For anden turnering i træk har Clara Tauson spillet sig frem til finalen i en af de højere junior-kategorier

15-årige Clara Tauson skulle lige bruge et enkelt sæt i sin første kamp ved Grade 1 turneringen 34. Perin Memorial i Vrsar på den kroatiske halvø Istrien, men efter 4-6 i 1. sæt mod Eva Lys (GER) i 1. runde (R64), har Clara frem til semifinalen højst afgivet 2 partier pr. sæt i resten af kampen og de 3 efter følgende kampe.

I fredagens semifinale mod 10. seedede Selma Stefania Cadar (RUO), som havde vundet 7-5, 5-7, 6-2 over Daria Frayman (RUS) på dennes 16-års fødselsdag, lød sejren til Clara på 6-1, 6-2.

ITF Junior Vrsar: Clara Tauson belønnes for vinterens træningsindsats

I lørdagens semifinale mødte Clara 16-årige Olympe Lancelot (FRA), der havde været gennem kvalifikation, og i de første runder havde hun blot afgivet et enkelt sæt i 1/8-finalen, som hun alligevel vandt sikkert 5-7, 6-0, 6-2 over 11. seedede Iva Zelic (CRO), og i kvartfinalen blev det 6-3, 6-3 over Ielyzaveta Skorokhodova (UKR).

Clara fortalte efter semifinalen, at den franske modstander var meget boldsikker og bevægelig, og hun var ubekendt med begrebet “unforced errors”, og selvom Clara startede fint og havde godt tryk og tyngde i boldene, fulgte modstanderen med til stillingen 3-3 i 1. sæt.
Herefter rykkede Clara og sikrede sig sættet 6-3, og hun kom godt fra start med et hurtigt break i 2. sæt.

De tunge baner havde dog forvandlet boldene til “kanonkugler”, og Clara havde svært ved at få fart i sine slag, og hun tabte sættet 5-7.
Med nye bolde fik Clara igen kontrol over spillet i 3. sæt, og hun vandt kampen 6-3, 5-7, 6-1, og hun er dermed klar til endnu en finale.

Da Claras i den seneste Grade A turnering i Brasilien var i finalen, tog hun et gevaldigt spring op på ITFs junior-rangliste til no. 25, og efter Tennisavisens beregninger vil hun efter sejren i semifinalen avancere yderligere 6 pladser, og i tilfælde af sejr i finalen kan hun formentlig opnå en placering som no. 13.