Efter en periode med tilbagegang fra top 100 til no. 155 på ranglisten fik Elmer Møller vendt skuden, da han nåede finalen ved Grade 2 turnering i Tyskland

16-årige Elmer Møller var i starten af året tilsyneladende på vej til at etablere sig i top 100 på ITFs junior-rangliste, hvor han opnåede sin højeste rangering som no. 91 i starten af februar, hvilket ikke mindst skyldes, at han i 2018 vandt 4 titler med Grade 2 i Kiryat Shmona i Israel som højdepunktet.

Elmer har ambitioner om at skabe sig en professionel karriere, og i disse bestræbelser er han blevet tilknyttet det svenske Good To Great tennisakademi i Stockholm, hvilket blev omtalt i Tennisavisen i marts 2019.

Elmer Møller flytter tennissatsningen til Sverige

Det er velkendt, at talenter ofte udvikler sig i forskelligt tempo, og indsatsen på træningsbanen udmønter sig ikke altid i resultatmæssig fremgang på kort sigt, men til gengæld sker der ofte markante fremskridt, når der gradvis opbygges selvtillid, når tingene fra træningen begynder at lykkes stadig bedre i kampene.

Point fra en Grade 5 og to Grade 4 titler er i mellemtiden forældet, og da Elmer siden kvartfinalen ved Grade 1 i Cuenca i Ecuador har haft flere tidligere exits, har det betydet en tilbagegang på ranglisten, hvor han aktuelt er no. 155.

Det bedste resultat i denne periode er en kvartfinale ved Grade 2 i Benicarlo i Spanien, hvor han i 1/8-finalen imponerede med sejr over 1. seedede Gauthier Onclin (BEL), der nu er no. 10 på ranglisten, men i flere turneringer blev Elmer i samme periode besejret af lavere rangerede spillere.

I den forløbne uge er Elmer dog tilbage på vindersporet ved Grade 2 turneringen VAN DER VALK HOTEL GLADBECK Junior Cup powered by BABOLAT i Tyskland, hvor Elmer i 1. runde vandt 6-0, 6-2 over 17-årige Frederic Schlossmann (GER).
1/8-finalen blev ligeledes vundet med komfortable cifre, 6-1, 6-2 over 17-årige Daniel Ibragimov (RUS), og trods 1-6 i 1. sæt blev det også sejr med overbevisende cifre 1-6, 6-0, 6-1 i kvartfinalen mod 17-årige Oleksandr Ovcharenko (UKR), der er no. 172.

Sejrsrækken fortsatte i semifinalen mod 3. seedede no. 113 Nikita Kashirin (RUS), der ligeledes er 17 år, da Elmer vandt 3-6, 6-4, 6-3.

I finalen mod endnu en 17-årige modstander, no. 183 Nemanja Malesevic (BIH) fra den ældste junior-årgang 2001, fulgte Elmer med i 1. sæt, hvorefter Malesevic sikrede titlen med cifrene 6-4, 6-0.
Elmer kan formentlig se frem til en fremgang på ranglisten til omkring no. 116.

Tennisavisen har kontaktet turneringsledelsen i håb om at modtage et præmiebillede, men henvendelsen blev ikke besvaret, og derfor bringes i stedet et vinder-billede fra ITF Odense 2018.

Der er heller ikke svaret på en opfordring, som Tennisavisen har modtaget og videresendt for at få kommentarer om, hvordan Elmer udvikler sig, og hvad der eventuelt kan forventes.
Et af spørgsmålene var, hvorfor Elmer ikke har deltaget i nogle af de “store” turneringer, men med den nuværende rangering er det ikke realistisk at få adgang til eksempelvis US Open, hvor Elmer oprindelig var tilmeldt, men han er efterfølgende flyttet til “withdrawals”-listen.

Christian Lerby i kvartfinalen

I samme turnering deltog 17-årige dansk-hollandske Christian Lerby, der i kvartfinalen mødte Nemanja Malesevic, som vandt 6-1, 6-2.
Forinden havde Christian vundet 6-1, 6-4 over Oriol Fillat Gimenez (ESP), og 4-6, 6-0, 6-0 over Benito Sanchez Martinez (GER).

Christian havde i starten af året sin højeste rangering som no. 68, men han har ikke formået at bevare sin rangering, som på den seneste rangliste er no. 130.

Holger Vitus Nødskov Rune, Christian Lerby
Foto: Privat – Christian Lerby sammen med Holger Vitus Nødskov Rune i Pretoria 2018