Holger forventes mindst at nå 1/8-finale mod Djokovic. Caroline maksimalt udfordret i eventuel 3. runde mod Rybakina. Clara mod 11. seedede Collins, som dog har få sejre på græs

Baseret på en fuldkommen neutral vurdering er de sandsynlige danske resultater, at Clara Tauson må forlade turneringen efter 1. runde mod 11. seedede Danielle Collins.

De opløftende takter ved WTA 500 Bad Homburg giver anledning til at tro på, at Caroline Wozniacki kan vinde i 1. runde over no. 121 Alycia Parks (USA) og derefter over 30. seedede Leylah Fernandez (CAN) eller no. 64 Lucia Bronzetti (ITA), men sejr i en eventuel 3. runde mod 4. seedede Elena Rybakina forekommer mindre sandsynlig.
Dog hører med i billedet, at Fernandez lørdag spiller finale mod Daria Kasatkina ved WTA 500 Eastbourne og derfor møder op i god kampform og med masser af selvtillid – ikke mindst efter sejr over Madison Keys i semifinalen.

Holger Rune har bedre muligheder for at nå 4. runde (1/8-finalen), hvor han kan møde 2. seedede Novak Djokovic, så på papiret ligner det dansk exit i henholdsvis første, tredje og fjerde runde, men der kan dog findes argumenter for, at alle danskerne når endnu længere.

Clara Tauson
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Clara Tauson

Vurderet på græssæsonen hidtil er det dog svært at få øje på, at Clara går videre fra 1. runde, idet hun både ved WTA 250 ‘s-Hertogenbosch og WTA 500 Eastbourne havde for store udsving i præstationerne.
En medvirkende faktor kan være, at Clara på grund af sin højde har problemer med de lave opspring, som desuden er belastende for ryggen.
Desuden havde Clara i begge kampe problemer med at få fodfæste, når græsset var vådt som følge af flere regnvejrs afbrydelser, og hun nåede således aldrig at få en god rytme, som flere kampe kunne have bidraget til.

Danielle Collins
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Danielle Collins

Omvendt har Collins i de seneste 3 sæsoner overhovedet ikke deltaget i WTA-turneringer på græs, og både i 2021 og 2023 blev hun sendt ud af Wimbledon i 2. runde, og i 2022 allerede i 1. runde.
Derfor kan det ikke udelukkes på forhånd, at Clara har en reel chance, hvis hun genfinder et niveau, hvor hun tidligere har vist, at hun kan matche de bedste, og i så fald vil der også være muligheder i 2. runde mod no. 76 Mayar Sherif (EGY) eller no. 128 Dalma Galfi (HUN), og i 3. runde mod 20. seedede Betriz Haddad Maia (BRA).

Marketa Vondrousova
© 2023 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Marketa Vondrousova

I en eventuel 1/8-finale kan Clara derefter møde den forsvarende mester 6. seedede Marketa Vondrousova, der i forrige uge trak sig ved stillingen 5-5 mod Anna Kalinskaya i 2. runde ved WTA 500 Berlin, og kigger man helt frem til kvartfinalen, venter formentlig 1. seedede Iga Sweatek.
Lars Christensen erkender, at det ser svært ud, og derfor er der ikke andet at gøre end at forsøge at stå skarpest muligt, når det går løs.

Caroline Wozniacki
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Caroline Wozniacki

For Caroline var det tydeligt, at et par måneder uden kampe bevirkede, at hun langt fra kunne matche no. 32 Elise Mertens (BEL) ved WTA 250 Birmingham forleden, og derfor var der ingen forventninger forud for WTA 500 Bad Homburg, selvom Caroline ved Champions Battle i Jyske Bank Boxen i Herning forleden havde vundet en showkamp over Elina Svitolina, som hun mødte igen i 1. runde.
Imidlertid fandt Caroline et markant højere niveau frem, og i det meste af kampen havde hun initiativet i duellerne, hvorved hun til de flestes overraskelse vandt opgøret 6-3, 6-7(4), 7-5.

Elina Svitolina, Caroline Wozniacki
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Elina Svitolina og Caroline Wozniacki

I 2. runde dominerede Caroline med insisterende spil mod no. 35 Veronika Kudermetova, der ganske vist virkede hæmmet og blev behandlet undervejs, hvilket også var tilfældet i 1. runde, hvor Kudermetova tilsyneladende var på vej mod et nederlag i 2 sæt mod no. 53 Diane Parry (FRA), men efter en medical timeout vendte hun et truende nederlag til sejr 3-6, 7-5, 6-1.
Det samme var tilsyneladende på vej til at ske igen mod Caroline, der efter et suverænt 1. sæt førte 4-1 i 2. sæt, men Kudermetova havde ligesom mod Parry løftet sit niveau samtidig med, at Caroline mistede en smule skarphed, hvorved Kudermetova fik udlignet til 4-4, hvorefter Caroline dog igen overtog kommandoen og afgjorde kampen med et rent break, der sikrede sejren 6-2, 6-4.

Veronika Kudermetova
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Veronika Kudermetova

I kvartfinalen mod 3. seedede no. 17 Emma Navarro (USA) fortsatte Caroline på et højt niveau, og hun indledte med et break, som blev udbygget med endnu et break til 4-1.
Det ene break blev dog sat over styr, da Caroline trods både 30-0 og 40-15 blev brudt til 2-4.
Navarro afværgede derefter 2 danske break-muligheder og reducerede til 3-4, hvorefter Caroline med stort besvær vandt sit eget serveparti til 5-3.

I slutningen af sættet gled Caroline i græsset, og hun fik tilsyneladende en “vrid” ved knæet, men efter en medical timeout valgte hun dog at fortsætte kampen, og det lykkedes med besvær at vinde servepartiet til 6-4 efter 4 sætbolde.

Emma Navarro, Caroline Wozniacki
© 2024 Jimmie48 Tennis Photography
This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net
Unauthorized editorial or commercial usage is fee-liable. – Emma Navarro og Caroline Wozniacki

I stedet for at trække sig og forebygge en forværring af skaden valgte Caroline at spille videre med en forbinding, som dog generede så meget, at hun fjernede den igen.
Initiativet i kampen blev overtaget af Navarro, der både brød serven til 3-1 og 5-1, inden hun udnyttede sin første sætbold til 6-1.
Efter endnu et break til 0-1 i første serveparti i 3. sæt, indså Caroline det formålsløse i at fortsætte kampen.

En sidegevinst ved et nederlag i kvartfinalen bliver, at Caroline får 4 dage til at restituere, inden hun tirsdag spiller sin første kamp ved Wimbledon.
Som nævnt indledningsvis giver præstationerne i Bad Homburg anledning til at tro på, at Caroline kan spille sig i 3. runde, hvor man dog skal være super-optimist for at tro på, at hun kan vinde over 4. seedede Rybakina.
Dog viste Caroline i perioder spil på et niveau, som tåler sammenligning med de gode gamle dage, og hvis hun både kan holde fast i et højt stabilt niveau, og hun fysisk er i stand til at stå distancen, kan en dansk overraskelse ikke udelukkes, og i så fald kan Caroline tangere sine bedste resultater ved Wimbledon, hvor hun dog aldrig er nået længere end 1/8-finalen, hvor hun eventuelt kan møde 10. seedede Ons Jabeur (TUN), der i 2020 satte et foreløbigt punktum for danskerens karriere i 3. runde ved Australian Open.

Realistisk bedømt ligger de bedste muligheder for dansk succes ved Wimbledon hos Holger, selvom han overraskende blev besejret i 1. runde ved ATP 500 Queens i London af no. 37 Jordan Thompson (AUS), der vandt 4-6, 7-6(4), 6-3.
Der er dog en oplagt risiko for, at Holger efter Wimbledon mister yderligere et par pladser på ranglisten, hvor han i øjeblikket er no. 15, hvis han ikke når kvartfinalen, som blev endestationen sidste år mod den senere vinder Carlos Alcaraz.

For at nå ligeså langt – eller længere – kan kravet være en sejr over Novak Djokovic i 1/8-finalen, hvis de begge når dertil.
I de første to runder bør Holger dog ikke få problemer, selvom hans modstander i 1. runde, Soonwoo Kwon (KOR) vandt over Holger i både 2021 og 2022, efter at Holger havde været på vinderkurs i begge kampe.

Det vil også høre under kategorien “stor overraskelse”, hvis enten no. 74 Thiago Seyboth Wild (BRA) eller no. 289 Paul Jubb (GBR) vinder over Holger i 2. runde.
Sidstnævnte har wildcard, og han overraskede ved ATP 250 Mallorca i denne uge, hvor han efter 4 sikre 2-sæts sejre i kvalifikationen og de 2 første runder af hovedturneringen vandt 6-3, 3-6, 7-6(8) over 1. seedede no. 14 Ben Shelton (USA).

I en eventuel 3. runde kan Holger møde 21. seedede Karen Khachanov, som Holger i onsdags mødte ved showturneringen Giorgio Armani Tennis Classic i Hurlingham.
Kampens forløb tydede på, at opgaven blev taget seriøst, idet Holger virkede fokuseret, og han havde et solidt overtag i egne servepartier, hvor mange point blev vundet efter serven eller førstebolden, og derved blev det en komfortabel dansk sejr 6-2, 6-4.

Dagen efter vandt Holger 3-6, 6-4, [10-5] over Cameron Norrie.

Meget afhænger dog af, om Holger kan bevare fokus i egne servepartier, og om han kan sætte flere servereturneringer i spil, end det har været tilfældet i flere af hans tidligere kampe.
Mod Djokovic vil det være absolut nødvendigt, at serven fungerer, og at Holger bevarer tålmodigheden uden at forfalde til at gå efter for mange satsede vinderforsøg og stopbolde, og samtidig bliver der brug for at udnytte de få muligheder, der som regel opstår i modstanderens servepartier.
Djokovic har i en længere periode været mindre dominerende end tidligere, og derfor er det ikke nødvendigvis en “dårlig” lodtrækning, at Holger kan møde ham allerede i 1/8-finalen.

I en eventuel kvartfinale kan Holger møde 7. seedede Hubert Hurkacz, der overraskende vandt finalen ved ATP 500 Halle med sejre over Alexander Zverev og Jannik Sinner i henholdsvis semifinalen og finalen.
En anden mulig modstander er 9. seedede Alex de Minaur, der vandt titlen ved ATP 250 ‘s-Hertogenbosch, så det bliver uden tvivl en modstander med stor selvtillid, hvis Holger når dertil.

I samme halvdel er der – ifølge seedningerne – lagt op til 1/8-finaler mellem 6. seedede Andrey Rublev og 11. seedede Stefanos Tsitsipas samt mellem 4. seedede Alexander Zverev og 13. seedede Taylor Fritz.

Hvis seedningerne holder – hvad de sjælden gør – i øverste halvdel bliver kvartfinalerne mellem 1. seedede Jannik Sinner og 5. seedede Daniil Medvedev samt mellem 3. seedede Carlos Alcaraz og 8. seedede Casper Ruud.

 

Hos kvinderne lægger seedningerne op til disse kvartfinaler, hvis ikke det lykkes for Clara eller Caroline m.fl. at snige sig ind i stedet henholdsvis Vondrousova eller Rybakina.

Når turneringen indledes på mandag, afvikles øverste halvdel i Men’s singles og nederste halvdel i Women’s singles, og derfor spiller alle 3 danske deltagere deres første kamp på tirsdag.

DR har ikke svaret på en forespørgsel fra Tennisavisen om, hvorvidt der i dette års udgave af Wimbledon bliver muligheder for selv at vælge kampe fra flere baner, end det var tilfældet sidste år, hvor dækningen var begrænset til kampe på de største baner.

Torsdag indledes kvalifikationen til juniorudgaven af Wimbledon på anlægget i Roehampton, hvor 18-årige Laura Brunkel på det yderste mandat akkurat er sluppet med i kvalifikationen.

Laura Brunkel
Sportsfotograf.com – Laura Brunkel

Men’s singles

R128
1 Jannik Sinner ITA vs. Yannick Hanfmann GER
Matteo Berrittini ITA vs. Marton Fucsovics HUN
Sumit Nagal IND vs. Miomir Kecmanovic SRB
27 Tallon Griekspoor NED vs. Pablo Carreno Busta ESP

19 Nicolas Jarry CHI vs. Denis Shapovalov CAN
Daniel Altmaier GER vs. WC Arthur Fery GBR
Alex Michelsen USA vs. Q Lloyd Harris RSA
14 Ben Shelton USA vs. Q Mattia Bellucci ITA

10 Grigor Dimitrov BUL vs. Dusan Lajovic SRB
Junchen Shang CHN vs. Q Cristian Garin CHI
Stan Wawrinka SUI vs. WC Charles Broom GBR
22 Adrian Mannarino FRA vs. Gael Monfils FRA

32 Zhizhen Zhang CHN vs. Q Maxime Janvier FRA
Jan-Lennard Struff GER vs. Fabian Marozsan HUN
Alexandre Muller FRA vs. Q Hugo Gaston FRA
5 Daniil Medvedev vs. Aleksandar Kovacevic USA
==
3 Carlos Alcaraz ESP vs. Q Mark Lajal EST
Aleksandar Vukic AUS vs. Sebastian Ofner AUT
Borna Coric CRO vs. Q Felipe Meligeni Alves BRA
29 Frances Tiafoe USA vs. Matteo Arnaldi ITA

18 Sebastian Baez ARG vs. Brandon Nakashima USA
Pavel Kotov vs. Jordan Thompson AUS
Botic van de Zandshulp NED vs. WC Liam Broady GBR
16 Ugo Humbert FRA vs. Alexander Shevchenko KAZ

12 Tommy Paul USA vs. Pedro Martinez ESP
Max Purcell AUS vs. Q Otto Virtanen 🇫🇮
Arthur Cazaux FRA vs. Q Zizou Bergs BEL
23 Alexander Bublik KAZ vs. Jakub Mensik CZE

31 Marano Navone ARG vs. Lorenzo Sonego ITA
Roberto Bautista Agut ESP vs. Maximilian Marterer GER
Dominik Koepfer GER vs. Ffabio Fognini ITA
8 Casper Ruud 🇳🇴 vs. Q Alex Bolt AUS
====
6 Andrey Rublev vs. Francisco Comesana ARG
Federico Coria ARG vs. Adam Walton AUS
Luciano Darderi ITA vs. WC Jan Choinski GBR
25 Lorenzo Musetti ITA vs. Constant Lestienne FRA

20 Sebastian Korda USA vs. Alejandro Davidovich Fokina ESP
Yoshihito Nishioka JPN vs. Nuno Borges POR
Emil Ruusuvuori 🇫🇮 vs. Mackenzie McDonald USA
11 Stefanos Tsitsipas GRE vs. Taro Daniel JPN

13 Taylor Fritz USA vs. Christopher O’Connell AUS
Kei Nishikori JPN vs. Arthur Rinderknech FRA
Flavio Cobolli ITA vs. Rinky Hijikata AUS
24 Alejandro Tabilo CHI vs. Daniel Evans GBR

28 Jack Draper GBR vs. Q Elias Ymer 🇸🇪
Cameron Norrie GBR vs. Facundo Diaz Aacosta ARG
Marcos Giron USA vs. WC Henry Searle GBR
4 Alexander Zverev GER vs. Roberto Carballes Baena ESP
==
7 Hubert Hurkacz POL vs. Q Radu Albot MDA
Arthur Fils FRA vs. Dominic Stricker SUI
Andy Murray GBR vs. Tomas Machac CZE
26 Francisco Cerundolo ART vs. Roman Safiullin

17 Felix Auger-Aliassime CAN vs. Thanasi Kokkinakis AUS
Q Lucas Pouille vs. Laslo Djere SRB
Jaume Munar ESP vs. WC Billy Harris GBR
9 Alex de Minaur AUS vs. Corentin Moutet FRA

15 Holger Rune 🇩🇰 vs. Soonwoo Kwon KOR
Thiago Seyboth Wild BRA vs. WC Paul Jubb GBR
Christopher Eubanks USA vs. Q Quinton Halys FRA
21 Karen Khachanov vs. Aslan Karatsev

30 Tomas Martin Etcheverry ARG vs. Luca Nardi ITA
Alexei Popyrin AUS vs. Thiago Monteiro BRA
WC Jacob Fearnley GBR vs. Q Alejandro Moro Canas ESP
2 Novak Djokovic SRB vs. Q Vit Kopriva CZE


Women’s singles

R128
1 Iga Swiatek POL vs. Sofia Kenin USA
Petra Martic COR vs. WC Francesca Jones GBR
Yulia Putintseva KAZ vs. WC Angelique Kerber GER
27 Katerina Siniakova CZE vs. Q Marina Stakusic CAN

23 Caroline Garcia FRA vs. Anna Blinkova
Bernarda Pera USA vs. Anastasia Potapova
Oceane Dodin FRA vs. Q Daria Snigur UKR
13 Jelena Ostapenko LAT vs. WC Ajla Tomljanovic AUS

Clara Tauson 🇩🇰 vs. 11 Danielle Collins USA
Mayar Sherif EGY vs. Q Dalma Galfi
Camila Osorio vs. Lauren Davis USA
20 Betriz Haddad Maia BRA vs. Magdalena Frech POL

31 Barbora Krejcikova vs. Veronika Kudermetova
Maria Lourdes Carle vs. Q Katie Volynets
Cristina Bucsa vs. Ana Bogdan ROU
6 Marketa Vondrousova CZE vs. Jessica Bouzas Maneiro ESP
==
4 Elena Rybakina KAZ vs. Q Elena-Gabriela Ruse ROU
Laura Siegemund GER vs. Kateryna Baindl UKR
WC Caroline Wozniacki 🇩🇰 vs. Q Alycia Parks USA
30 Leylah Annie Fernandez CAN vs. Lucia Bronzetti ITA

17 Anna Kalinskaya vs. Q Panna Udvardy HUN
Marie Bouzkova CZE vs. Julia Riera ARG
Anhelina Kalinina UKR vs. Elina Avanesyan
15 Liudmila Samsonova vs. Rebeka Masarova ESP

10 Ons Jabeur TUN vs. Moyuka Uchijima JPN
Q Robin Montgomery USA vs. Q Olivia Gadecki AUS
Viktorija Golubic SUI vs. Julia Riera GER
21 Elina Svitolina UKR vs. Magda Linette POL

32 Katie Boulter GBR vs. Tatjana Maria GER
Harriet Dart GBR vs. Q Zhouoxuan Bai CHN
Xinyu Wang CHN vs. Viktoriya Tomova BUL
5 Jessica Pegula USA vs. Ashlyn Krueger USA
====
8 Qinwen Zheng CHN vs. Q Lulu Ssun NZL
Alison Van Uytvanck BEL vs. Q Yuliia Sstarodubtseva UKR
Irina-Camelia Begu ROU vs. Lin Zhu CHN
25 Anastasia Pavlyuchenkova vs. Taylor Townsend USA

22 Ekaterina Alexandrova vs. WC Emma Raducanu GBR
Nao Hibino JPN vs. Elise Mertens BEL
Arantxa Rus NED vs. Yue Yuan CHN
9 Maria Sakkari GRE vs. Q McCartney Kessler USA

14 Daria Kasatkina vs. Shuai Zhang CHN
Tamara Korpatsch GER vs. WC Yuriko Lily Miyazaki GBR
Paula Badosa ESP vs. Karolina Muchova CZE
24 Mirra Andreeva vs. Brenda Fruhvirtova CZE

28 Dayana Yastremska UKR vs. Nadia Podoroska ARG
Lesia Tsurenko UKR vs. Varvara Gracheva FRA
Donna Vekic CRO vs. Xiyu Wang CHN
3 Aryna Sabalenka vs. Emina Bektas USA
==
7 Jasmine Paolini ITA vs. Sara Sorribes Tormo ESP
Greet Minnen BEL vs. WC Heather Watson GBR
Bianca Andreescu CAN vs. Jaqueline Cristian ROU
26 Linda Noskova CZE vs. Sara Errani ITA

18 Marta Kostyuk UKR vs. Rebecca Sramkova SVK
Daria Saville AUS vs. Peyton Stearns USA
Anna Karolina Schmiedlova SVK vs. Yafan Wang CHN
12 Madison Keys USA vs. Martina Trevisan ITA

16 Victoria Azarenka vs. Sloane Stephens USA
Karolina Pliskova CZE vs. Diana Shnaider
WC Naomi Osaka JPN vs. Diane Parry FRA
19 Emma Navarro USA vs. Qiang Wang CHN

29 Sorana Cirstea ROU vs. Q Sonay Kartal GBR
Clara Burel FRA vs. Q Eva Lys GER
Elisabetta Cocciaretto ITA vs. Q Anca Todoni ROU
2 CoCo Gauff USA vs. Caroline Dolehide USA

Forrige artikelUge 26: Wozniacki mod Svitolina i Tyskland. Holger Rune showkamp mod Khachanov i London
Næste artikelUge 27: Holger, Clara og Caroline Wimbledon tirsdag. Elmer, August og Joe tager Challengers
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.