Clara Tauson har ikke afgivet en eneste sæt på vejen mod finalen ved European Youth Olympic Festival

Indtil videre har 14-årige Clara Tauson levet fuldt ud op til sin seedning som no. 1 ved European Youth Olympic Festival i Györ i Ungarn, hvor hun efter komfortable sejre i både R32 og 1/8-finalen vandt endnu en overbevisende sejr i torsdagens kvartfinale mod 8. seedede Luca Jánosi (HUN), som blev besejret 6-2, 6-2.

I fredagens kvartfinale mod Sinja Viola Kraus (AUT), der havde sendt to seedede spillere ud, var jævnbyrdigheden efter cifrene at dømme større – i det mindste i 1. sæt, som Clara vandt 7-5, hvorefter hun med sejrscifrene 7-5, 6-1 sikrede sig adgang til finalen.

Modstanderen i finalen bliver 2. seedede Avelina Sayfetdinova (RUS), som bortset fra en tiebreak i 1. sæt i sin første kamp, også har vundet sikre sejre på vej til finalen, senest 6-2, 6-2 over Kamilla Bartone (LAT), der møder Kraus i kampen om Bronze.
Clara er no. 22 på ranglisten hos Tennis Europe og no. 80 hos ITF, hvor hendes finalemodstander er henholdsvis no. 25 og 179.

Ovenstående billede er fra DTFs Facebook, hvor der dagligt er informeret om Claras sejre.

Forrige artikelWTA Båstad: Wozniacki vandt med stil
Næste artikelEM U14: Holger klar til semifinale. Elmer stoppet af 2. seedet Tjekke
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.