Holger Vitus Nødskov Rune og Hannah Viller Møller deltager i denne uge i Grade 3 turnering i Pretoria, hvor Christian Lerby får dansk undervisning

Når Tennisavisen har berettet om internationale turneringer med danske deltagere, er det flere gange hændt, at der også er en hollandsk deltager med efternavnet Lerby, hvilket automatisk får fodbold-interesserede over en vis alder til at tænke på Søren Lerby, der var et af de helt store navne på “Dynamit-landsholdet”, som under Sepp Piontek for alvor satte Danmark på verdenskortet i fodbold.

Både sønnen Christian (årgang 2001) og datteren Clarine (årgang 2003) er talentfulde hollandske tennisspillere, der ofte deltager i de samme turneringer som nogle af de danske juniorer, der jævnligt omtales i Tennisavisen.

Det samme er tilfældet i denne uge, hvor Christian ligesom både 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune og 16-årige Hannah Viller Møller deltager i Grade 3 turneringen Brooklyn Union Axnosis ITF i Pretoria, og som billedet herover viser, har Christian fundet sammen med de to danskere, og Holger og Christian har aftalt at spille sammen i double.

Christian har for nylig været i Danmark for sammen med bedsteforældrene at fejre Sørens 60-års fødselsdag. Han har tidligere fortalt til Tennisavisen, at han ikke kan kommunikere på dansk, men han har givet udtryk for, at han gerne vil lære sproget, og derfor er Holger gået i gang med at lære ham en masse, og da Christian betegnes som en “kvik dreng”, skal det nok lykkes.

Afvist i lufthavnen pga. manglende stempel

Rejsen til Sydafrika var ikke uden problemer, da Hannah og Holger fredag skulle af sted fra Kastrup Lufthavn, idet nye skrappe regler for indrejse til Sydafrika med børn – udover stemplet original dåbs/navneattest på engelsk – også kræver medbragt skriftlig tilladelse fra forældrene.
Disse krav kunne de ganske vist sagtens opfylde, men de kunne ikke blive checket ind, da forældrenes tilladelse ikke var stemplet fra Kommunen.

Da et kommunekontor næppe har åbent fredag kl. 18, måtte forældrene samles akut, og derved lykkedes det at få de fornødne stempler og tilladelser hos politiet i lufthavnen, og da flyet til alt held var forsinket 55 minutter, nåede de akkurat at komme om bord inden afgang til mellemlanding i Frankfurt, hvor de måtte spurte fra gate A til Z for at nå flyet til Johannesburg.
Christian fortalte, at han havde oplevet det samme, da han rejste fra lufthavnen i Amsterdam.

Forsinkelsen betød dog, at bagagen ikke nåede at komme med flyet fra Frankfurt, men børnene var kloge nok til at sørge for at have både ketsjere, sko og træningstøj i håndbagagen, så de kunne nå at træne, inden bagagen senere dukkede op.

Dansk-hollandsk trio alle klar til kvartfinaler

Holger er seedet 4 i Boys singles, hvor han tirsdag som den første i trekløveret var i aktion, og han mødte for en sjælden gangs skyld en modstander fra hans egen årgang 2003, Connor Kruger (RSA), som ikke voldte større problemer, og Holger vandt 6-1, 6-2.

I 2. runde onsdag mødte Holger 16-årige Kade Samuel Mindry (RSA), som er en “stor dreng” med solide tunge slag, hvilket duperede Holger en del i 1. sæt, som sydafrikaneren vandt 6-3, men da Holger i de næste to sæt både fik gang i benene og fighter-indstillingen, sikrede han sejren 3-6, 6-2, 6-2.
Holgers modstander er i øvrigt en fætter til 23-årige Kyle Edmund (GBR), som imponerede ved at nå semifinalen ved Australian Open for en måned siden.

Hannah er seedet 1 i Girls single, og hun indledte ligeledes med en komfortabel sejr 6-4, 6-0 over 15-årige Lara Claudia Van Der Merwe (RSA), og i 2. runde onsdag blev det efter en velspillet kamp til endnu en sikker sejr 6-2, 6-0 over Rochelle Pienaar (RSA).

Christian er no. 371 på ITFs rangliste, og han vandt i 1. runde 6-3, 3-6, 6-2 over no. 328 Khololwam Montsi (RSA), som for et par uger siden vandt en Grade 5 titel i Sydafrika.

I 2. runde mødte Christian onsdag 2. seedede 17-årige no. 159 Lleyton Cronje (RSA), og med en meget disciplineret indsats, hvor han overlod til modstanderen at lave fejlene, sikrede han sig en flot sejr 7-6, 6-4.

Holger og Christian skulle senere onsdag have spillet 1. runde i double, men de blev aflyst på grund af regnvejr, men vejrmeldingen for de kommende dage lover fuld sol og temperaturer omkring 29 grader.

Holger Vitus Nødskov Rune, Christian Lerby
Foto: Aneke Rune – Holger Vitus Nødskov Rune og Christian Lerby.

De sydafrikanske spillere betegnes generelt som rigtig gode, og de har især serv og flugtning som gode våben, og den engelske græstennis sætter stadig sit præg hos sydafrikanerne.

For Holgers vedkommende er vurderingen, at han primært bør spille Grade 2 og 3, hvor niveauet efter 1. runde altid vil være højt, uanset hvem man møder, og derfor er der ingen kampe, som man “bare vinder” uden virkelig at arbejde for sagen.

Forrige artikelDagens kampe onsdag 28. februar: Pouille i revanchematch mod Khachanov på TV3 Sport kl. 13
Næste artikelDagens kampe torsdag 1. marts: Wildcards fra Tunesien og Grækenland møde i kvartfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.