Det var svært at få øje på sejrsviljen, da Holger Rune tilsyneladende mistede modet og resignerede mod Corentin Moutet, der nemt kunne gentage sejren fra det seneste opgør

18-årige Holger Vitus Nødskov Rune viste lovende takter, da han i kvalifikationen til ATP 250 Adelaide 1 International 1 i Australien med en fokuseret stabil indsats spillede sig sikkert videre til hovedturneringen.

I første runde mod 22-årige Corentin Moutet (FRA) vandt Holger totalt flest point i kampen, men alligevel trak franskmanden det længste strå, og en væsentlig medvirkende årsag hertil var, at Holger i begge sæt havde et serveparti, hvor han ikke formåede at bevare den stabilitet, som på ATP-niveau kræves mod spillere, der giver meget få bolde væk.

ATP 250 Adelaide: Holger Rune vandt flest point men Corentin Moutet vandt de vigtigste

Desuden lod Holger sig påvirke af, at Moutet havde diskussioner med dommeren, hvorved fokus var lidt for meget væk fra banen.

I den næste runde var Moutet heller ikke altid tilfreds med dommeren i kampen mod Laslo Djere (SRB), og da serberen efter 4-6 i 1. sæt vandt 2. sæt 7-5 blev referee tilkaldt af dommeren, som havde observeret en række franske ukvemsord, der var så grove, at han blev diskvalificeret og derved tabte kampen.

ATP 250 Adelaide 1
Tennistv – Corentin Moutet (fra ryggen) efter diskvalifikation mod Laslo Djere

Moutet blev dog ikke udelukket fra at deltage i kvalifikationen til den næste uges udgave af ATP 250 Adelaide International 2, hvor lodtrækningen magede sig således, at Moutet i 1. kvalrunde igen mødte Holger – endda på samme Court 3 og med den samme dommer, som i det første opgør.

Ligesom i det første opgør holdt begge spillere serv uden større problemer, indtil Moutet ved 2-3 kom under pres ved 0-30, og ved 30-30 skaffede Holger break-mulighed med en baghånd cross forbi Moutet, der dog afværgede faren med en velplaceret stopbold, og efter et par danske fejl og manglende skarphed ved nettet fik Moutet alligevel udlignet til 3-3.

Trods en dobbeltfejl til 40-40 vandt Holgers sit næste serveparti  til 4-3, men da han fik for få returneringer i spil, kunne Moutet lidt for nemt udligne til 4-4 efter 40-15.
Ved 30-0 i Holgers næste serveparti blev Moutet inviteret ind i partiet efter en dobbeltfejl og en enkel fejl i nettet, men Holger afsluttede de 2 næste point med sublime stopflugtninger ved nettet, som Holger ofte søgte frem imod, når muligheden bød sig.

Da Moutet servede for at blive i sættet, indledte han med en dobbeltfejl, og han kom desuden bagud 15-30, hvor Holger havde ham på krogen, men Moutet spillede sig ud af kniben, da han med en longline baghånd fangede Holger på det forkerte ben, og trods dobbeltfejl til 40-40 udlignede Moutet til 5-5.

Efter 30-0 i egen serv fik Moutet udlignet efter en dansk fejl efterfulgt af en skarp servereturnering til 30-30, hvorefter Holger kiksede et smash, som gav fransk break-mulighed, der straks blev eksekveret med en vinder på servereturneringen.

Holger havde derefter mulighed for at lægge pres på Moutet efter en fransk fejl til 0-15, men endnu en lidt for enkel fejl efterfulgt af endnu en afbrænder på et smash betød 2 franske sætbolde, og på den 2. sætbold afsluttede Holger med endnu en fejl fra forhånden.

Ligesom i den første kamp blev det således et enkelt serveparti, hvor stabiliteten manglede, der blev fatalt og lidt unødvendigt afgjorde sættet i fransk favør.
Desuden manglede den nødvendige sikkerhed, som for alvor kunne true Moutet i hans servepartier, da for få servereturneringer blev sat i spil, og fejlprocenten var desuden for stor.

Det usikre spil fortsatte i 2. sæt, hvor Moutet fuldstændig overtog initiativet og fik et solidt overtag, mens Holgers spil blev stadig mere fejlbehæftet, og trods 30-0 og et par danske fordele i sit næste serveparti, blev Holger brudt på den første franske mulighed til 1-2.

I franskmandens næste serveparti virkede Holger tilsyneladende modløs og uden tro på tingene, og Moutet kunne efter flere store danske fejl alt for nemt bringe sig på 3-1.
I de efterfølgende partier fortsatte Holger det usikre og fejlbehæftede spil, og det var svært at få øje på et ægte engagement, og den naturlige konsekvens blev, at Holger afsluttede kampen med en baghånd i nettet til fransk sejr 7-5, 6-3.

Holger er dog ikke helt ude af turneringen, idet han deltager i double sammen med 39-årige Nicholas Monroe (USA).
De møder i 1. runde Soon Woo Kwon (KOR) og Artem Sitak (NZL).

Desuden deltager Frederik Løchte Nielsen og Treat Huey (PHI) i double, hvor de i 1. runde møder det amerikanske par Alex Lawson og Evan King.
Ved Adeleide 1 mødte de ligeledes Alex Lawson, der spillede sammen med Jiri Vesely (CZE).
Løchte og Huey vandt 7-6(3), 6-2, hvorefter de i 1/8-inalen mødte 4. seedede Santiago Gonzalez (MEX) og Tomislav Brkic (BIH), der vandt 6-3, 6-2.