afhænger af, at Danmark kan vinde begge singler mod Viktor Durasovic, og at den solide Danske konstellation med Løchte og Kromann vinder doublen, da Casper Ruud må betegnes som kæmpe-favorit i begge singler, uanset hvem Kenneth Carlsen vælger at stille med.

Samme dag som holdet blev udtaget, steg den danske optimisme formentlig nogle grader, da der indløb et resultat fra Heraklion i Grækenland, hvor Søren Hess-Olesen har fået wildcard til 15K Futures turneringen 10th Lyttos Beach ITF Pro Circuit.
Søren fik på papiret den (næst)værst tænkelige lodtrækning, da han i 1. runde mødte 2. seedede 20-årige Benjamin Bonzi (FRA), der er no. 328 på ranglisten, men det lykkedes for danskeren at sikre sig en fornem sejr 6-3, 5-7, 7-6(5).

Søren fortalte efterfølgende til Tennisavisen, at det var en kamp på højt niveau, men han burde have lukket den, da han førte 4-2 40-0 i 2. sæt, og han havde også masser af muligheder til at afkorte 3. sæt.
Han blev dog ved med at spille sit spil, og han spillede en god tiebreak.

Søren havde desuden denne kommentar til Davis Cup udtagelsen:
Jeg er glad og stolt over udtagelsen. Det bliver en sjov og spændende kamp, og det er altid gode tider og god stemning sammen med holdet. Så jeg ser meget frem til det!!

Meget lidt medie interesse i Danmark

Tennisavisen vil være til stede ved alle kampene, men meget tyder på, at det bliver svært at få øje på repræsentanter fra andre danske medier på presse-pladserne, idet flere medier overfor Tennisavisen har givet udtryk for, at opgøret ikke prioriteres særlig højt.

Jannick Rasmussen havde denne kommentar, da han blev spurgt, om Ritzau vil være til stede:
Nej, vi skal ikke derop. Interessen er ikke stor nok til, at vi kan prioritere det. Men godt du tager derop og servicerer nichefansene“.

Allan Olsen, der er Sportschef på Ekstra Bladet, finder overvejelsen om dækning af Davis Cup ganske enkel med dette svar:
Tennis har kun tag i Ekstra Bladets brugere/læsere, hvis det er Caroline Wozniacki – eller til dels andre fra den absolutte top i verden.
I det felt rangerer en Davis Cup-kamp mod Norge langt fra, og derfor er det ikke en prioriteret opgave for Ekstra Bladet.”

TV2 Norge sender direkte fra opgøret

Til gengæld er medie-interessen i Norge væsentlig større, endda så stor at kampene transmitteres direkte på det landsdækkende TV2 Norge, som mange danske seere har i deres TV grundpakke.

Casper Ruuds succes har haft afgørende betydning for, at opgøret bliver vist TV, hvilket bekræftes af denne kommentar fra Bjørn Taalesen, der er rettighetssjef i TV2 Norge:
Vi har lenge fulgt med på utviklingen til Casper Ruud og Norsk tennis og legger ikke skjul på, at Snarøya-gutten skal ha mye av æren for, at vi nå viser Davis Cup.
Det er også ekstra gøy, at TV2 kan gi Norske TV-seere internasjonal tennis på hjemmebane fra Stavanger“.

Markedssjef i Norges Tennisforbund Håkon Bjercke har denne kommentar til den stigende interesse for tennis i Norge:
Vi ser det bl.a. på aktiviteten i Verdens største tennisskole, Team Tennisskolen, med 10.000 barn i spill rundt om i landet. Vi merker det også i forehold til medieoppmerksomheten den siste tiden.
Det er ingen hemmelighet, at takten på denne oppmerksomheten henger sammen med Casper Ruuds stadige klatring på verdensrankingen“, og han tilføjer, at TV2 Norges dækning er et eksempel på den øgede opmærksomhed, samt “dét er vi som lever og ånder for tennis naturligvis veldig glade for.”

TV2 Sports Tennisredaktør Henrik Jensen fortæller, at TV2 i Danmark har gode kontakter og et godt samarbejde med TV2 Norge, og derfor forventer han, at TV2 vil bringe billeder fra opgøret i nyheds indslag i TV og på nettet, men de kommer ikke til at sende direkte fra kampene.

Pressemøder livestreames på Tennisavisens Facebook

Tennisavisen har af arrangørerne fået tilladelse til, at der efter kampene – ligesom ved Davis Cup opgøret mod Marokko i starten af februar – bliver mulighed for at følge pressemøder på Livestream på Tennisavisens Facebook, og det forventes også, at Tennisavisens udsendte har fået tilstrækkelig rutine, så der denne gang vil være lyd på hver gang.

Opfordring til danske supportere at tage til Stavanger

De Norske arrangører har igen opfordret til, at Tennisavisen igen promoverer arrangementet og billetsalget, og opfordre alle danske tennis-fans og tennisinteresserede til at tage den korte tur til Stavanger, hvilket tager ca. 1 time med direkte fly fra Kastrup.

Danske tennis-fans opfordres til at hjælpe det danske landshold og opleve den unikke Davis Cup-stemning i dette Nordiske derby.
Arrangørerne har sørget for gratis indgang på en lokal natklub fredag aften efter kampene, og der arbejdes på tennis-festivitas igen om lørdagen.
De lokale hoteller (spillerhotellerne) tilbyder billigere priser for de tilrejsende tennisfans

Sammen med disse opfordringer er fremsendt disse links
www.stavangertk.no
http://no.regionstavanger-ryfylke.com/hva-skjer/tennislandskamp-norge-mot-danmark-med-casper-ruud-pa-norske-laget-p3030623

Se endvidere dette link på https://tennis.dk/nyheder-presse/davis-cup/, hvor der ligeledes er oplysninger om arrangementet.

Forrige artikelITF Junior Doha: Flyet hjem næsten booket inden Holgers comeback
Næste artikelITF Junior Doha: Flyplaner atter aflyst af Holger comeback. Olga videre
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.