Selvom der fortsat er en uge til årets anden Grand Slam turnering French Open starter, kan man allerede fra mandag kl. 10 følge kampe fra kvalifikationen på Eurosport og Eurosport Player

De sidste par uger har både TV2 Sport og TV3 Sport 2 forkælet tennisinteresserede med tennis fra næst-øverste hylder, som for herrernes vedkommende kulminerede med et ægte gennembrud fra en spiller af den nye generation (NextGen), da Alexander Zverev brød mere end 10 års uafbrudt dominans af de helt store stjerner, Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic, der hvert år havde fordelt titlerne ved Masters 1000 turneringen i Rom mellem sig.

I Tennisavisen fremkaldte det overskriften “Teenager besejrer veteran”, hvilket må skyldes, at skribenten har vænnet sig til, at Alexander Zverev de seneste 5 år faktisk var teenager, men 20. april 2017 ophørte denne status, da han fyldte 20, og så var det et passende tidspunkt for ham at træde ind i de “voksnes rækker”, hvilket skete med maner, da hun i suveræn stil besejrede Djokovic 6-4, 6-3.

Topspillerne kan nu bruge denne uge til at lade op til grussæsonens helt store højdepunkt, som er French Open i næste uge, men turneringen er faktisk allerede i gang, idet kvalifikationen hos herrerne netop er startet mandag kl. 10, og med Skandinaviske briller er der allerede på førstedagen et interessant opgør, når Nordens højst rangerede spiller no. 118 Casper Ruud fra Norge møder no. 233 Yannik Reuter (BEL).

Nordmændene har allerede regnet ud, hvordan deres stjerne-spiller kan komme til at møde Rafael Nadal senere i turneringen

Thomas Skouboe har oplyst, at Eurosport viser kampene fra Court 6 – dog med enkelte afstikkere til Court 14, og det er Thomas og Michael Mortensen, der kommenterer fra kval’en.
Mandag vises kampe på Eurosport, men de næste dage skiftes mellem hovedkanalen og Eurosport 2.
Begge de nævnte baner kan følges på Eurosport Player, og mandagens program er følgende:

Court 6 (start kl. 1000)
Benjamin Becker (GER) vs. [28] Laslo Djere (SRB)
Reilly Opelka (USA) vs. Daniel Munoz De La Nava (ESP)
[1] Marius Copil (ROU) vs. Denis Shapovalov (CAN)
[16] Paul-Henri Mathieu (FRA) vs. Tatsuma Ito (JPN)
Yannik Reuter (BEL) vs. [19] Casper Ruud (NOR)

Court 14 (start kl. 1000)
Gleb Sakharov (FRA) vs. Federico Gaio (ITA)
Uladzimir Ignatik (BLR) vs. Di Wu (CHN)
Bradley Klahn (USA) vs. John-Patrick Smith (AUS)
Stefan Kozlov (USA) vs. Corentin Moutet (FRA)
Maxime Janvier (FRA) vs. Geoffrey Blancaneaux (FRA)

Udover kampen med Casper Ruud, vil mange formentlig også se frem til at følge kampen mellem 1. seedede Marius Copil og det Canadiske stortalent Denis Shapovalov, som Tennisavisen flere gange har omtalt. På det øverste billede står han med pokalen efter sejren ved juniorernes Wimbledon 2016.

I modsætning til førnævnte Zverev, der ikke mere er teenager, har både Casper Ruud og Denis Shapovalov denne status godt et års tid mere, idet begge fortsat kun er 18 år.

Et andet Skandinavisk håb er Sveriges Elias Ymer, som møder 12. seedede Andrej Martin (SVK), men da kampen er 4. kamp på Court 15, bliver det ikke muligt at følge den på TV.

Kampene med Ruud og Shapovalov kan dog få konkurrence fra TV2 Sport, der ekstraordinært har fået mulighed for at vise kampen i 1. runde mod Shelby Rogers ved WTA turneringen i Strasbourg, hvor Caroline Wozniacki spiller 3. kamp efter kl. 1100.

Udover kval til French Open og WTA i Strasbourg er der i denne uge desuden to ATP 250 turneringer.
I Lyon er Milos Raonic (CAN) seedet 1 foran Jo-Wilfried Tsonga (FRA), Tomas Berdych (CZE) og Nick Kyrgios (AUS) m.fl.
Turneringen kan følges på TV3 Sport 2 fra torsdag, men forinden kan man følge kampe på betting-sider.

I Geneve er de 4 øverst seedede Stan Wawrinka (SUI), Kei Nishikori (JPN), Albert Ramos-Vinolas (ESP) og John Isner (USA). Turneringen kan følges på Eurosport fra tirsdag.

Forrige artikelATP Rom: Teenager besejrer veteran
Næste artikelWTA Strasbourg 2017: Sejr til Rogers over skadet Wozniacki
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.