De første 3 måneder med WTA tennis har været en dundrende seer-succes for TV2 Sport, hvor seertallene for Caroline Wozniackis kampe udkonkurrerer både håndbold og badminton

TV2 Sport kunne næppe have valgt et bedre tidspunkt til at sikre sig rettighederne til at vise WTA tennis end starten af 2017, hvor Caroline Wozniacki i 3 turneringer har været med helt fremme i finalen, og i de øvrige WTA turneringer har hun mindst været med indtil kvartfinalen.

Carolines succes på tennisbanen afspejler sig også i seertallene hos TV2 Sport, som har oplyst til Tennisavisen, at der til de live transmitterede finalekampe med Caroline hver gang har været omkring 200.000 TV-seere på TV2 Sport, som det fremgår af dette svar fra TV2 Sports Tennisredaktør Henrik Jensen:

Wozniacki – Pliskova, Finale, Qatar 188.000 seere i gennemsnit – det er det samlede tal for hele finalen, altså opvarmning og interviews + præmieoverrækkelse efter finalen. På et tidspunkt var der over 200.000 seere til kampen.

Lille bonus info – der var over 50.000 seere til vores optaktsstudie som vi sendte fra kl. 18.30 før finalen startede kl. 19.00.

Wozniacki – Svitolina, Finale, Dubai 175.000 seere i gennemsnit – tal tæt på 200.000 undervejs.

Wozniacki – Konta, Finale, Miami 190.000 seere i gennemsnit, igen tal over 200.00 seere undervejs.

Henrik Jensen tilføjer, at det er helt unikke tal, som er nogle af de højeste i sportskanalens historie, og det er meget få håndboldkampe og få store badminton finaler med dansk deltagelse, der ryger over 100.000 seere på sportskanalen.
Eksempelvis var der dagen efter Carolines finale i Miami lidt over 50.000 seere til Victor Axelsens finale i badminton om søndagen fra India Open, som er i Super Series kategorien.

Henrik Jensen oplyste desuden, at der var 94.000 seere til semifinalen i Miami om torsdagen mod Pliskova – selvom den blev sendt forskudt og først fra kl. 22.20.

En medvirkende årsag til den store seersucces kan også være, at Caroline Wozniackis bror Patrik er blevet tilknyttet som kommentator, hvilket Henrik Jensen begrunder således:

Vi er glade for Patriks insider viden især om taktikken, og hans viden om modstandere hvor han får mange gode kommentarer fra sin far inden kampene – og at han også kan svare på mange af de spørgsmål, vi får fra brugerne, f.eks. om Carolines ketsjere, opstrengning og hvorfor det er nødvendigt med meget tape omkring anklerne.

Til Carolines kampe er der ofte – udover Henrik Jensen som studievært – både tilknyttet ekspert-kommentator og Patrik Wozniacki, hvilket især ved nogle af de første kampe resulterede i lidt for meget “snakkeklub”, og Henrik medgiver da også, at alle 3 ofte bliver begejstrede, når Caroline præsterer så godt, som det er sket i år, men de tilstræber at undgå for meget snak under boldene.

Ved at placere den ene af kommentatorerne i et eksternt studie i København, hvor der primært kommenteres i pauserne, så der er to til at kommentere fra studiet i Odense, ser det ud til, at der er fundet en bedre balance på det punkt, selvom der fortsat er kritik af, at der er for meget snak – hvilket alle kommentatorer formentlig oplever uanset sportsgren.

TV2 Sport og TV2 Play opfattes som sammenhængende

Årsagen til at semifinalen i Miami ikke blev vist direkte skyldes sammenfald med håndbold, som TV2 Sport kontraktligt har forpligtet sig til at sende live på TV, og derfor var seerne henvist til at se kampen live på TV2 Play eller vente til at følge den forskudte transmission.
Alligevel var der flere seere til den forskudte transmission, end til live transmissionen fra håndboldkampen (Odense-Viborg kvinder), der havde ugens 3. højeste seertal med 90.000 efter semifinalen og finalen med Caroline i Miami.

Mange seere har kritiseret TV2 Sport, fordi de forventer at Caroline Wozniackis kampe bliver vist på TV2 Sport, som flere har valgt at abonnere på for netop at se WTA tennis.

Redaktionschef på TV2 Sport, Kristian Hyldgaard svarer hertil, at man for at få det fulde udnytte af sit abonnement på TV2 Sport også bør abonnere på TV2 Play, hvilket han uddyber således:

Når vi vælger at placere kampe på TV 2 PLAY, er det fordi det reelt er vores sportskanal i det fulde omfang. Vi har her ofte op til 3 live transmissioner samtidig. Så skal man have den fulde oplevelse af TV 2 SPORT, så skal man have TV 2 PLAY.

Kristian Hyldgaard tilføjer, at den primære årsag til, at Caroline Wozniackis kampe engang imellem placeres på TV 2 PLAY, skyldes at der ofte i forvejen er planlagt andre udsendelser, hvor der kan være kontraktlige forpligtelser til at vise dem på TV2 Sport, og han anfører desuden:

Vi kan desværre ikke lade vores sendeflade være tom i håbet om at Caroline spiller på et givent tidspunkt. Og i måneder som disse, er det endnu mere udfordrende, da der er masser af slutspil i forskellige ligaer.
Derfor er PLAY svaret hvis man skal sikre sig altid at kunne se alle vores udsendelser.”

Tennisavisen spurgte også, om TV 2 PLAY fremadrettet vil tilbyde mulighed for, at man kan vælge blandt kampe på flere baner, hvilket vil betyde en ekstra omkostning i forhold til det antal kampe, der tilbydes gennem det “world-feed”, som indgår i aftalen med WTA Media, der har bebudet, at de i løbet af 2017 selv tilbyder en streaming-tjeneste.

Spørgsmålet kan ikke besvares på nuværende tidspunkt, men Tennisavisen har tidligere påpeget, at WTA Medias streaming-tjeneste kan blive en konkurrent til TV 2 PLAY, hvis den både i omfanget af kampe og prismæssigt kan sammenlignes med Tennistv.com for ATP turneringer.

Ingen tenniskampe på TV2s andre kanaler

Da Tennisavisen i december 2016 informerede om, hvor man i 2017 kan følges tenniskampe på TV og streaming, blev der – på grund af at TV2 kun har en enkelt sportskanal og rettigheder til flere populære sportsgrene – fremsat denne formodning:

Til gengæld er der mulighed for, at der i nogle situationer kan vises enkelte kampe på andre af  TV2s kanaler, og hvis Caroline Wozniacki klarer sig godt i 2017, vil hendes kampe formentlig i enkelte tilfælde blive vist på en af de andre kanaler eller hovedkanalen TV2, især hvis hun er med fremme i de afgørende kampe i semifinaler og finaler, og derved vil TV2s overtagelse af rettighederne betyde, at der bliver langt flere seere, som får mulighed for at følge netop hendes kampe.

Hvor kan man følge Grand Slam, ATP og WTA turneringer i 2017 på TV og Livestreaming

Denne formodning holder dog ikke stik, hvilket TV2 flere gange har begrundet med, at kanaler som Zulu og Charlie m.v. har en profil, hvor sport ikke indgår.
Da der jævnligt faktisk bliver vist sport på TV2 hovedkanalen, spurgte Tennisavisen derfor, om man ville overveje at inddrage den i de tilfælde, hvor Caroline Wozniacki er med fremme i de afgørende runder i de største WTA turneringer, hvor der potentielt kan blive langt højere seertal end på en “niche-kanal” som TV2 Sport.

Hertil svarer Kristian Hyldgaard:
Det indgår ikke vores planer at placere Caroline Wozniackis kampe på hovedkanalen, eller andre af vores traditionelle flowkanaler for den sags skyld.

Han erkender dog, at der også er et forretningsmæssigt hensyn, da sportskanalen er en investering for TV2, og den vil næppe overleve ret længe, hvis de større transmissioner – uanset om det er Caroline, Badminton eller Ishockey mv. – placeres på hovedkanalen.

 

 

Forrige artikelWTA Monterrey: Anastasia Pavlyuchenkova vinder Titlen
Næste artikelITF Junior Cap D’Ail: Fire Grade 2 kampe til Holger. Olga slået i 2. kvalrunde
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.