Clara Tauson fik den værst tænkelige lodtrækning, da hun i 1. runde skulle møde 1. seedede Francesca Jones, som er no. 46 på ITFs junior-rangliste, men med en helstøbt indsats leverede Clara en sensationel sejr med overbevisende cifre

Da resultatet fra 1. runde kampen ved Grade 2 grus-turneringen 42nd City of Florence i Italien pludselig dukkede, var det svært at tro sine egne øjne, da 14-årige Clara Tauson stod som vinder af opgøret i 1. runde mod den 2 år ældre Francesca Jones (GBR), der er no. 46 på ITFs junior-rangliste og seedet 1 i turneringen.

Et telefonopkald til Søren Tauson, som er med sin datter til turneringen, bekræftede dog at der ikke var tale om en fejl i resultat-formidlingen, men at det var ganske vist, at Clara med cifrene 6-3, 6-1 havde vundet en overbevisende sejr, som må få alle tennisinteresserede til at spærre øjnene op en ekstra gang.

Søren fortalte, at Clara havde leveret en flot helstøbt indsats mod en rigtig god fysisk stærk modstander, der til daglig spiller på grus i Spanien, og på den baggrund var det ekstra imponerende, at Clara rent fysisk var i stand til at modstå, at modstanderen forsøgte at bruge sin grus-erfaring til at gøre kampen fysisk krævende.

Clara var fuldt koncentreret om at tackle de problemer, som opstod i løbet af kampen på grund af modstanderens tunge bolde, men med god tålmodighed lykkedes det for Clara at holde sig inde i duellerne og vente på det rette øjeblik til afgøre duellerne.

I 1/8-finalen bliver Claras modstander 15-årige Iva Zelic (CRO), som vandt sikkert 6-2, 6-0 over 17-årige Matilde Gori (ITA), som havde fået wildcard og ikke tidligere har vundet kampe i ITF sammenhæng.

Forrige artikelITF Junior Cap D’Ail: Fire Grade 2 kampe til Holger. Olga slået i 2. kvalrunde
Næste artikelITF Istanbul: Karen Barritza stoppet i kvalfinale i 60K turnering
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.