Efter sejr i 2 sæt i 1. runde mødte Johanne Christine Svendsen ranglistens no. 7 Kristina Dmitruk, der måtte bruge 3 sæt for at gå videre

Ved indgangen til 2. uge af US Open var der stadig dansk deltagelse i turneringen, idet 17-årige Johanne Christine Svendsen – som den sidste på Acceptancelisten – var direkte i hovedturneringen i juniorernes udgave af US Open.

Johanne har tidligere deltaget ved Grand Slam turneringer French Open, hvor hun i 1. runde vandt 6-4, 4-6, 6-4 over no. 73 Maria Sholokhova (RUS), hvorefter no. 39 Mara Guth (GER) i 2. runde vandt 7-5, 6-0.

Ved Wimbledon måtte Johannes igennem kvalifikationen, og med 2 sejre kvalificerede hun sig til hovedturneringen, hvor hun i 1. runde mødte no. 26 Petra Marcinko (CRO), der vandt 6-3, 6-3.

I 1. runde ved US Open vandt Johanne 7-5, 6-2 efter et tæt 1. sæt, inden Johanne fik bedre kontrol over kampen i 2. sæt.

I 2. runde mødte Johanne junior-ranglistens no. 7 Kristina Dmitruk (BLR), der i sit første serveparti leverede 2 serveesser og bragte sig foran med et rent parti, og Johanne vandt blot et enkelt point i sit efterfølgende serveparti, og hviderusseren fortsatte dominansen med endnu et rent serveparti til 3-0.
I sit næste serveparti måtte Johanne igen nøjes med at vinde et enkelt point, da hun blev brudt til 0-4, og Dmitruk vandt endnu et rent serveparti, da hun efter sit 4. servees til 30-0 fromprovokerede en fejl til 40-0, og da hun derefter pressede Johannes til en for kort retur, var danskeren allerede på vej mod sidebyttet, inden Dmitruk havde slået til bolden, som blev en vinder til endnu et rent parti til 5-0.

En kombination af hviderusserens overtag og en række danske fejl tidligt i duellerne var medvirkende til den katastrofale danske start på kampen, men i resten af sættet fik Johanne bedre styr på sit spil, og i dit næste serveparti vandt Johanne omsider mere end et enkelt point, da hun kom foran både 30-15 og 40-30, men da Johanne ved 40-40 brændte en åben chance efter en netruller, havde Dmitruk sætbold til 6-0.
Johanne undgik dog med en longline vinder fra baghånden at indkassere et “æg”, og efter en vinder med forhånden modstod Johanne i næste duel presset fra sin modstander, som afsluttede duellen med en fejl, som sikrede Johanne hendes første point i kampen.

Selvom Dmitruk indledte sit næste parti med et servees, lykkedes det omsider for Johanne at vinde point i modstanderens serv, og hun havde desuden break-mulighed ved 30-40, men Dmitruk fik endnu en sætbold efter en dansk fejl ved 40-40.
Sætbolden blev afværget med en vinder på servereturneringen, og efter endnu en vinder havde Johanne atter break-mulighed, som dog blev afværget, men efter en fremprovokeret hviderussisk fejl udnyttede Johanne den 3. break-mulighed, da hun med en bold i fødderne fremtvang en fejl og reducerede til 2-5.

Det danske momentum fortsatte, da Johanne derefter også holdt serv til 3-5, og hun havde en stor chance for endnu et break, da hun pressede Dmitruk til en kort bold, som blev straffet med en dansk vinder til 30-40, og hun havde overtaget i den næste duel, da Dmitruk blev presset i baghånden, men da Johanne forsøgte at afgøre bolden, blev den for lang, og i stedet kunne Dmitruk med sit 7. servees og en efterfølgende satset dansk baghånd i nettet sikre 1. sæt 6-3.

De sidste partier i 1. sæt viste dog, at Johanne – trods den katastrofale start – kunne være med i hviderusserens tempo, og derved blev 2. sæt en anderledes jævnbyrdig affære, som blev afgjort i tiebreak, hvor Johanne trak det længste strå og vandt 7-5, hvorved kampen måtte afgøres i 3 sæt.

Starten af 3. sæt lignede til forveksling 1. sæt med for mange danske fejl, som medvirkede til, at Dmitruk igen kom foran 5-0, inden Johanne holdt serv til 1-5, og ligesom i 1. sæt brød hun derefter til 2-5, men hun fik derefter igen brudt sin serv, hvorved Dmitruk sikrede sejren 6-3, 6-7(5), 6-2.

Da Johanne tilhører årgang 2004, er hun også junior næste år, hvor det hele tiden har været målsætningen at hun skulle forsøge at opnå en topplacering på junior-ranglisten og spille med om titlerne i Grand Slam sammenhæng.
Især præstationen i afslutningen af 1. sæt og i hele 2. sæt giver grobund for at tro på, at Johanne kan opnå disse mål, hvis hun får større stabilitet ind i sit spil.

Johanne er no. 54 på ITFs juniorrangliste, hvor hun efter US Open formentlig vil være i top 50, og når årgang 2003 forsvinder fra ranglisten næste år, vil Johanne sandsynligvis mindst være i top 30, og derfor vil hun havde gode muligheder for at opnå “Junior Reserved” (JR) pladser i W15 turneringer på ITF Women’s World Tennis Tour, hvor hun allerede i sin første optræden ved W15 i Vejle vandt titlen.
Derved kan tilrettelægges en turneringsplan, hvor Johanne fortsat deltager i junior Grand Slams og andre større junior-turneringer og afveksle med turneringer i W15 kategorien, og muligvis også i højere kategorier, hvis resultaterne og den deraf følgende rangering giver mulighed for det.

Forrige artikelDavis Cup: Danmark uden både Holger Rune og Mikael Torpegaard
Næste artikelHolger Rune skifter klub
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.