Dansk tennis opnåede søndag et enestående resultat, da U12 drengene for 2. gang i træk vandt EM, hvor Danmark nu er regerende europamestre både indendørs og udendørs

Forud for dette fornemme resultat ved 2015 Tennis Europe Nations Challenge B12 i Antalya, Tyrkiet var det danske hold igennem et sandt drama, da en tilsyneladende sikker finale-sejr alligevel kom i overhængende fare.

I den indledende 2. single havde Elmer Møller banet vejen ved at vinde med de sikre cifre 6-2, 6-2 over Alejandro Turriziani Alvarez.
Elmer har i det hele taget været yderst stabil, og han har i løbet af sommeren vundet alle kampe i 2 sæt, både i TE U12 turneringerne og ved såvel kval-stævnet som selve finale-stævnet.

I 1. singlen så det for alvor godt ud for Danmark, da Holger Vitus Nødskov Rune indledte med at vinde 1. sæt 6-2 over Carlos Alcarz Garfia, men spanieren havde ikke tænkt sig at give op, og han vandt derefter de 2 næste sæt 6-4, 6-2.

I den afgørende double var Spaniens Carlos Alcaraz Garfia og Daniel Rincon meget tæt på at tage 1. sæt, som Holger og Elmer dog med nød og næppe fik reddet hjem med 8-6 i tiebreak, og Danmark var igen på sejrs-kurs.
Spanierne bed godt fra sig, og de vandt efterfølgende 2. sæt 6-3, og kampen var igen på vippen.
Det er når det virkelig gælder, at man skal vise sin sande styrke, og det gjorde Elmer og Holger ved at vinde 3. sæt 6-2, og dermed kampen 7-6(6), 3-6, 6-2.

Stor anerkendelse til Holger og Elmer samt coach Jens Anker Buus Andersen og holdets tredje spiller Arthur Leonhard Linck, som ikke kom i kamp ved finale-stævnet, men hvis opbakning og opmuntrende støtte til spillerne på banen er af største betydning for resultatet.
Derfor fortjener alle 4 at stå med guldmedalje om halsen på dette billede, hvor Arthur holder den flotte præmie i hænderne.
Normalt undgår vi på Tennisavisen at benytte billeder, der ikke fylder siden ud, men her er vi nødt til at gøre en undtagelse.

Inden finalen havde Elmers træner Jeppe Frantzen været i kontakt med Anker, som havde fortalt, at drengene spillede godt og var både koncentreret og dygtige.
Med de resultater, som de har leveret, er det ikke nogen overdrivelse.

Drengene kan så småt begynde at indstille sig på, at de næste år rykker op i U14, hvor både Holger og Elmer med deres resultater i U12 automatisk vil være berettiget til at gå direkte i hovedturneringen i kategori 1 turneringer, hvor de kommer til at møde endnu skrappere modstandere.
Derfor bliver der i den kommende tid formentlig fokuseret på at arbejde målrettet videre med deres udvikling, så de også kan hamle op med de 1 år ældre drenge.

Dansk tennis har al mulig grund til at være stolte af U12 drengene, hvis præstation er ekstra bemærkelsesværdig i betragtning af, at det meget sjældent er samme nation, som vinder EM både inde og ude.

Også Dansk Tennis Forbund ønsker holdet tillykke med sejren

Qua samlede sejre over Ukraine (2-1, kval), Spanien (2-1, kval), Hviderusland (3-0, kval), Grækenland (3-0, kval),…

Posted by Dansk Tennis Forbund on 9. august 2015

Forrige artikelInteraktivt foredrag om idrætspsykologi i Verdensklasse!
Næste artikelWTA Toronto: Skal Williams igen stå i vejen for Wozniacki?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.