Trods afbud fra Holger Rune formåede Danmark at kvalificere sig til slutspillet om EM med sejre over Rumænien og Hviderusland

Som tidligere omtalt blev flere af puljerne ved kvalifikationen til Europamesterskaberne for juniorhold placeret i Istanbul, men efter terror-aktionen Nytårsdag blev disse puljer flyttet til Antalya, som ligeledes er i Tyrkiet, hvilket fik flere nationer til at melde afbud til kvalifikations-stævnet i Antalya 3-5. februar

Danmark valgte dog at deltage, men holdet blev svækket, da der på grund af placeringen i Tyrkiet blev meldt afbud fra Holger Vitus Nødskov Rune.
I Danmarks pulje var der afbud fra både Great Britain og Holland, hvorefter Group D udover Danmark bestod af Tyrkiet, Hviderusland, Bulgarien, Georgien og Rumænien.

Junior EM kval: Masseafbud til EM kval i Tyrkiet – bl.a fra Holger Rune

Selvom Holger ikke var med på holdet, var den danske holdleder Anders Grinderslev bevidst om, at Danmark ikke var uden chancer for at kvalificere sig til slutspillet, men det var ikke noget de snakkede om, og Anders tilføjede:

For os handlede det blot om at suge en masse inspiration og erfaring til os – og så gøre det så godt som vi nu kunne.

I den første kamp om fredagen var Danmarks modstander Rumænien, som indledte med at bringe sig foran 1-0, da Alexandru Ioan Stupar vandt 6-3, 6-0 over Richard Biagiotti.
Elmer Møller fik udlignet til 1-1, da han vandt 6-2, 6-1 over Matei Victor Palcau.

Det blev således bekræftet, at Danmarks muligheder ville afhænge af, at Elmer kunne vinde 1. singlen, og at han desuden kunne være med til at sikre sejren i double.

Når man forsøgte at følge stillingen efter de enkelte kampe, kiggede man forgæves på Tennis Europe’s website, hvor stillingen 1-1 efter de 2 førnævnte kampe var den sidste opdatering, indtil man først om tirsdagen kunne se de øvrige resultater.
Anders Grinderslev kender ikke årsagen til denne forsinkelse, som næppe har sammenhæng med de masseanholdelser, som man kunne læse om i medierne, og Anders fortæller, at de intet mærkede til situationen, og de følte sig trygge under opholdet.

Først da resultaterne blev opdateret om tirsdagen, kunne det konstateres, at Danmark vandt den afgørende double mod Rumænien, da Elmer sammen med David Francati vandt 6-2, 6-0 over Razvan Aghion og Alexandru Ioan Stupar.

Om lørdagen spillede Danmark mod Hviderusland, som på grund af de omtalte afbud var oversidder i 1. runde, og vinderen af denne semifinale ville være kvalificeret til slutspillet.

Med endnu en 2-1 sejr, som blev sikret efter samme “model” – sejr til Elmer i single og double sammen med David.
Richard tabte den første kamp til Hvideruslands 2. single Yahor Slizevich 2-6, 4-6, hvorefter Elmer udlignede med sejr over Saveli Rachalouski 6-1, 6-1 i 1. singlen.

Den endelige 2-1 sejr blev sikret, da Elmer og David vandt doublen 6-4, 6-0 over Saveli Rachalouski oog Yahor Slizevich 6-4, 6-0, og dermed var Danmark kvalificeret til slutspillet.
Selvom det ikke fremgik på Tennis Europe’s website, havde DTFs Sportschef Jens Anker Buus Andersen, der ligesom undertegnede skribent hos Tennisavisen befandt sig i Vejlby Risskov Hallen til Davis Cup mod Marokko, dog ad omveje fået at vide, at drengene havde kvalificeret sig.

Det samme havde Tyrkiet, der i den modsatte halvdel af lodtrækningen var oversidder i 1. runde, og i semifinalen mod Bulgarien, som havde besejret Georgien 3-0, kvalificerede Tyrkiet sig til slutspillet med sejr på 2-1.

I søndagens puljefinale mod Tyrkiet blev Danmarks holdopstilling ændret, så David spillede 2. singlen, hvor han tabte 2-6, 1-6 til Togan Tokac.
Elmer spillede som i de tidligere kampe 1. single, og det blev igen til en sikker sejr 6-3, 6-1 over Ajda Azkara.

I doublen spilleder Elmer sammen med sin klubkammerat fra Skovbakken, Richard, og efter match-tiebreak vandt den tyrkiske double med Arda Azakara og Orhan Gur Umur puljefinalen 3-6, 6-2, [10-4].

Ved slutspillet i Kazan i Rusland 17-19. februar undgår Danmark næppe favorit-værdigheden, hvis både ranglistens no. 1 og 2, Holger og Elmer er til disposition.

Begge finalister i de øvrige puljer herunder er ligeledes kvalificeret til slutspillet
Group A: Italien vs. Frankrig 2-1
Group B: Rusland vs. Schweiz 3-0
Group C: Spanien vs. Tjekkiet 2-1

 

Forrige artikelEM U14 piger kval: Dansk sejr i kampen om 7. pladsen
Næste artikelITF Junior Chisinau: Olga besejret i 2. runde i single, men videre i double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.