Danmark var på vej mod drømmestart mod Kroatien, da Johannes Svendsen førte 6-2, 5-1 og havde 2 matchbolde, men lukkenerverne svigtede. Clara Tauson udlignede til 1-1, hvorefter Johanne og Rebecca Munk sikrede sejren

I Tennisavisens optakt inden Billie Jean King Cup (BJKC) Group I Europe/Africa i Antalya i Tyrkiet blev udtrykt stor optimisme inden det første opgør mod Kroatien, der ikke – som oprindeligt meddelt – havde deres største stjerner, no. 23 Donna Vekic og no. 34 Petra Martic i truppen.

BJKC: Uventet chance for Danmark mod Kroatien uden Vekic og Martic

Optimismen steg yderligere, da Dansk Tennis Forbund (DTF) meddelte på forbundets Instagram story, at 18-årige Johanne Christine Svendsen havde vundet 6-2 i 1. sæt mod no. 211 Petra Marcinko.

Kampen blev dog afbrudt på grund af regnvejr, og da der var en mildest talt elendig resultatservice fra arrangementet, var det umuligt at følge med i kampens udvikling undervejs, indtil DTF meddelte, at Marcinko havde vundet kampen 2-6, 7-5, 7-5.
Eneste kommentar til kampen var, at Johanne havde kæmpet bravt.

Senere fulgte dog en uddybende beskrivelse af kampen, hvor det fremgik, at Johanne havde ført 5-1 i 2. sæt og desuden havde 2 matchbolde, men en kombination af at kroaten løftede sit spil, og Johanne blev nervøs, vendte kampen på hovedet, hvorved en tilsyneladende sikker dansk sejr alligevel endte med et skuffende nederlag.

Billie Jean King Cup, Antalya 2023
Foto: DTF – Clara Tauson

Derved var der ekstra pres på Clara Tauson, der var tvunget til at vinde 1. singlen mod no. 207 Antonia Ruzic for at bevare chancen for samlet dansk sejr.
Ruzic bed dog godt fra sig mod den danske favorit i 1. sæt, som Clara vandt knebent 8-6 efter tiebreak, men i 2. sæt havde Clara kampen under kontrol, og med cifrene 7-6(6), 6-1 udlignede hun til 1-1.


Derved blev doublen afgørende for det samlede resultat, og i tilfælde af en sådan situation blev det i Tennisavisens optakt nævnt, at et kvalificeret gæt vill være, at Clara og Rebecca Munk Mortensen spiller sammen, som det var tilfældet, da KB forleden vandt DM for hold.

Imidlertid valgte holdkaptajnen at lade Johanne og Rebecca spille doublen, hvilket umiddelbart kunne forekomme en smule satset i betragtning af, at selvtilliden formentlig ikke var helt i top hos Johanne efter det skuffende nederlag i single, samt at Clara under alle omstændigheder uden tvivl kan forstærke doublen.

Imidlertid viste det sig, at satsningen gav pote, idet Johanne og Rebecca vandt doublen 6-3, 7-5 over Petra Marcinko og Tara Wurth, og sikrede Danmark en drømmestart med samlet sejr 2-1.

Da vinderen altid har ret, må det erkendes at være den rigtige disposition, at Clara sad over i doublen, men holdkaptajnen blev alligevel spurgt, om han valgte at benytte Johanne sammen med Rebecca, fordi Clara har brug for at spille færrest mulige kampe efter hendes seneste skade.

Det korte svar lød: “Vi skal spille 6 kampe på 6 dage, så der er mange overvejelser om hvordan vi topper holdet hele ugen. I dag blev det Rebecca og Johanne der spillede doublen. I morgen kan det være 2 andre.

I DTF’s opfølgning herover efter kampen findes citater fra både Johanne og Clara, og det fremhæves, at Danmark med sejren har høstet vigtig selvtillid og er et skridt nærmere målsætningen om oprykning.

Tirsdag bliver Danmarks modstander Sverige, der vandt 3-0 over Norge.
I skrivende stund er holdopstillingerne ikke offentliggjort, men det anses for højst sandsynligt, at 1. singlen bliver mellem Clara og no. 74 Rebecca Peterson, der vandt 6-4, 6-4 mod Malene Helgö i kampen mod Norge.

I den første kamp (2. singlen) vandt no. 333 Caijsa Wilda Hennemann 4-6, 7-5, 6-4 over no. 728 Ulrikke Eikeri.
I doublen vandt svenskerne suverænt, da Jacqueline Cabaj Awad og Persson vandt 6-0, 6-3 over Emilie Elde og Lilly Elida Haseth.

Da det som nævnt gælder om at fordele resurserne, forsøges med endnu et “kvalificeret gæt”, at Rebecca indleder med 2. singlen for Danmark i opgøret mod Sverige.

Forhåbentlig får arrangørerne styr på teknikken, så det bliver muligt for interesserede at følge stillingen undervejs.

Forrige artikelBJKC: Uventet chance for Danmark mod Kroatien uden Vekic og Martic
Næste artikelGalleri: 77 billeder fra senior DM Inde 2023
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.