Elmer Møller var tæt på comeback i 1/8-finalen mod 2. seedede, som vandt efter tiebreak. Holger sikkert videre til kvartfinalen, hvor han fredag også klarede sig videre til semifinalen

Torsdag spillede både Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune 1/8-finaler ved 2017 European Championship i Most, Tjekkiet, hvor Holger i den første kamp på Court 3 mødte 13. seedede Maks Kasnikovski (POL), som ikke kunne hindre en sikker sejr til den 1. seedede Danske favorit, som vandt 6-2, 6-2.

I den næste kamp på samme bane kom 16. seedede Elmer Møller på en mere alvorlig opgave, da han mødte 2. seedede Hamad Medjedovic (SRB), som sikrede sig 1. sæt så overbevisende som 6-0.
Elmer kom langt bedre med i 2. sæt, som måtte afgøres i tiebreak, hvor Serberen trak det længste strå, og han sendte Elmer ud af single-rækken 6-0, 7-6(3).

Fredag måtte Holger igen stå tidligt op, da han endnu en gang skulle spille første kamp, som denne gang var på Centrecourt, hvor der er mulighed for at følge med på livestream, hvor der dog tilsyneladende kun var godt 30 personer, der fulgte med, men det er dog muligt at gense kampen – enten på dette link – http://www.vistasport.cz/stream.html – eller på et senere tidspunkt, når kampen bliver tilgængelig, når man på YouTube søger efter “european junior championship u14 most”.

Holgers modstander i kvartfinalen var 6. seedede Jack Pinnington Jones (GBR), som i 1/8-finalen havde vundet sikkert 6-1, 6-1 over Leo Borg (SWE).

I 1. sæt var flere af partierne meget tætte, og begge havde flere break-muligheder, som ikke blev udnyttet, men Holger fik det afgørende break til 6-4.
Begge spillere forsøgte sig med skiftende held med stopbolde, som ikke altid var på velvalgte tidspunkter, men ofte gav det alligevel pote, og de bidrog til at gøre spillet afvekslende.

Holger søgte flere gange til nettet, hvilket også ofte gav udbytte, men Britten sendte mange bolde retur, især når Holgers flugtninger ikke blev skarpe nok.

Holger kom fra starten af 2. sæt straks bagud 0-40 i egen serv, men han sikrede sig alligevel partiet, hvorefter begge holdt serv, indtil Holger brød rent til 3-1.
Jones brød dog tilbage, da han udnyttede sin 3. break-mulighed til 2-3.
Herefter holdt begge igen serv indtil Holger brød serven til 5-3, hvor han kunne serve for kampen, og han spillede sig frem til 2 matchbolde ved 40-15.

Den første blev afværget med en stopbold og efterfølgende lob på baglinjen, og på den næste forsøgte Holger sig med en stopbold og et lob, som blev for langt.
Han spillede sig dog frem til endnu en matchbold, og denne gang gik han frem til nettet og afgjorde kampen med en velplaceret flugtning til sejr 6-4, 6-3.

Holgers modstander i semifinalen bliver 12. seedede Aristarkh Safonov (RUS), der vandt kvartfinalen 3-6, 6-1, 6-2 over 15. seedede Max Westphal (FRA).
Russeren vandt i 1/8-finalen overraskende sikkert 6-0, 6-0 over 8. seedede Adam Jurajda (CZE).

I den modsatte halvdel er 4. seedede Luca Nardi (ITA) klar til semifinalen, da han vandt 6-2, 6-2 over 7. seedede Jerome Kym (SUI).
Hans modstander bliver Elmes banemand Hamad Medjedovic (SRB), der vandt 6-3, 6-2 over no. 16 Petr Nesterov (BUL), der fik en kort opblussen med 2 partier ved 0-5 i 2. sæt.

Senere fredag spillede Holger og Elmer kvartfinale i double, hvor de mødte Marko Andrejic og Tobias Wirlend fra Østrig.

Med en del besvær lykkedes det for de 1. seedede Danske par at sikre en afgørelse i match-tiebreak, hvorefter de vandt kampen 2-6, 7-5, [10-3].

Semifinalen blev også spillet fredag, hvor Holger for anden gang mødte Jack Pinnington-Jones, der sammen med sin makker Joel Pierleoni (GBR) ikke kunne stille meget op mod Holger og Elmer i 1. sæt, som hurtigt blev vundet 6-1.
I 2. sæt var det lige omvendt, da Holger og Elmer kom bagude 1-5, og selvom de vandt de næste to partier, tabte de sættet 3-6, og de tabte ligeledes den afgørende tiebreak til Britisk sejr 1-6, 6-3, 7-6.

Forrige artikelEYOF Györ: Clara Tauson i finalen efter fire komfortable sejre
Næste artikelDagens kampe lørdag 29. juli: Caroline Wozniacki spiller den 2. kamp efter kl. 13:00
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.