Christian og Clarine Lerby, hvis far er den berømte tidligere landsholdsspiller fra dynamit-holdet i fodbold Søren Lerby, er talentfulde tennisspillere med store ambitioner

Tennisavisen tilstræber så vidt muligt at omtale de fleste danske tennisspillere, som forsøger at gøre sig gældende i internationale turneringer.
Desuden bliver der også lagt mærke til, når udenlandske spillere, som har dansk tilknytning, leverer bemærkelsesværdige præstationer rundt om i Verden.

Et eksempel herpå er nedenstående artikel, hvor Eric Vanshelboim, som er fra Ukraine men er opvokset og har spillet tennis under hele opvæksten i KB, i en turnering mødte en hollandsk spiller ved navn Christian Lerby, som er søn af den berømte tidligere professionelle fodboldspiller Søren Lerby, som mange husker fra de glade dage i 1980’erne, hvor det danske fodboldlandshold med betegnelsen “Dynamit-holdet” begejstrede hele nationen.

ITF Junior Oslo: Ukrainsk KB’er mod hollænder med danske rødder

Christian Lerby fik også omtale i Tennisavisen, da han i en turnering spillede double sammen med Holger Vitus Nødskov Rune ved en Grade 3 turnering i Pretoria, hvor Holger desuden forsøgte at lære Christian en række danske ord.

ITF Junior Pretoria: Paskontrol største hindring for Rune, Møller og Lerby på vej til Sydafrika

Det bliver dog for det meste forbigået i tavshed på Tennisavisen, når både 16-årige Christian og hans 2 år yngre søster Clarine Lerby deltager rundt omkring, da Tennisavisen selvsagt primært omtaler danske spillere, og derfor blev det ikke nævnt, at Christian forleden vandt en ITF-turnering, da han i midten af juli måned løb med titlen ved en Grade 4 i The Hague i Holland.

Tennisavisen fik dog efter sejren tilsendt ovenstående præmiebillede, hvor det ikke er svært at gætte sig til, at det er Christian til venstre i billedet sammen med hans finalemodstander 3. seedede Allan Deschamps (FRA), som tabte 1-6, 2-6.
I semifinalen havde Christian vundet 6-1, 7-5 over landsmanden 8. seedede Stijn Pel, der ligeledes er 16 år, men tilhører årgang 2002.
I kvartfinalen havde Christian sendt 1. seedede Baptiste Anselmo (FRA) ud.

Ugen efter gentog Christian kunststykket, da han vandt endnu en hollandsk Grade 4 turnering i Hillegom, hvor han efter stensikre sejre i de første 3 kampe vandt 6-2, 2-6, 6-4 i semifinalen over Toby Samuel (GBR) og derefter 5-7, 6-2, 6-4 i finalen mod Niels Visker (NED).

Sejrsstimen fortsatte, da Christian 3 uger senere var seedet 1 i den næste turnering i Warszawa i Polen, hvor han for 3. turnering i træk vandt titlen i en Grade 4 turnering med sejr i finalen 6-2, 6-4 over 3. seedede Oleksandr Ovcharenko (UKR).

Christian havde sidste år vundet sin første Grade 4 titel i Domzale i Slovenien i starten af september, da han i finalen vandt 6-7(6), 6-3, 6-4 over Giuseppe La Vela (ITA)

Christian var i slutningen af maj måned 2018 tæt på endnu en Grade 4 titel, da han i finalen i Podgorica i Montenegro tabte 4-6, 6-4, 4-6 til 1. seedede Simon Anthony Ivanov (BUL), som er no. 67 på den seneste rangliste, hvor Christian efter den seneste titel formentlig er omkring no. 130.

Christian og Clarine på spansk tennis-akademi

De nævnte resultater er resultatet af en målrettet indsats i bestræbelserne på at indfri de tårnhøje ambitioner, som Christian har med sin tennis, og hans lillesøster Clarine har tilsvarende ambitioner, og derfor er de begge tilknyttet et spansk tennis-akademi i Marbella, Malaga, hvor familien flyttede til for 5 år siden.
Christian oplyser, at hans coach er Kevin Noordermeer.

Clarine spiller desuden for Barcelona, hvor hun har flere gange været med til at vinde det spanske mesterskab for hold i U14-rækken.

Clarine Lerby
Foto: Privat – Clarine Lerby

Da Tennisavisen kontaktede Søren for at få supplerende oplysninger om børnenes tennismæssige setup, fortalte han at de både har hollandsk og dansk statsborgerskab, hvilket formentlig gør det ekstra interessant for danske tennis-entusiaster at følge dem.

Søren er indstillet på at give børnene al mulig support på grund af deres store engagement, men han overlader helt og holdent til dem selv, hvor meget de ønsker at satse på deres sport, som de prioriterer så højt, at begge har fravalgt fodbold for udelukkende at satse på tennis.

Søren Lerby
WTATV – Søren Lerby (bagest tv.) på besøg i spillerboksen hos Kiki Bertens

Tilsyneladende har Søren gode kontakter i hollandsk tennis, hvilket dette besøg i spillerboksen forleden hos Kiki Bertens tyder på, men da familien bor i Spanien, har hverken Christian eller Clarine dog nærmere tilknytning til det hollandske forbund, hvilket samtidig åbner mulighed for, at de i princippet kan repræsentere Danmark, hvis der er et fælles ønske herom.