Selvom både Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller tilhører den yngste årgang 2003 ved U16 EM, er de begge kandidater til en plads i finalen

Det er efterhånden gået op for de fleste, som følger blot en lille smule med i dansk junior-tennis, at Danmark i årgang 2003 har et par usædvanlige talentfulde spillere, som begge har tårnhøje ambitioner, og arbejder seriøst og målrettet for at nå helt til tops i tennissporten.

I denne uge deltager de to 15-årige Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller ved Europamesterskaberne i U16, som afvikles i Moskva under Tennis Europe (TE).
De to juniorer har siden U12-tiden været blandt de mest dominerende i 2003-årgangen, hvor de for 3 år siden var med til at vinde Europmesterskabet for U12 hold både indendørs og udendørs.

TE U12 EM: Guld-drengene gjorde det igen – efter gyser

Sidste år blev Holger Europamester i U14 single, og han er som den eneste i sin årgang i top 100 på ITFs junior-rangliste, hvor han er no. 81, hvilket bl.a. er resultatet af både Grade 4 og Grade 3 titler, samt flere semifinaler i Grade 2 kategorien.

EM U14: Holger suveræn Europamester uden at afgive sæt

Elmer har den seneste måned for alvor rykket fremad på samme rangliste, da han efter at have vundet Grade 4 titler i både Odense og i Ioanninia i Grækenland er avanceret adskillige pladser til en rangering som no. 259.

ITF Junior Ioannina: Elmer Møller vinder endnu en Grade 4 titel

Det vil dog på den baggrund være urimeligt at forvente, at Danmark opnår en individuel EM-titel i Moskva, men det kan ikke på forhånd betegnes som urealistisk, at en af dem – eller begge – har chancen for at nå frem til finalen i single, selvom langt de fleste af deltagerne tilhører den ældre årgang 2002.

Imidlertid er flere af de spillere, som ligger højst på ITFs rangliste, ikke tilmeldt EM, hvilket åbner større mulighed for deltagerne fra årgang 2003, hvor flere af de allerbedste deltager.
Seedningerne bærer præg af, at de er foretaget efter Tennis Europe’s rangliste, som i flere tilfælde ikke afspejler det reelle styrkeforhold, og derfor er flere af de seedede efter de første runder sendt ud med klare nederlag.

Der kan dog ikke sættes spørgsmål ved 1. seedningen, som Holger har fået tildelt, da han er højst rangeret hos både TE og ITF.

2-sæts sejre til både Elmer og Holger

Turneringen startede tirsdag, hvor der blev afviklet kampe i 1. runde i et 128-skema, men da der var et stort antal oversiddere, blev der samme dag også afviklet kampe fra 2. runde (R64).

I en af de sidstnævnte kampe mødte Elmer 16-årige Martin Breysach (FRA), som for få uger siden vandt en Grade 4 turnering i Tunesien, og ugen forinden var han også i finalen i Kelibia i samme land, og på ITFs rangliste er han præcis 1 plads og 0.25 point foran Elmer.
På papiret var kampen således helt åben, men på tennisbanen var det Elmer, der løb med sejren på 6-4, 6-3.

Holger var ligeledes oversidder i 1. runde, men han måtte vente til næste dag, da han skulle møde vinderen af opgøret mellem Alex Andre Ojassalu (EST) og Christos Nikoloulis (GRE), hvor sidstnævnte vandt 4-6, 6-1, 6-3.

Holger skulle stå tidligt op for at vinde over grækeren, hvilket udelukkende skyldes, at kampen var den første på Court 1 kl. 09 lokal tid, for spillemæssigt kunne grækeren ikke stille noget op, og Holger vandt enkelt 6-0, 6-1 i en kamp, som ingen af dem fik meget ud af.,

Torsdag var Holger igen tidligt på fære, da han i 3. runde (R32) igen spillede på Court 1, og selvom Holger kun glimtvis fandt sit eget spil, var det tilstrækkeligt til en sikker sejr på 6-3, 6-0 over 16-årige David Taczala (POL), som tidligere i år vandt en Grade 4 i Doha, og han var i finalen ved Grade 4 i Szczecin i hjemlandet.

Elmer spillede derefter 2. kamp på Court 4 mod 16. seedede Dragos Petre Popeanga (ROU), der tilhører årgang 2002, og efter et tæt 1. sæt sikrede Elmer sig også videre til 1/8-finalen med sejrscifrene 7-5, 6-2.

Udsat double og 1/8-finaler i single fredag

Holger og Elmer skulle senere have spillet 1/8-finale i double, hvor de er seedet 9.
Onsdag eftermiddag havde de vundet deres første kamp 6-1, 6-1 over det cypriotiske par Antreas Djakouris og Pohotos Photiades.
På grund af regn i Moskva blev flere kampe dog ikke afviklet, og derfor er kampen mod de 5. seedede spaniere Carlos Alcaraz Garfia og Mario Gonzalez Fernandez udsat til fredag eftermiddag ved 13-tiden.

For tredje dag i træk skal Holger spille single allerede fredag kl. 09 på Court 4, hvor han i 1/8-finalen møder Radu Mihai Papoe (ROU), som er årgang 2002 og kan blive den første alvorlige test for Holger.
Rumæneren har ikke spillet mange internationale turneringer udenfor Rumænien, men han vandt overbevisende i første to kampe, hvor han vandt 6-4, 6-1 over 15. seedede Michael Frank (AUT) og 6-2, 6-0 over Lacar Milicevic (SRB).
Tidligere var han som anden-års U14 i Masters-finalen, så Holger skal formentlig finde sit bedste spil frem.

Elmer spiller ligeledes kl. 09 på Court 13, hvor han møder 16-årige Raphael Collignon (BEL), der i 1. runde vandt 6-2, 6-3 over Photos Photiades (CYP), som Elmer og Holger som nævnt mødte i double, og i 2. runde vandt belgieren 6-3, 4-6, 6-2 over 16-årige Matas Vasiliauskas (LTU), som er no. 8 på TE-ranglisten og derfor var seedet 2, selvom han på ITFs rangliste er no. 689.
Belgierens ITF-resultater indikerer, at Elmer med en ny solid indsats har en rimelig chance for at spille sig videre til kvartfinalen.

Muligheder i kvartfinalen

Selvom det stadig gælder om at tage en kamp ad gangen, kan det alligevel være interessant at kigge frem mod en eventuel kvartfinale, hvor Holger i tilfælde af sejr i 1/8-finalen møder vinderen af kampen mellem 5. seedede Carlos Alcaraz Garfia (ESP) og 10. seedede  Egor Agafonov (POL).
Russeren er årgang 2002 og no. 171 hos ITF, mens Garfia er fra 2003 og no. 119. Spanieren vandt forleden en Grade 2 titel i Castricum, hvor Holger var i semifinalen, og han må betragtes som en seriøs medbejler til titlen.

Elmer kan i en eventuel kvartfinale møde vinderen af 15-årige Isac Stroemberg (SWE) og Guy Den Ouden (NED), hvor den 16-årige hollænderen må betegnes som den sandsynligste modstander.
Den Ouden har spillet fire gange i år mod Holger med to sejre til hver.
Han deltog desuden ved Grade 4 turneringen i Odense, hvor han kun nåede 1/8-finalen, mens Elmer som nævnt vandt turneringen.

 

 

 

Forrige artikelTorsdag 19. juli: TV2 Sport og Laura Siegemund indleder TV-dækning fra Bucharest
Næste artikelFredag 20. juli: Caper Ruud og topnavne i Båstad kvartfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.