Med 2 gange 1-2 mod Letland og Great Britain lykkedes det ikke for Danmark at kvalificere sig til slutspillet om Europamesterskabet for hold i U12 drenge

Den danske trup til kvalifikationsstævnet 27-29. januar til EM for U12 drenge-hold i Zone C, der blev afviklet i Letlands hovedstad Tallin, bestod af Pouya Moshtaghian, Christopher Garde og Yakup Uzunel, der se på billedet herover i nævnte rækkefølge sammen med holdkaptajn var Simon Dahl Verner.

Stævnet blev afviklet som Cup-system med en Consolation for taberne i 1. runde, men Danmark var oversidder i 1. runde og var derfor direkte i semifinalen, hvor de skulle møde vinderen af 1. runde kampen, hvor Estland vandt 2-1 over Letland.

Danmark kom derfor først i kamp om lørdagen, hvor Yakup Uzunel indledte med at bringe Danmark foran 1-0 efter sejr i 2. singlen over Robert Raag.
Herefter udlignede Estland til 1-1 i 1. singlen, da Oliver Ojakaar vandt over Christopher Garde 6-3, 6-4.

Derfor blev doublen afgørende for, hvem der både kunne gå videre til finalen og desuden kvalificere sig til selve EM-stævnet, hvilket blev Estland, idet Villem Aadamsoo og Oliver Ojakaar vandt over Christopher Garde og Yakup 6-1, 6-4.

Den anden finalist og EM-deltager blev Rusland, der vandt over Great Britain 3-0.
Rusland havde i 1. runde vundet 2-1 over Portugal, mens Great Britain havde vundet 2-1 over Finland.
I selve finalen vandt Rusland 3-0 over Great Britain.

Danmark spillede play-off søndag mod Great Britain, hvor Pouya Moshtaghian tabte 2. singlen 1-6, 0-6 til Alexander Tikhonov.
Christopher Garde udlignede til 1-1 i 1. single med sejr over Hugo Coquelin 6-4, 6-0.
I den afgørende double blev det britisk sejr, da Luca Pow og Alexander Tikhonov vandt over Christopher og 6-1, 7-5.

Consolation blev vundet af Finland, som først vandt 2-1 over Polen og derefter 3-0 over Letland.

 

 

Forrige artikelDavis Cup: Højt humør og tro på sejren
Næste artikelITF Junior Paraguay: Philip Hjorth, Patrick Kristensen og Hannah slået af top 100. Patrick i double kvartfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.