Christian Sigsgaard fik ikke udnyttet sine muligheder i den første kamp, og August Holmgren var bagud i den næste, inden han udlignede til 1-1 mod uortodoks modstander

Umiddelbart før den første kamp i “Knock-out” opgøret mellem Marokko og Danmark i Marrakesch blev nedenstående link til livestream af lørdagens kampe fremsendt, hvorved det blev muligt at følge kampene herhjemme, og hvis man ikke havde mulighed for at følge med direkte, kan begge lørdagens kampe genses på samme link.

https://www.facebook.com/DavisCupTennis/videos/594658308280092

I den første kamp kom Danmarks 2. single, 24-årige Christian Sigsgaard bedst fra start mod Marokkos 23-årige 1. single Elliot Benchetrit, da han først brød serven til 2-1 på den 3. break-mulighed, og selvom han derefter selv blev brudt til 2-2, genetablerede han forspringet efter yderligere 4 break-muligheder i modstanderens næste serveparti, og han udbyggede føringen til 4-2.

Davis Cup Marokko vs. Danmark 2021
Foto: Dansk Tennis Forbund – Frederik Løchte Nielsen opmuntrer Christian Sigsgaard

Herefter fulgte 2 tætte partier, hvor Benchetrit først holdt serv på sin 3. fordel, hvorefter han i 2 forsøg fik brudt tilbage til 4-4.
Da begge derefter holdt serv, blev sættet afgjort i en tiebreak, hvor et par større danske fejl blev udslagsgivende for, at Benchetrit vandt 7-4.

I starten af 2. sæt satte Sigsgaard en 40-15 føring overstyr i egen serv, hvorefter han blev brudt til 0-1, og Benchetrit var godt på vej til at fastholde føringen ved 3-2 30-0, men 2 sublime danske passer-slag gav break-mulighed ved 30-40, hvor Benchetrit var tydelig utilfreds med et eller andet, og efter et langvarigt skænderi var stillingen pludselig 3-3, uden at point’et ved 30-40 blev spillet, hvilket tyder på at episoden udløste en point-straf.

Episoden betød samtidig et momentum-skift og fortsatte frustrationer, som Sigsgaard udnyttede til at bryde rent til 5-3, hvorefter han havde 3 sætbolde i egen serv, men Benchetrit fik alligevel en mulighed for at bryde tilbage, inden Sigsgaard på den 4. sætbold tvang kampen i et afgørende 3. sæt.

Davis Cup Marokko vs. Danmark 2021
Foto: Dansk Tennis Forbund – Opbakning til Sigsgaard fra den danske bænk

Sigsgaard blev allerede i sit første serveparti i 3. sæt brudt til 0-2 trods 30-0 føring, og Benchetrit udbyggede føringen, da han holdt serv til 3-0, inden danskeren kom på tavlen igen.
Det sker dog næsten altid, at der opstår en chance for at komme tilbage, og en sådan chance opstod, da Sigsgaard i det næste parti havde break-mulighed ved 30-40, og en dobbeltfejl fra Benchetrit lukkede danskeren tilbage med et break til 2-3.

I det næste danske serveparti førte Sigsgaard både 30-0 og 40-15, hvor han kunne have udlignet, hvis han ikke havde kikset et smash med baghånden, og et efterfølgende tjek af et mistænkeligt boldmærke var gået danskerens vej, men i stedet betød en dansk dobbeltfejl efterfulgt af en større fejl, at Benchetrit nærmest fik foræret et nyt break, som formentlig afgjorde kampen, da han derefter vandt sit serveparti til 5-2, og i Sigsgaards næste serveparti, udnyttede Benchetrit den 3. matchbold og sikrede sejren 7-6(4), 3-6, 6-2, hvorved Marokko førte 1-0.

Herunder interview med Sigsgaard efter kampen.

I den næste kamp mødte Danmarks 1. single, 23-årige August Holmgren Marokkos 36-årige veteran Lamine Ouahab, hvis kraftige fysiske fremtoning indikerede, at der kunne hentes mange point, hvis han blev sendt ud på nogle løbeture.

Den uortodokse marokkaner må dog ikke undervurderes, da han tidligere har vundet over både Holmgren og Holger Vitus Nødskov Rune, der for et år siden ved M15 i Villena i Spanien ganske vist vandt 6-1 i 1. sæt, hvor han var fokuseret, men da han slækkede på koncentrationen i resten af kampen, var Ouahab klar til at slå til og vandt 1-6, 6-4, 6-3.
I juli 2019 vandt Ouahab 6-4, 6-1 over Holmgren i en M15 turnering i Agadir i hans hjemland.

Starten af kampen tydede dog på, at opgaven kunne blive overkommelig, da Holmgren straks brød serven til 1-0, og ved stillingen 3-1 havde danskeren en mulighed for yderligere et break til 4-1.
Ouahab bevarede dog kontakten, og i det næste danske serveparti inviterede Holmgren ved stillingen 15-15 sin modstander tilbage i sættet med 2 af de større fejl fra forhånden til 15-40, og på den 2. mulighed udlignede Ouahab med en vinder fra baghånden til 3-3.

I det næste marokkanske serveparti fik Holmgren dog muligheder for at genetablere forspringet, da han både førte ved 0-30 og 30-40 samt endnu en efterfølgende break-mulighed, men selvom der ikke var voldsomt bid i Ouahab’s server, blev et par stykker alligevel returneret for langt, og på den sidstnævnte break-mulighed blev Holmgren straffet på grund af sin iver efter at gå rundt om forhånden, så han ikke nåede på tværs til den næste bold, som den snu modstander klogt lagde i det modsatte hjørne.
Efter endnu en direkte fejl på returneringen af en serv med moderat fart slap Ouahab af krogen, da han igen pressede Holmgren i forhånden og afgjorde partiet med en slagflugtning til 4-3.

Da Holmgren ved stillingen 4-5 servede for at blive i sættet, viste Ouahab eksempler på sublim teknik med en longline vinder med forhånden, hvorefter han næsten ude ved banden nåede en danske flugtning på tværs, som nydeligt blev lagt udenfor rækkevidde i forhåndshjørnet til 15-30.
En dansk dobbeltfejl blev derefter katastrofal, da det betød 2 marokkanske sætbolde, og på den første afgjorde Ouahab sættet med en vinder i forhåndshjørnet til 6-4.

Davis Cup Marokko vs. Danmark 2021
Foto: Dansk Tennis Forbund – August Holmgren

I starten af 2. sæt havde Holmgren 3 break-muligheder, inden Ouahab alligevel vandt sit serveparti, og marokkaneren vandt derefter sit næste serveparti rent, men derefter overtog Holmgren kontrollen og brød modstanderens serv til både 3-2 og rent til 5-2, inden han ved 40-15 i egen serv sikrede sig 2. sæt 6-2.

Davis Cup Marokko vs. Danmark 2021
Foto: Dansk Tennis Forbund – August Holmgren

I 3. sæt havde Holmgren fortsat kontrol over sine egne servepartier, og da han brød modstanderens serv til 3-2 ved 15-40, kunne han uden at være under pres sikre sejren 4-6, 6-2, 6-4, hvorved han udlignede til 1-1 i opgøret.

Lettelsen og glæden over sejren var ikke til at tage fejl af i opslaget herover på DTF’s facebook, og i interviewet herunder sætter Holmgren ord på sin indsats.

Inden søndagens afgørende kampe forekommer Danmarks muligheder for samlet sejr at være ganske gode med Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen, der forventes at tage stikket hjem i doublen, som er den første af søndagens kampe.

Hvis Danmark fører 2-1 efter doublen, kan Holmgren sikre den samlede sejr allerede i den første af søndagens singler mod Benchetrit, men det forudsætter dog, at der luges ud i nogle af de fejl, som lidt unødvendigt skabte spænding om udfaldet i den første kamp.

Vinder Benchetrit også sin næste kamp, kan det hele hænge på Sigsgaard, der ikke bør få problemer mod Ouahab i en eventuel afgørende 5. kamp, hvis han finder et stabilt niveau.

Umiddelbart inden doublen starter kl. 1100 fremsendes link fra ITF til livestream fra kampene.
Link’et vil blive oplyst på Tennisavisens Facebook samt i “Turneringer uge 47”.

Turneringer uge 47: Davis Cup Finals på Eurosport. Knock-out uden Torpe. Holger sidste top 100 skud

Forrige artikelSådan kommer du godt i gang med tennis
Næste artikelDavis Cup: Efter sejr i doublen sikrede August Holmgren oprykning i ren opvisning
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.