Både Holger Rune og Mikael Torpegaard prioriterer deres individuelle karriere og er derfor ikke til rådighed til opgøret mod Thailand i Kolding

Da Dansk Tennis Forbund (DTF) offentliggjorde Danmarks trup til opgøret i Sydbank Arena i Kolding 17-18. september, var Danmarks næsthøjeste rangerede, 27-årige Mikael Torpegaard, der er no. 217 på ATP-ranglisten, ikke blandt navnene.

Torpegaard varetager i stedet sin individuelle karriere, hvor han i samme uge er tilmeldt ATP Challenger 80 i Cary i North Carolina, og ugen efter i Columbus i Ohio, hvor han har sin daglige base i USA.

Til gengæld er 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune hovednavnet i både DTF’s opslag herover og på plakaten for stævnet, hvor Holger ses sammen med den spillende holdkaptajn Frederik Løchte Nielsen.
Derudover har Løchte udtaget August Holmgren, Christian Sigsgaard og Benjamin Hannestad.

Imidlertid har flere, som følger nøje med i de danske spilleres turneringsplanlægning, bemærket, at Holger i samme uge er tilmeldt en ATP Challenger 125 i Szczecin i Polen, og ugen efter er han foreløbig 2. Alternate til kvalifikationen til ATP 250 i Metz i Frankrig.

Et stort mål for Holger er fortsat at slutte året i top 100 samt at kvalificere sig til Next Gen ATP Finals for de 7 bedste U21 spillere (årgang 2000 og yngre), og derfor valgte Holger allerede ugen efter at havde deltaget i US Open, hvor han vandt 3 kval-kampe, og i 1 runde af hovedturneringen vandt han 2. sæt mod selveste verdens-etteren Novak Djokovic, at vende tilbage på grus i Europa for at deltage i denne uges ATP Challenger 100 i Tulln i Østrig, men det stramme program bevirkede dog, at Holger manglede det fornødne overskud, da han blev sendt ud af turneringen allerede i 1. runde.

Challenger Tulln: Træt og opgivende Holger Rune færdig efter 1. runde

Dermed blev der ikke mulighed for at tilføje nye point til ATP-ranglisten, hvor Holger på live-rankingen er no. 136, og hvis Holger i næste uge spiller Davis Cup, får han heller ikke mulighed for at forsøge at optjene point i Polen, hvor der er 125 point til vinderen, og det vil blive svært at nå frem til søndagens kvalifikation til ATP 250 i Metz, hvis han både fredag og lørdag spiller Davis Cup i Kolding.

Derfor har Holger og hans team været i et stort dilemma, der endnu ikke var taget stilling til kort tid efter kampen i Østrig, da Tennisavisen forsøgte at få svar på, hvordan logistikken kunne hænge sammen.

Onsdag eftermiddag meddelte Holger i et Instagram-opslag herunder, at han har truffet den svære beslutning at melde afbud til Davis Cup opgøret med den begrundelse, at han for at indfri sine individuelle mål har brug for at spille flest mulige turneringer indtil november 2021.

Blandt Holgers næsten 90.000 følgere på Instagram var der stor forståelse for hans disposition, som fik ca. 6.000 likes allerede den første time.

Efterfølgende har Løchte i stedet udtaget Johannes Ingildsen til truppen.

Selvom Danmark således må undvære de 2 højst rangerede spillere til kampen mod Thailand, må Danmarks chancer for sejr dog betegnes som ganske gode, hvis man tager i betragtning, at Danmark er på hjemmebane, og Thailand har kun en enkelt spiller i top 1.000, no. 754 Wishaya Trongcharoenchaikul.
Thailands næsthøjest rangerede er no. 1098 Palaphoom Kovapitukted, der dog besejrede den danske mester Valdemar Frederik Pape 6-1, 6-3 ved M15 i KB i starten af august, så der er ingen grund til at undervurdere Thailand.

M15 KB 2021
Foto: Privat – Palaphoom Kovapitukted efter sejren over Valdemar Frederik Pape i KB

Danmark spiller i World Group II 2020 sammen med taberne af World Group I Play-offs og vinderne af World Group II Play-offs.
De 8 højst rangerede vindere fortsætter til World Group I Play-offs, hvorimod de 4 øvrige vindere spiller knock-out kampe til november, hvilket kan blive den sandsynlig udgang, hvis Danmark vinder.

Herunder programmet for World Group II 2020, hvoraf nogle af kampene er afviklen.
Zimbabwe vs. Kina – walkover
Bulgarien vs. Mexico 1-3
Schweiz vs. Estland
Tunesien vs. Dominikanske Republik
Grækennland vs. Lithauen
Danmark vs. Thailand
Polen vs. El Salvador 3-1
Slovenien vs. Paraguay
Tyrkiet vs. Letland
Sydafrika vs. Venezuela
Taipei vs. Marokko – walkover
Barbados vs. Indonesien

Forrige artikelChallenger Tulln: Træt og opgivende Holger Rune færdig efter 1. runde
Næste artikelUS Open Junior: Sejr til Johanne Svendsen i 1. runde efterfulgtes af 3-sæts nederlag i 2. runde mod 6. seedede
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.