For 4. turnering i træk måtte Holger Rune forlade en turnering efter 1. runde uden at ramme et stabilt højt niveau

Både ved årets 2 første ATP 250 turneringer i Adelaide og ved Australian Open formåede 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune ikke at finde et tilstrækkeligt stabilt niveau, som er nødvendigt for at gøre sig gældende på ATP niveau.

ATP 250 Adelaide: Holger Rune vandt flest point men Corentin Moutet vandt de vigtigste

i den første uge i Adelaide var manglende skarphed i afgørende situationer i 1. runde mod Corentin Moutet (FRA) medvirkende til, at franskmanden vandt opgøret, og da Holger ugen efter igen mødte Moutet, virkede Holger i 2. sæt modløs og uden gejst.

ATP 250 Adelaide 2: Holger Rune uden gejst blev nemt bytte for Moutet

i 1. runde ved Australian Open mod Soon Woo Kwon (KOR) var Holger spilstyrende i både 1. og 3. sæt, men da han slækkede på koncentrationen i 2. sæt, var Kwon ikke sen til at udnytte muligheden, og derfor var han fortsat med i kampen, da Holger førte 2–1 efter de første 3 sæt, hvorefter problemer med krampe var medvirkende til, at Kwon løb med sejren efter 5 sæt.

Australian Open: Holger Rune i vinderposition inden kramper igen fik indflydelse

Den naturlige konsekvens blev derfor, at Holger måtte rejse tilbage til Europa uden at have optjent nye point til ATP ranglisten, hvor han stadig har 742 point, men alligevel er han fra en rangering som no. 103 ved årets slutning avanceret til no. 97, da mange af de øvrige spillere har mistet fastfrosne point fra både 2019 og 2020, og det samme vil være tilfældet ved den næste opdatering 7. februar, og derfor er Holger avanceret yderligere 10 pladser på liverankingen, hvor han er no. 87.

I februar er Holger tilmeldt 3 ATP turneringer på grus i Sydamerika, men optakten til den første turnering i denne uge ved Cordoba Open i Argentina blev besværliggjort ved, at Holgers træner Lars Christensen efter 3 dages isolation som følge af en falsk positiv corona-test, blot havde haft en enkelt dag til forberedelse inden den første kamp, hvor Holger igen måtte forlade en turnering efter 1. runde, da han mod 28-årige no. 75 Roberto Carballes Baena (ESP) stadig ikke formåede at bevare et stabilt niveau gennem en hel kamp.

Det så ellers lovende ud i starten, hvor Holger med aggressivt spil brød spanieren rent i det første serveparti, men i resten af sættet blev alt for mange point afgjort efter fejl fra Holgers ketsjer.
5 dobbeltfejl og kun 52 procent 1. server gjorde det ikke nemmere, ikke mindst fordi Holger kun vandt 3 point bag 2. serven, og derved kunne spanieren efter break til både 2-1 og 5-2 serve 1. sæt hjem 6-2.

I 2. sæt fik Holger lidt flere 1. server i spil, men til gengæld vandt han kun 9 af 19 point (47 procent) bag 1. serven.
Periodevis havde Holger overtaget, men den manglende stabilitet og for lavt et bundniveau bevirkede, at den solide boldsikre spanier – der var undertippet hos bookmakerne inden kampen – vandt sikkert 6-2, 6-4.

Årets første 4 turneringer efterlader det indtryk, at Holger stadig har et alt for lavt bundniveau, hvilket kan skyldes det høje forventningspres, han selv har lagt på sine skuldre med forventninger om både ATP titler og markant avancement på ranglisten.

Holger har dog tidligere haft problemer med at finde stabiliteten i de første kampe, når han har skiftet til et højere niveau, men han har alligevel efter tilvænning formået at indfri sine mål, og al udvikling foregår som bekendt sjældent i en lige opadgående kurve.

Forrige artikelPerspektiver for talentudvikling efter aftale om Team Danmark støtte til dansk tennis
Næste artikelRang- og Entrylister uge 5->: Nadal fører GOAT striden. Clara Tauson vs. Collins i Super seven
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.