Til tirsdagens pressemøde forud for Danmarks Davis Cup-kamp mod Marokko var budskabet klart. Det danske hold er her for at vinde og tror på, at de har, hvad der skal til.

Der var både alvorlige miner og overskud til grin ved tirsdagens Pre-Draw Pressekonference i Vejlby Risskov-Hallen i Aarhus, hvor Danmark og Marokko i weekenden krydser klinger i første runde i Europa/Afrika Group II.

Tennisavisen var som det eneste medie mødt op for at høre om de to holds forventninger og forberedelser, inden de på fredag spiller de to første singler i kampen om videre deltagelse. Den danske Davis Cup-kaptajn, Kenneth Carlsen, ville ikke påtage sig favoritrollen, men lagde heller ikke skjul på, at målet er en sejr.

”Vi er her for at vinde. Det er derfor, vi er her. Vores mål er at vinde tre kampe, og så er det lige meget hvilke tre,” siger Kenneth Carlsen.

Foto: Dansk Tennis Forbund
Foto: Dansk Tennis Forbund

Det marokkanske Davis Cup-hold spår en meget lige kamp og føler sig ellers klar til opgøret mod Danmark.

”Vi er her for at forsvare vores farver og give alt, hvad vi har. Jeg tror, det bliver en svær kamp, men jeg er fortrøstningsfuld og tror på, at vi har gode chancer for at skabe et godt resultat,” fortæller Marokkos David Cup-kaptajn, Mehdi Tahiri.

Alle er klar trods vanskeligheder

Davis Cup-holdets største stjerne, Frederik Løchte Nielsen, har ikke haft den bedste forberedelse inden opgøret, men har alligevel ingen betænkeligheder og melder sig helt klar.

”Jeg har det ok. Jeg har den seneste måned haft lidt problemer med småskader i armen og i læggen, og jeg har døjet med sygdom den sidste uges tid, men jeg har tidligere spillet dårligere med bedre forberedelse. Jeg er ganske fortrøstningsfuld.”

Også Søren Hess-Olesen melder sig klar efter at have været igennem en længere skadesperiode.

”Jeg føler mig i god form og er fysisk ’fit for fight’. Jeg har trænet rigtig meget de seneste to måneder og føler mig spillemæssigt godt kørende.”

Et hurtigt underlag er til dansk fordel

Det danske Davis Cup-hold har fordel af at have hjemmebanen og har valgt et forholdsvist hurtigt underlag at spille på i Vejlby-Risskov Hallen. Det er det samme underlag, som holdet tidligere har rykket op med og det underlag, som de senest slog Finland på. Det er til dansk fordel, fortæller Davis Cup-kaptajn, Kenneth Carlsen:

”Det er om at udnytte vores hjemmebanefordel så godt, som vi nu kan. Det er et underlag, som vores spillere historisk har følt sig godt tilpas på, og et underlag som måske ikke favoriserer vores modstander”.

Det marokkanske Davis Cup-hold virkede dog ganske tilfredse med underlaget, og ser det ikke umiddelbart som nogen hæmsko.

”Vi har trænet på et underlag, som var lidt hurtigere i sidste uge, og vi forventede faktisk, at denne bane ville være endnu hurtigere. Men banen er rigtig god, og vi føler os godt spillende og klar,” fortæller Mehdi Tahiri, Marokkos Davis Cup-kaptajn.

Jokes og højt humør

18-årige August Holmgren kan få debut for Davis Cup-holdet i weekenden og glæder sig over at være en del af holdet.

”Det er en kæmpe ære at stå her. Det er virkelig fedt at være omkring det her professionelle hold. Der er styr på træningen, og det er nogle rigtig fede fyre.”

Igennem hele det danske pressemøde var humøret højt, og med Thomas Kromann i front var der plads til jokes spillerne indbyrdes. Og netop det høje humør er vigtigt for holdet, der gennem hele ugen, udover træningen, også har fokus på at få noget ’team spirit’ ind på holdet, så de kan være en enhed, når kampene går i gang.

Foto: Dansk Tennis Forbund
Foto: Dansk Tennis Forbund

”Det betyder sindssygt meget, at vi har det sjovt. Davis Cup er noget helt særligt, fordi man er et hold, og det er man sjældent som tennisspiller. Det er blandt andet derfor, jeg stadigvæk selv bruger rigtig meget energi på det her, for det er nogle af de fedeste uger på året, fortæller Thomas Kromann, der som oftest har spillet doublen sammen med Frederik Løchte Nielsen.

Det danske Davis Cup-hold spiller mod Marokko d. 3.-5. februar i Aarhus i Vejlby-Risskov Hallen. Programmet for weekenden finder du her.

Forrige artikelITF Junior Paraguay: Philip Hjorth og Patrick Kristensen kom regnen i forkøbet med hurtige sejre
Næste artikelEM U12 drenge kval: Sejre til Yakup Uzunel og Christopher Garde ved kvalstævne
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.