Emilie Francati kunne lørdag føje endnu en double-titel til samlingen, som nu udgør 9 titler - senest sammen med kusinen Maria Jespersen, som vendte tilbage til Pro Touren med succes

Emneoverskriften står helt og holdent for undertegnede skribents egen regning, idet Danmarks Fed Cup holdkaptajn, Sportschef Jens Anker Buus Andersen endnu ikke har meldt ud, hvorledes holdopstillingen bliver i de enkelte kampe, når Danmark i Athen 18-21. april dyster i Fed Cup Group II Europe/Africa.

Maria Jespersen blev forleden udtaget til Fed Cup truppen, hvor desuden Karen Barritza, Clara Tauson og Marias kusine og klubkammerat i Gentofte, Emilie Francati fik genvalg.
Da Maria efter nogle års pause fra både Women’s Pro Touren og Fed Cup holdet, hvor hun deltog i 2013, igen har fået mod på at prøve kræfter på den internationale scene, var udtagelsen til Fed Cup en perfekt anledning til, at Maria og Emilie valgte at stille op sammen i double.

Emilie har flere gange vist, at hun mestrer denne disciplin, idet hun allerede i de første par år på touren har vundet 8 double-titler med 6 forskellige makkere, og lørdag blev den 9. titel sikret sammen med Maria, der således er den 7. makker, som Emilie har vundet en double-titel med.

Sejren blev sikret i en jævnbyrdig finale mod det 2. seedede par Emili Appleton (GBR)/Mia Nicole Eklund (FIN) med det tætte cifre 7-5, 4-6, [10-8].
I den afgørende match-tiebreak var Maria og Emilie hele tiden i teten med føringer 6-3 og 8-5, men spændingen blev bevaret til det sidste, da modstanderne fik reduceret til både 7-8 og 9-10, inden matchbolden blev sikret.

Vejen til finalen blev indledt med en komfortabel sejr over Gabriela Ana Maria Davidescu/Alexandra Maria Staiculescu (ROU) 6-0, 6-2, hvorefter kvartfinalen måtte afgøres i match-tiebreak, som Gentofte-parret vandt over Gabriela Duca (ROU)/Sofia Dmitrieva (RUS) 4-6, 6-3, [10-3].
I semifinalen blev det til endnu en sejr med komfortable cifre 6-3, 6-2 over 1. seedede Romy Koelzer/Lisa Ponomar (GER).

Tennisavisen har modtaget denne kommentar fra pigerne:
Vi spillede en rigtig god double i dag! Vi fulgte vores gameplan til trods for svære forhold med vind, men formåede at holde hovedet koldt og spille en solid matchtiebreak! Vi skal bare nyde dagen i dag med en dessert i aften.

Titel-vinderne stiller også op i næste uges $15.000 turnering i Heraklion, hvor Maria allerede lørdag skulle have deltaget i kvalifikationen, men hun har klogelig valgt at trække sig fra single-rækken, og i stedet koncentrere sig fuldt ud om at spille double igen sammen med Emilie.
Derved bliver der samtidig bedre tid og mulighed for at fejre sejren.

Selvom Fed Cup holdkaptajnen naturligvis ikke ønsker at røbe holdopstillingen, inden det er nødvendigt, medgiver han dog, at ovenstående formodning kan være et “godt bud”.
Det samme antydes på Gentofte Tennisklubs hjemmeside, hvor det anføres, at “det ligger lidt i kortene, at Emilie og Maria potentielt skal tage sig af doublen”, og derfor stiller de selvfølgelig også op sammen i disse forberedelses turneringer.

Herunder en oversigt med Emilie Francatis double-titler.

No. Årstal Sted   Type Makker
1 2016 Sunderland 10K Futures Emily Arbuthnott
2 2016 Båstad 10K Futures Cornelia Lister
3 2016 Båstad 10K Futures Cornelia Lister
4 2017 Antalya 15K Futures Dasha Ivanova
5 2017 Porto 15K Futures Emily Arbuthnott
6 2017 Sharm El Sheikh 15K Futures Kanika Vaidya
7 2017 Sharm El Sheikh 15K Futures Julia Wachaczyk
8 2018 Sharm El Sheikh 15K Futures Britt Geukens
9 2018 Heraklion 15K Futures Maria Jespersen