17-årige Filippo Moroni havde mest energi, da han i finalen mod Holger Vitus Nødskov Rune for 2. gang i turneringen vandt over dansk deltager

Lad det være nævnt med det samme – 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune hader at tabe tenniskampe, og da ovenstående billede er taget efter finalen i single ved Grade 3 turneringen ITF/CAT North African Circuit – Casablanca i Marokko, er den skarpe iagttager næppe i tvivl om, at finalen blev vundet af Holgers 17-årige modstander, Filippo Moroni (ITA).

Italieneren var “fyr og flamme”, og selvom Holger hang i så godt han kunne og havde 40-40 og fordele begge veje i de fleste partier, manglede det sidste mentale overskud efter en uge med kampe i både single og double, så finalen endte med italiensk sejr 6-3, 6-3.
Moroni havde i 1. runde sendt 3. seedede Dominik Palan (CZE) ug, og i 1/8-finalen vandt han over Sebastian Grundtvig.

Både Holger og Sebastian kan dog se tilbage på en god uge efter titlen i double, og Holger har grund til at være godt tilfreds med spillet, som i løbet af ugen har været på højt plan.
Desuden kan Holger se frem til en markant fremgang til omkring no. 150 på ranglisten, hvor han fortsat vil være Verdens højst rangerede i årgang 2003 med henholdsvis ca. 50 og 100 pladser foran de nærmeste forfølgere.

Ingen spillere er formentlig uinteresserede i rangeringer, selvom de ikke har afgørende betydning for selve den tennismæssige udvikling på længere sigt, men en god rangering er dog med til at sikre, at Holger får mulighed for at deltage i de rigtige turneringer, hvor han desuden ofte er sikret en seedning, hvilket samtidig reducerer risikoen for at ramme ind i de højst seedede i 1. runde.
Det betyder dog ikke, at der er nemme kampe i de første runder, da useedede spillere fra de større tennis-nationer ofte er på samme niveau som flere af de bedste.

Hos pigerne blev finalen vundet af 3. seedede Melania Delai (ITA), som vandt over Hannah Viller Møller i semifinalen.
Italieneren vandt 6-4, 6-3 over 1. seedede Diae El Jardi (MAR).

Forrige artikelITF Heraklion: Danmarks Fed Cup double vinder titel på Kreta
Næste artikelITF Junior: Clara Tauson i finalen efter sejr i 3 sæt over “fejlfri” modstander