Dansk-amerikanske Julia Boserup leverede en overbevisende præstation og sendte Schiavone ud. Shelby Rogers fældede 4. seedede Halep. Kerber og Muguruza videre med besvær

Da Grand Slam turneringen Australian Open blev indledt natten til mandag, blev tilskuerne på Rod Laver Arena vidne til en sensation allerede i den første kamp, da ranglistens no. 24 Shelby Rogers (USA) sendte 4. seedede Simona Halep (ROU) ud med de sikre cifre 6-3, 6-1.
Uanset om Halep var småskadet, som det har været anført efterfølgende, eller ej, skal der ikke pilles ved amerikanerens sejr, som var resultatet af det initiativ, som hun selv tog gennem kampen.

På Margaret Court Arena var der ligeledes en sensation under opsejling i den første kamp, da 7. seedede Garbine Muguruza (ESP) var nede med sætbold i 1. sæt mod no. 109 Marina Erakovic (NZL), men spanieren slap med skrækken og vandt 7-5, 6-4.

Sidste års vinder, 1. seedede Angelique Kerber, som ikke har været overbevisende i de to første uger, var sidste år på nippet til at ryge ud i 1. runde, hvor hun overlevede 3 matchbolde mod Misaki Doi (JPN), var igen ude i en overlevelseskamp i 1. runde mod no. 61 Lesia Tsurenko (UKR), som startede i flyvende stil, men da hun ikke kunne holde dampen oppe, lykkedes det alligevel for Kerber at sikre sig 1. sæt.

I 2. sæt havde tyskeren kurs mod sejren, da hun kunne serve kampen hjem ved 5-4, men i stedet blev hun brudt, og kort tid efter skulle hun i stedet serve for at få sættet ud i tiebreak.
Kerber har dog en vis evne til at afværge breakbolde, når det virkelig gælder, og det lykkedes hende at afværge hele 4 sætbolde, men på den 5. sætbold lykkedes det omsider Tsurenko at vinde sættet og tvinge kampen i 3 sæt.

På en dag, hvor Kerber virkelig var til at tale med, kendte Tsurenko dog ikke sin besøgelsestid, og kampen endte alligevel med den forventede sejr til tyskeren, som må være taknemmelig for, at Tsurenko ikke holdt fast i det niveau, som hun viste i 2. sæt.

Yderligere et par af de seedede spillere måtte sige farvel på førstedagen, hvor 23. seedede Daria Kasatkina (RUS) tabte 0-6, 6-7(5) til no. 82 Shuai Peng (CHN), 15. seedede Roberta Vinci (ITA) tabte 1-6, 6-7(3) til no. 38 CoCo Vandeweghe (USA), men ingen af disse sejre kan dog berettige betegnelsen “sensation”, hvilket heller ikke er tilfældet for sejren til no. 86 Varvara Lepchenko (USA) over 19. seedede Kiki Bertens (NED).

Efter 2 gange exit i 1. kvalrunde fandt Boserup melodien

Dansk-amerikanske Julia Boserup blev landskendt i Danmark under Wimbledon, hvor hun fik masser af mediebevågenhed, men siden da har medierne ikke interesseret sig for hende, da hun ikke har præsteret de helt store resultater, når man ser bort fra en semifinale i en WTA International turnering i Quebec City.

Heller ikke i de to første uger, hvor Julia deltog i kvalifikationen til WTA Premier i Brisbane og ugen efter i WTA International turneringen i Hobart, var der meget at skrive om, idet hun i begge turneringer tabte i første kvalrunde, og i begge tilfælde efter samme mønster, hvor hun vandt knebent i 1 sæt og derefter tabte med overbevisende cifre i de to næste.

Det var således de to eneste kampe, hvor hun nåede at få en smule kamprutine, inden hun indledte kvalifikationen til Australian Open, hvor hun dog fandt det gode spil frem, og i de tre kampe i kvalifikationen afgav hun kun et enkelt sæt 3-6 mod Julia Glushko (ISR), og i de 6 vundne sæt afgav hun højst 2 partier i de enkelte sæt.

Mandag morgen dansk tid indledte hun 1. runde med en flot sejr over veteranen Francesca Schiavone (ITA), der er tidligere Grand Slam vinder ved French Open 2010 og finalist i 2011, hvor hun kort inden havde karrierens højeste rangering som no. 4, men på den seneste rangliste er hun nede som no. 100.

Julia havde gennem hele 1. sæt fuld kontrol over begivenhederne med insisterende spil, hvor italieneren blev sat under pres i duellerne, som ofte sluttede med italiensk fejl eller vinder fra dansk-amerikaneren, der brød serven 2 gange uden selv at få brug for at afværge italienske break-muligheder.

I 2. sæt gik det bedre for Schiavone i hendes egne servepartier, hvor et par af dem var blanke, men i det psykologiske 7. parti lykkedes det alligevel for Julia at bryde serven, og da hun stadig ikke selv blev konfronteret med break-muligheder, kunne hun ved stillingen 5-4 serve for kampen, hvilket startede planmæssigt med 15-0 føring.
Der må dog have sneget sig nogle “vinder-nerver” ind, idet hun efter en fejl til 15-15 pludselig servede 2 dobbeltfejl i træk, men hun viste god mental styrke ved at afværge dem begge, bl.a. med en bold på baglinjen, som Schciavone brokkede sig gevaldigt over til dommeren, hvilket hun i øvrigt gjorde flere gange i kampen.

2 bolde senere havde Julia sikret sig sejren 6-2, 6-4, og med denne sejr er Julia tilbage i overskrifterne i de danske medier, hvor Ekstrabladet kalder sejren for en “sensation” – og derved lever op til sin rygte om at levere sådanne – mens andre betegner det som en favorit-sejr, hvilket diverse betting-tjenester da også havde forudset ifølge de odds, der var sat på kampen.

I 2. runde (R64) bliver Julia næppe betegnet som favorit, og hvis hun vinder over 11. seedede Elina Svitolina (UKR) vil det give god mening at betegne det som en “sensation” – et “mirakel” er måske også på plads at anvende.
Skulle “miraklet” ske, vil Julia muligvis derved indfri et af hendes store mål, som er en plads i top 100, hvilket vil være tilfældet, hvis 5 af de 6 nærmest foranliggende spillere, der endnu ikke har spillet 1. runde, taber deres kampe på 2. dagen.
Her vil det dog være rimeligt at påpege, at det gælder om at tage “1 kamp ad gangen”.

Wozniacki på Eurosport 2 som 3. kamp efter kl. 0100

Kampene i nederste halvdel af lodtrækningen afvikles tirsdag, hvor Eurosport på deres Facebook herunder bekræfter, at de viser Caroline Wozniackis kamp i 1. runde mod no. 184 Arina Rodionova (AUS).
Kampen er 3. kamp på Hisense Arena efter kl. 0100cet, hvor der først afvikles en herrekamp Alexander Zverev (GER) vs. Robin Haase (NED) og damekampen mellem no. 89 Denisa Allertova (CZE) og 6. seedede Dominika Cibulkova (SVK), som kan blive Carolines modstander i 1/8-finalen, hvis danskeren overlever den forventede 3. runde mod 9. seedede Johanna Konta (GBR)

 

Forrige artikelITF Junior Columbia: Patrick og Hannah i hovedturnering. Helena og nordmand håber på Lucky Loser
Næste artikelAustralian Open 2017: Caroline viste klasse i varmen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.