Efter sejr til Emilie Francati over Cornelia Lister og Dansk 1-0 føring, sørgede Sveriges Johanna Larsson for, at der ikke blev oprykning til Danmark, da hun vandt 1. singlen mod Karen Barritza og derefter sammen med Cornelia Lister doublen mod Karen og Emilie

Inden kampene ved Fed Cup Group II Europe/Africa i Siauliai i Litauen ville en ønske-lodtrækning være at undgå både Slovenien og Sverige i den indledende pulje, og Danmark udnyttede chancen, da dette ønske faktisk gik i opfyldelse.

Med sejre i alle 3 puljekampe indfriede holdet målsætningen, som Holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen havde meldt ud, at opnå en kamp om oprykning.
Der er dog næppe tvivl om, at både Holdkaptajnen og resten af holdet havde håbet på, at det også blev til oprykning, men realistisk set ville det kræve en større overraskelse, fordi Sverige har WTA-ranglistens no. 53 Johanna Larsson til disposition.

Karen Barritza havde ganske vist i kampen mod Luxembourg vist, at hun er i stand til at slå en top 100 spiller, da hun sensationelt vandt over no. 67 Mandy Minella fra Luxembourg, men træerne vokser – som flere gange nævnt – ikke ind i himlen, så Karen kunne ikke gentage kunsstykket, selvom hun ydede en god indsats og kæmpede hele vejen, da Johanna Larsson udlignede til 1-1 i opgøret.

Derfor måtte kampen afgøres i doublen, hvor Karen og Emilie ikke kunne forhindre endnu en sejr til Johanna Larsson, der sammen med Cornelia Lister vandt med de overbevisende cifre 6-2, 6-4.

Ovenstående billede er taget lige efter kampen, og ansigterne fortæller alt om, hvordan det føles at være så tæt på, selvom holdet har al mulig grund til at være stolte af indsatsen, hvilket bekræftes af denne kommentar fra Jonas Svendsen

Målsætningen om at blive i rækken er da opfyldt, men når man er så tæt på er det ikke sjovt.
Holdets indsats fejler intet, de kæmpede bravt til det sidste, og der er ikke andet for end at ønske svenskerne tillykke med oprykningen!

Dermed bliver oprykkerne til Group I Europe/Africa Sverige og Slovenien, der vandt begge singler mod Luxembourg.
Nedrykkere til Group III bliver Litauen, som tabte til Norge, og de følges af Sydafrika, der tabte til Egypten

Forrige artikelFed Cup: Karen taber og Sverige udligner til 1-1 før doublen
Næste artikelWTA: Så skal der udfyldes nogle store sko!
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.