Den tidligere, alt så dominerende, verdensetter, Novak Djokovic stod i sin 9. finale i Rom – sejret 4 gange.

BNP Paribas Masters - Day FiveI dagens finale, stod serberen, verdens nummer to, Novak Djokovic, over for den tyske teenager, Alexander Zverev, der rangerer som nummer 17 i verden. De to havde aldrig mødt hinanden før, så der var lagt op til et opgør omkring håneretten mellem veteranen og den fremadstormende teenager.

Kampens aller første parti bød på break til den høje tysker, hvilket blev startskuddet til et fremragende første sæt. Alexander Zverev holdt i kampens andet parti selv serv, og dermed cementerede han sit break, hvilket resten af sættet kunne sikre ham sætsejr. Første sæt bød ydermere på overbevisende servepartier fra tyskeren, der i første sæt ikke gav Djokovic en eneste mulighed for at bryde. Efter 35 minutters spil, kunne Zverev juble over første sæt, hvilket han selv servede hjem i overbevisende stil.

Andet sæt bød på endnu mere overbevisende spil fra tyskeren, der virkede til at have fået et ekstra gear efter første sæt. Zverev fortsatte med sine overbevisende servepartier, mens han i Djokovic’ partier fik bedre og bedre fat, og samtidig pressede verdenstoeren godt og grundigt – kampens tredje serveparti bød på break for tyskeren, hvilket virkelig gav ham troen på sejr. Tyskeren viste, hvordan man spiller tunge grundslag fra side til side, mens serberen blot kunne kridte skoene og løbe fra højre mod venstre og så tilbage igen.

Efter 1 time og 21 minutter kunne Alexander Zverev lade sig hylde som mester i Rom 2017 med en sejr på 6-4, 6-3. Det er Zverevs første masters finale, og det er med et perfekt første resultat. Det er Zverevs tredje titel i år. Dermed må man regne Zverev med som en af outsiderne og minifavorit til at vinde på det røde grus i Frankrig, når French Open starter 28. maj. Med sejren er Alexander Zverev også ny mand i top ti!

Efter kampen var der store roser fra Novak Djokovic, og han var ikke sen til at anerkende, at tyskeren var bedst på dagen, hvilken man også kan se sidst i klippet nedenfor.