Efter Grade 4 på Malta, hvor Holger Vitus Nødskov Rune nåede semifinalen i single, og Olga Helmi ugen inden havde vundet titlen i double i Doha, drog begge videre til Cap D'Ail i Frankrig for at forsøge at kvalificere sig til en Grade 2, hvor Holger fik en ekstra chance som Lucky Loser

Selvom Holger Vitus Nødskov Rune et par uger mere kun er 13 år, er han ikke bleg for at tage større udfordringer op, og derfor insisterede han på, at han ville forsøge at klare sig igennem kvalifikationen til Grade 2 turneringen ITF Junior Cap d’Ail i Frankrig, og med et par sejre samt en smule held fik han også muligheden for at spille en enkelt kamp i hovedturneringen.

Heldet bestod i, at han – efter at have tabte i kvalfinalen – brugte sine overtalelses-evner til at få lov til at blive et par dage ekstra, fordi han meget gerne ville blive og se nogle af kampene i hovedturneringen, og samtidig håbe på at der blev en ledig plads som Lucky Loser.

Den første Lucky Loser plads gik dog Holgers næse forbi, da den gik til Adrien Straub (FRA), der er rangeret højere end Holger.
Franskmanden havde ganske vist trukket sig i kvalfinalen, da han var bagud 2-6, 0-3 mod landsmanden Etienne Donnet, der havde wildcard, men han meldte sig klar igen, da han fik muligheden for at deltage som Lucky Loser, hvor han imponerede ved at presse 3. seedede Uisung Park (KOR), der er no. 61 på ranglisten, ud i 3 sæt.

Holger fik 3 fortrinlige kampe i kvalifikationen mod Franskmænd, som altid er bundsolide med få fejl og tempofyldt spil og flot teknik, og Holger er vild med at spille turnering i Frankrig, hvor han kender spillerne.

I 1. kvalrunde blev det til en yderst kneben sejr 2-6, 6-4, 7-6(3) over 16-årige Antoine Cornut Chauvinc, som er rangeret som no. 655, hvilket er lidt under Holger, der efter sine flotte resultater nu er no. 636.

Det blev også til en kneben sejr i 2. kvalrunde, hvor han vandt 7-6(7) 1-6, 6-4 over 15-årige no. 950 Titouan Droguet, og kort efter samme dag mødte Holger i kvalfinalen 16-årige no. 755 Emilien Voisin, der vandt 6-2, 7-6(2).
2 kampe over 5 sæt på dette niveau kan være hård kost for en 13-årig, men Holger viste gode takter og fik løftet sit spil og viste, at han kan være med på et højt niveau.

Stædigheden blev belønnet, idet Holger tirsdag morgen fik at vide, at en spiller havde trukket sig på grund af sygdom, og derved fik Holger endnu en kamp, hvor han mødte den 16-årige Franskmand Maxence Beauge, der de sidste par år primært har spille Futures.
Holger var så glad for denne chance, at han muligvis ikke var helt klar over, hvilket højt niveau der kræves i Grade 2, og selvom Holger ikke spillede dårligt, ramte han heller ikke samme niveau som i kvalkampene, og han tabte 2-6, 1-6.

På søndag tager Holger en tur til Mouratoglou i en uge på deres champseed træning og får en masse god sparring, inden turen går til Algeriet, hvor han og Hannah Viller Møller skal spille en Grade 3 turnering.

Som det fremgår herunder, har det været et par fremragende uger på Malta og i Cap d’Ail.

Olga Helmi var ligeledes i kvalifikation til turneringen i Girls singles, hvor det ikke lykkedes at slippe videre, i det Olga tabte 3-6, 3-6 i 2. kvalrunde til 15-årige no. 496 Ekaterina Vinnik (RUS) 3-6, 3-6.
Forinden havde Olga vundet 6-1, 6-2 over 14-årige Selena Janicijevic (FRA).

Olga fik en enkelt kamp i double, hvor hun sammen med Diae El Jardi (MAR) tabte 6-7(6), 3-6 til 2. seedede udmilla Bencheikh (FRA)/Layne Sleeth (CAN).

Forrige uge kunne Tennisavisen berette, at Olga havde vundet en double-titel i Doha, men der manglede et præmie-billede fra turneringen, hvilket der hermed rådes bod på herunder.

ITF Junior Doha: Olga siger farvel til Qatar med double-titel

Forrige artikelSeertal for WTA med Wozniacki slår alle andre sportsgrene på TV2 Sport
Næste artikelITF Junior Florence: Clara Tauson vinder sensationel sejr over no. 46
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.