Efter et overbevisende 1. sæt faldt stabiliteten i 2. sæt, men Holger Rune genvandt kontrollen i 3. sæt og var oppe med break i 4. sæt, da kramper igen fik en afgørende rolle

Overskriften i Tennisavisen efter 1. runde ved ATP 250 turneringen i Marbella for 9 måneder siden kunne med god grund genbruges, da 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune i 1. runde ved Australian Open mødte 24-årige Soon Woo Kwon (KOR) for 2. gang i karrieren.

I det første møde førte Holger, der dengang var no. 317 på ATP-ranglisten, med et break i det afgørende 3. sæt, men han manglede den afgørende rutine til at lukke kampen.

ATP 250 Marbella: Holger Rune atter på sejrskurs uden at lukke kampen

Efterfølgende er Holger avanceret markant på ranglisten, hvor han samme dag, som Australian Open begyndte, for første gang i karrieren er i top 100 som no. 99.

Den fortsatte udvikling i Holgers spil kom i særdeleshed til udtryk i 1. sæt, som Holger indledte med et rent break, og frem til stillingen 4-2 vandt Kwon blot et enkelt point i Holger servepartier, og efter et serveparti til 5-3 efter 40-30 sikrede Holger 1. sæt 6-3 på den første sætbold ved 30-40.

Et af fokus-punkterne i Holgers kampe har været at forsøge at bevare stabiliteten og disciplinen gennem en hel kamp, da meget få spillere udenfor top 50 kan hamle op med Holger, når han formår dette, men ligesom det også har været tilfældet i tidligere kampe, blev der – formentlig ubevidst – slækket lidt på koncentrationen i 2. sæt.

Et eksempel herpå var i Holgers serveparti ved 1-1, hvor 2 danske fejl i træk ved 30-15 gav koreansk break-mulighed, som Holger dog afværgede med en sublim redning efter et lob over baghånden, men en sjusket 2. bold i nettet efter 1. serven gav Kwon en ny mulighed, som koreaneren udnyttede, da han med en aggressiv dyb bold fremprovokerede en fejl i Holgers forhåndshjørne.

Kwon udbyggede føringen til 3-1 efter 40-15, og Holger kom derefter for alvor under pres, da han kom bagud 0-40 i sit næste serveparti, men på mirakuløs vis lykkedes det Holger at afværge alle 3 break-muligheder og vinde partier, og han fuldente sit comeback, da han derefter brød tilbage ved 30-40 til 3-3.

Holger kom dog i problemer i sit næste serveparti, hvor han først blev fanget med en bold i fødderne til 0-15 og en dobbeltfejl til 0-30, men efter 2 overbevisende point efterfulgt af et es, havde Holger en stor mulighed for at afgøre partiet på 2. bolden efter endnu en skarp 1. serv, da Kwon var på vej mod sin forhåndsside, men Holger overplacerede bolden.
Et lidt for satset forsøg på en longline vinder fra forhånden gav i stedet break-mulighed til Kwon, som derefter straffede en mindre velvalgt stopbold ved at lobbe over Holgers baghånd til endnu et break, hvorefter Kwon vandt sit serveparti til 5-3, og ved 5-4 vandt han servepartiet rent til 6-4.

I 3. sæt fik Holger igen overtaget, da han i starten af sættet vandt sine servepartier komfortabelt, hvorimod Kwon måtte kæmpe mere for at holde sit første serveparti, og i det næste fik han ikke udnyttet 3 muligheder for at vinde partiet, hvorimod Holger udnyttede sin første break-mullighed til 3-1, og han var derefter godt på vej til at udbygge føringen til 4-1, da han fulgte en slice fra baghånden op med lækkerier ved nettet og bragte sig foran  40-15 i egen serv.
Efter en fejl fra baghånden til 40-30 blev Holger presset til endnu en fejl dybt presset i forhåndshjørnet, og efter yderligere 2 danske fejl brød Kwon tilbage til 2-3.

Kwon kom dog straks under pres ved 0-30 i sit næste serveparti, hvor han afværgede breakbolde ved 15-40, inden Holger i 3. forsøg genetablerede sit break til 4-2, og han vandt desuden begge sine næste servepartier, og dermed sættet 6-3.

Derefter blev sejrskursen sat, da Holger indledte 4. sæt med break til 1-0 og egen serv til 2-0, men da Holger servede igen ved 2-1 virkede han hæmmet i sit benarbejde, hvilket medvirkede til nogle nemme fejl, og ved 15-30 var det tydeligt, at han begyndte at kæmpe med kramper.
Et forsøg på at overrumple Kwon med en underhåndsserv var tæt på at lykkes, men serven blev dømt fejl, og en efterfølgende dobbeltfejl gav Kwon 2 muligheder for at bryde tilbage, og det lykkedes allerede i første forsøg, hvor Holger blot kunne forsøge at holde bolden i spil, indtil han opgav at nå ud med baghånden til en velplaceret bold, som betød udligning til 3-3.

Resten af sættet kunne Holger næsten ikke bevæge sig, og Kwon kunne uden problemer sikre sig sættet 6-3.

I stedet for at opgive kampen ved 2-2 i sæt, gav Holger det dog en chance i 5. sæt, hvor krampen hæmmede mindre efter behandling og tilskud af magnesium, og Holger fulgte med til 2-2, hvor han blev brudt ved 15-40 i egen serv.
Derefter havde Holger 2 muligheder for at bryde tilbage til 3-3, men Kwon vandt alligevel sit servepart, hvorefter Holger igen blev brudt ved 15-40 til 2-5.

Holger kæmpede dog til det sidste, og han afværgede 3 matchbolde, inden Kwon på den 4. matchbold sikrede sejren 3-6, 6-4, 3-6, 6-3, 6-2.

I det efterfølgende interview herunder med Eurosport, lagde Holger ikke skjul på sin skuffelse, da han følte, at han havde fuld kontrol over kampen, da han førte 2-0 i 4. sæt.

Ret beset kunne Holger have vundet kampen i 3 sæt, hvis han havde bevaret stabiliteten og disciplinen i 2. sæt, og hvis han i perioden efter Australian Open, hvor Holger forventes at spille på grus i ATP 250 turneringer i Cordoba og Buenos Aires samt ATP 500 i Rio de Janeiro, kan der være basis for yderligere avancement på ATP-ranglisten.

Selvom Holger i året første turneringer kun har tilføjet 2 point til ranglisten, er han alligevel avanceret til top 100, hvor han muligvis fortsat befinder sig efter Australian Open, hvilket dog afhænger af, hvor mange af de bagved liggende spillere, der er blandt de 32, som når forbi 2. runde.
Holger er inden tirsdagens kampe no. 94 på liverankingen.

En af tirsdagens kampe hos kvinderne er med dansk deltagelse, når WTA-ranglistens no. 39 Clara Tauson i den 3. kamp på court 3 møder no. 101 Astra Sharma (AUS).
I indslaget herunder vurderer Eurosports kommentatorer Claras muligheder.

 

Forrige artikelSkovbakken vandt slaget om Århus
Næste artikelAustralian Open: Clara Tauson sikkert videre til 2. runde efter “dag på kontoret”
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.