Alle tre danske deltagere i single blev tirsdag besejret af spillere fra top 100. Patrick Kristensen og brasilianer er i kvartfinalen i double efter sejr i match-tiebreak over Philip Hjorth og mexicaner

I den afsluttende turnering på turen med Euroelite Tennis, Grade 1, 37th Asuncion Bowl i Lambare i Paraguay var både Hannah Viller Møller og Patrick Kristensen onsdag oppe mod  seedede modstandere fra top 100.
Det samme var Philip Hjorth, som deltager i samme turnering og er ledsaget af sin coach fra det academy, som han er tilknyttet i Barcelona.

Philip mødte i 2. runde 5. seedede no. 38 Constantin Bittoun Kouzmine (FRA), og selvom Tennisavisen ikke har modtaget meldinger fra kampen, tyder cifrene 6-4, 6-3 til franskmanden på, at danskeren var godt med i kampen.

Det samme var Patrick Kristensen ifølge rapporten fra Dave Bandelin fra EuroElite, selvom Patrick i 2. runde tabte 2-6, 1-6 til 10. seedede no. 64 Sergio Luis Hernandez Ramirez (COL) i en kamp, som – i modsætning til hvad cifrene antyder – varede 2 timer.
I alle partier var stillingen undervejs lige, men den højere rangerede columbianer var bedst til at vælge de rigtige slag på de vigtige afgørende point.

Dave er sikker på, at Patrick tager ved lære af dette, og er besluttet på at forbedre tingene i sådanne situationer, så han bliver i stand til at opnå sit mål, som er at spille French Open for juniorer senere i år.

Patrick havde en travl dag, hvor han – udover de to timers single – desuden samme dag spillede 2 double-kampe, hvilket formentlig skyldes forsinkelserne, som var en følge af det voldsomme regnskyl dagen før.
I 1. runde (R32) vandt Patrick og hans brasilianske makker Lucca Takeda Baptista 6-2, 5-7, [10-4] over Igor Gimenez (BRA)/Boruch Skierkier (ARG).

Lodtrækningen bevirkede, at de i 1/8-finalen samme dag skulle møde Philip Hjorth og hans mexicanske makker Juan Aleiandro Hernandez Serrano, der er seedet 7 og derfor var oversiddere i 1. runde.
Efter en meget jævnbyrdig kamp, der ligesom den første kamp måtte afgøres i match-tiebreak, vandt Patrick og brasilianeren 7-5, 5-7, [10-7]

Patrick og makker møder i kvartfinalen et stærkt columbiansk par, 4. seedede Hernandez Ramirez/Hoyos Franco.

Hannah havde som tidligere omtalt kvalificeret sig til hovedturneringen med 2 sejre i kvalifikationen, og tirsdag mødte hun i 1. runde (R64) 4. seedede no. 70 Shelly Krolitzky (ISR), der er 2 år ældre end den 15-årige dansker, som blev besejret 4-6, 2-6.

Dave Bandelin fortæller, at der var tale om en meget jævnbyrdig kamp, hvor ganske små ting kunne have ændret slagets gang.
Dave påpeger, at Hannah har forbedret mange ting i løbet af de tre turneringer på turen.
Hun er blevet bedre til at holde sin position fremme på banen, og udnytte muligheden på den første chance, der byder sig (first strike).
Desuden er serven forbedret, så hun ikke kommer på hælene på “second shot”, hvilket er ekstra vigtigt, når der spilles på Grade 1, og Hannah er meget indstillet på at forbedre disse ting.

Herunder Dave Bandelins kommentarer fra EurElite’s Facebook-side

Onsdag bliver der også tid til Zumba dans, og desuden arrangerer Hannah og Helena Francati, der begge er ude af turneringen, venskabskampe om eftermiddagen.
Der er masser af træningsbaner til disposition tæt ved hotellet, hvilket Dave betegner som “NICE!”.

Patrick “på røven” i vanvittig match-tiebreak

Under korrektur-læsning af ovenstående – lige inden udgivelsen – modtog Tennisavisen nedenstående beretning fra Patrick Kristensen om onsdagens kvartfinale i double, som efter en dramatisk match-tiebreak endte med sejr til de 4. seedede columbianere Hernandez Ramirez/Hoyos Franco over Patrick og Lucca Takeda Baptista 3-6, 6-4, [12-10].

I dag spillede jeg (Patrick) og min Brasilianske partner (Lucca) kvartfinalen i double. Lucca er lidt alla den samme person, som mig selv. Han nyder spillet og har det sjovt på banen i double. Så vores taktik var egentlig bare at have det sjovt. Og sådan var det fra starten af turneringen til kvartfinalen. 

I første sæt blev vi breaket allerede i 3 game, men efterfølgende breakede vi tilbage med det samme igen og af en eller anden grund hang de meget med hovederne og det udnyttede vi og tog første sæt ret let 6-3. 

I andet sæt var der muligheder fra begge parter, at tage andet sæt, men colombianerne fik trukket heldet over på deres side og vandt andet sæt 6-4. 

Ligesom de to forrige kampe skulle den her kamp også afgøres i en matchtiebreak. Vi var begge to meget selvsikker og fortsatte med at have samme taktik som altid – at have det sjovt.

Matchtiebreaken gik frem og tilbage og vi fulgtes ad hele vejen. Den tog næsten lige så lang tid som et af vores normale sæt, fordi der var så mange lange og crazy bolde.
Efter mange velspillede og smilende point nåede vi frem til den første matchbold, og den var til vores fordel – 9-8.
En god/heldig serv fra deres side udlignede til 9-9. Endnu en lang bold bliver spillet, men de formår at vinde pointet og komme på 9-10. Min makker server og en god retur kommer i min retning og jeg når lige, at sætte mig ned på hug og videre ned på røven og lave en flugtnings vinder cross. 10-10.

En god serv ud af banen fra min makker får en af vores modstandere helt ud i siden, men formår på en eller anden måde, at lave en forhånd frame cross vinder. 10-11.
Endnu en helt crazy bold, den videste vi havde i hele kampen faktisk. Med både begge på nettet, begge tilbage på baglinjen, stop bold osv. Det ender så med at ramme et hul ved baglinjen og bolden hopper dermed over mig, så jeg slår forbi bolden og vi taber desværre 10-12.

Forrige artikelEM U12 drenge kval: Sejre til Yakup Uzunel og Christopher Garde ved kvalstævne
Næste artikelITF Midland: Følg Julia Boserup på vej mod top 100 på Livestream
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.