Semifinaledag – Naomi Osaka mod Karolina Pliskova – hvem kom ud på den anden side som vinder? Skulle det være en ren tjekkisk finale eller kunne Osaka hente endnu en skalp? Ja det må man sige hun kunne, men det var ikke uden problemer. Suverænt spil af begge spillere i kampen – det meste af tiden. Når spillet ikke flaskede sig var den anden spiller klar, og det blev Osaka i dag, der trak det længste strå. 62 46 64 blev det.

Første sæt blev startet med imponerende spil af begge spillere og de udfordrede hinanden i de to første partier. Da Pliskova skulle serve anden gang var Osaka spillet rigtig varm, og må have været ekstrem frustrerende for Pliskova, for uanset hvad så røg der vindere om ørerne på hende, og Osaka brød for første gang 21. Osaka holdt sit parti og Pliskova fulgte op med et rent parti -32. Det flotte spil fortsatte med et servehold for Osaka, hvorefter Pliskova igen kom under pres – efter 2 gange lige brød Osaka for anden gang 52 og kunne nogenlunde problemfrit serve sættet hjem -62. Der var ikke mange billeder fra første sæt, hvilket må tolkes som om alle troede, at den kamp var afgjort til Pliskovas fordel efter hendes sejr over Serena, men her er lidt statisik – I bedes lægge mærke til at Pliskova ingen esser havde mod Osakas 5. Pliskova lavede 3 dobbeltfej – så det måtte være en formsag for Osaka at tage andet sæt?

Statistik

Andet sæt startede også som om, det kun skulle være en formssag, da Osaka brød Pliskovas serv – meeen hun tabte selv sit eget, så scenen var sat for et comeback. Spillerne fugtes ad det meste af andet sæt, og der blev virkelig gået til den – igen med en lille fornemmelse af, at Osaka havde styr på sættet. Ved 43 til Pliskova havde Osaka store problemer med at undgå at tabe sit serveparti, men overlevede igen trods 2 gange lige og fordel til Pliskova – 44. Trods dobbeltfejl af Pliskova servede hun næste parti hjem 54. Så fulgte et særdeles sløset parti af Osaka, der måtte se andet sæt smuldre fatalt , da hun tabte sit parti rent, så det imod spillet var Pliskova, der vandt andet sæt 64. Var det comeback queen igen?

Andet sæt overraskende til Pliskova

Statistik

Tredie sæt var lidt mere fulgt af fotografer og Australian Opens hjemmeside, så der er lidt mere billedmateriale. Begge spillere startede med et servehold, men Osaka havde rigtig store problemer i sit. Havde hun tabt dette parti kunne kampen være gået anderledes, men hun overlevede Pliskovas store pres med 3 gange lige og 2 fordele til Pliskova – 11. Det blev startskuddet til Osaka storspil igen – hun vanndt efterfølgende Pliskovas parti rent. Så i stedet for 02 stod det 11. Kampen bølgede nu frem og tilbage, men serverne holdt serv resten af kampen – hvilket betød at Osaka kunne tage stikket hjem med en sætsejr på 64 og dermed klar til sin anden slamfinale i træk. Ved stillingen 53 havde Osaka lavet 14 esser og 53 vindere – en statistik man egentlig havde forventet fra Pliskova. Godt gået Osaka du har Tjek på det – ok den var billig. Kan du også tjekke ud med endnu en finalesejr? Vi får se.

Osaka overlever breakpoints

Osaka konsoliderer breaket 31

Osaka overlever igen breakbolde

5-3 Osaka 14 esser og 53 vindere indtil da

Imponerende kamp statistik

Så er finaledeltagerne klar – kampen om titlen og nr.1 på ranglisten

Lidt af baneinterviewet – altid sjovt med Osaka

Lidt mere – hun kan japansk