Elmer Møller på vej tilbage til mod top 100 efter titel i double, men det sidste skridt blev forhindret af hans schweiziske makker i semifinalen

16-årige Elmer Møller indledte et 3-ugers togt i Cairo med at holde skuden på ret kurs med retning tilbage mod top 100 på ITFs junior-rangliste, da han fortsatte i det sejrsspor, som blev lagt ud, da han for 2 uger siden nåede finalen ved Grade 2 turneringen i Gladbeck i Tyskland.

ITF Junior Gladbeck: Elmer tilbage i sejrssporet med Grade 2 finale

I den forløbne uge deltog Elmer i Grade 3 turneringen Smash Academy ITF Junior Tournament i Cairo i Egypten, og resultaterne fra de 3 første runder i single tyder på, at Elmer for alvor har fundet tilbage på det sejrsspor, som i starten af året havde bragt ham i top 100 på ITFs junior-rangliste.

I 1. runde (R32) vandt Elmer således 6-1, 6-4 over Yossef Nabil (EGY), og i de næste 2 runder blev det til suveræne sejre 6-0, 6-0 i 1/8-finalen over Frederic Vogeli (SUI) og 6-0, 6-2 over 6. seedede Faris Zakaryia (EGY) i kvartfinalen.

Elmer var seedet 2 i turneringen, og i semifinalen mødte han sin 1 år ældre double-makker Jeffrey Von Der Schulenburg (SUI), der var seedet 3.
De havde tidligere mødt hinanden i 1/8-finalen i en Grade 2 turnering i Kiryat Shmona i Israel i november 2018, hvor Elmer vandt 6-1, 6-4 og senere vandt titlen, men schweizeren fik revanche, da han i torsdags vandt semifinalen 6-3, 6-3.

Senere samme dag var de dog igen på samme side af nettet i double-rækken, hvor de var seedet 1, hvilket de havde levet fint op til, da de i 1/8-finalen havde vundet 6-2, 6-0 over egypterne Magd Abou El Ezz og Omar El Shehawy, og i kvartfinalen havde de vundet 6-3, 6-1 over Daniels Bagnolini (ITA) og Bikramjeet Singh Chawla (IND).

I torsdagens semifinale vandt de 6-2, 6-4 over egypterne Belal Abou Taleb og Faris Zakaryia, og i fredagens finale vandt de komfortabelt 6-1, 6-1 over 2. seedede Casper Christensen (NOR) og Ismail Saadi (MAR).
Forinden havde Von Der Schulenburg vundet finalen i single 6-1, 6-2 over 1. seedede Terence Atmane (FRA).

Da Tennisavisen ikke har modtaget billeder fra turneringen, bringes i stedet et billede fra semifinalen i Gladbeck.

Elmer og Von Der Schulenburg kan risikere at møde hinanden allerede i den kommende uge ved en ny udgave af turneringen, som denne gang er i Grade 2 kategorien, og hvis de begge vinder i de 2 første runder, møder de hinanden i kvartfinalen, hvor Elmer i tilfælde af sejr formentlig vil være tilbage i top 100.

Desuden er Elmer og Von Der Schulenburg tilmeldt endnu en Grade 2 turnering i Cairo om en uge, og i begge uger er der også dansk deltagelse hos pigerne, hvor 15-årige dansk-hollandske Clarine Lerby er tilmeldt.

Clarine Lerby
Richard van Loon www.tennisfoto.net – Clarine Lerby

Clarine, der er datter af den tidligere danske fodbold-landsholdsspiller Søren Lerby, er både dansk og hollandsk statsborger, men både hun og hendes bror Christian Lerby spiller under hollandsk flag.

I sidste uge deltog Clarine i en Grade 3 turnering i Kiev i Ukraine, hvor hun efter 3 komfortable sejre over ukrainske modstandere mødte den 2. seedede ukrainer Alina Tsyurpalevych, der i semifinalen vandt 7-5, 6-2, hvorefter hun i finalen blev besejret 4-6, 7-6(3), 6-4 af 1. seedede Joelle Lilly Sophie Steur (GER).

Clarine er seedet 8 i Cairo, hvor hun i 1. runde mandag kl. 09 møder Mariya Polishchuk (RUS).
Elmer møder ved 11-tiden Bikramjeet Singh Chawla (USA) i 1. runde i Boys singles.